Mijn juni 2022 maandoverzicht

Mijn juni 2022 maandoverzicht

Ik was het bijna weer vergeten: een maandoverzicht schrijven. Dat heb je als je het op de allerlaatste dag van de maand pas in je agenda hebt gezet, wetende dat je dan nog 1,5 dag hebt om het te schrijven, te checken en in te plannen voor de zaterdag. Juni was een drukke maand, waardoor andere persoonlijke updates er sneller bij in schoten maar toch maakte ik ook andere leuke nieuwtjes bekend. Lees je mee? 

Ik kondigde aan dat ik naar Australië ga

Over twee maanden is het zo ver: dan tel ik de laatste dagen af voor mijn reis naar Australië. Ik kondigde eerder deze maand al aan dat ik daar ga backpacken, maar ik ben er ook veel content over aan het maken. Reisblogs zoals de aankondiging en ook video’s over mijn reisplan, straks ook over het inpakken van mijn tassen (check mijn nieuwe YouTube-kanaal) en uiteindelijk alle reisvlogs. Ik ga 33 dagen naar Australië. Voor die tijd moet ik alles regelen, maar bijna alles is al geregeld #voorbereid #structuurjunkie. Nog drie binnenlandse vluchten, twee hostels en de laatste aankopen bij de Decathlon – en dan ben ik klaar voor deze reis.

Wat deze reis betekent voor mijn webshop:

In de maand september zal mijn webshop hoogstwaarschijnlijk sluiten. Ik ben er dan zelf natuurlijk niet om de bestellingen te versturen. Tot op de dag voor mijn vertrek, 5 september, zal de shop nog geopend zijn. Dan is de shop een maand dicht en open ik hem weer op 8 oktober. Wil jij een van mijn boeken voor die tijd nog bestellen? Neem dan nu een kijkje in de webshop. 

Deze maand lanceerde mijn podcast ‘Ondernemend Onderweg’

Het was mega spannend maar op 16 juni kwamen de eerste vijf afleveringen op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Dat was tegelijk een feest! Ik kreeg allerlei lieve berichtjes in mijn Instagram inbox en ik ben ook mega trots op de cijfers van de eerste week. In de eerste week werd de Ondernemend Onderweg Podcast al meer dan 100 gestreamd!

Hier gaat de Ondernemend Onderweg Podcast over:

Ondernemend Onderweg is dé podcast voor studenten die na hun studie willen ondernemen of freelancen. De afleveringen zullen vooral gaan over de verschillende kanten van ondernemen, zoals geld verdienen en tarieven bepalen, het verschil tussen freelancen en ondernemen, maar ook je missie sterk formuleren en de juiste doelgroep vinden. Dat, afgewisseld met mijn persoonlijke ervaring en geleerde lessen, is hoe ik je ga leren hoe jij als ondernemer of freelancer aan de slag kan. 

En stond ik versteld van mijn eigen fout + groei

Dit klinkt misschien een beetje raar, maar ik ga het uitleggen. Ik bedacht halverwege juni dat 1 juli een goed moment zou zijn om mijn boekenvoorraad eens te tellen, zodat ik me de rest van het jaar geen zorgen hoefde te maken over fouten in mijn administratie. Maar wat bleek? Die had ik al gemaakt. Tijdens het tellen van mijn voorraad (verspreid over twee kamers, want ruimte tekort) kwam ik maar op 168 boeken. Niet de 210 die hier in mijn shop op voorraad stonden. Ik was zo in de war. Ik checkte de woonkamer (waar de dozen de eerste maand stonden want ze waren te zwaar en er was geen plek boven), ik checkte beide kamers en keek zelfs in de voorraadkast op de overloop. Nergens waren die +- 50 boeken te bekennen. 

De enige oplossing? Alle bestellingen nalopen. Ik controleerde eerst hoeveel boeken ik voor de verkoop had, ik had er namelijk een aantal voor de promotie apart gehouden en er waren er ook tien beschadigd. Daarna checkte ik de zakelijke orders van 2021, toen die van 2022, om vervolgens mijn webshop bestellingen na te lopen. Alles klopte. Alle bestellingen kwamen overeen met voorraadtelling. Wanneer ik de fout in ben gegaan met mijn voorraad, weet ik niet. Ik gok erop dat ik de zakelijke bestellingen die allemaal goed heb verwerkt.

Maar daardoor stond ik wel versteld van mijn eigen groei. Ik was de afgelopen maanden niet zo lief voor mezelf, toen ik zag dat ik nog steeds meer dan 200 boeken had. Het voelde alsof ik niet hard genoeg had gewerkt en dat ik faalde. Terwijl ik bijna 100 boeken heb verkocht binnen een jaar. Over 8 exemplaren zitten we daar namelijk aan. Ik heb juist wél hard gewerkt. Mijn mails aan boekhandels, scholen en bedrijven hebben wél gewerkt. Ik kreeg namelijk wél bestellingen. Daarom wil ik even iets kwijt voor mezelf: Fem, ik ben trots op je. Je doet het allemaal maar!

En dat is alweer het einde van mijn maandoverzicht. Ik heb nog geen doelen voor juli opgeschreven en ook mijn doelen voor het hele jaar nog niet geëvalueerd. Dat hoop ik dit weekend te doen. 

Heb jij leuke plannen staan voor juli?

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights