Hoe bepaal je of je meedoet met Camp NaNoWriMo?

Hoe bepaal je of je meedoet met Camp NaNoWriMo?

Een maand lang aan je doel schrijven is een goede uitdaging om te werken aan je discipline. Als meervoudig winnaar van (Camp) NaNoWriMo kan ik je dan ook alleen maar aanraden om jezelf eens uit te dagen om eraan mee te doen. Maar hoe vraag je jezelf af of je mee moet doen met Camp?

Ik stelde mezelf de volgende vragen:

 1. Waar zou ik aan willen werken met Camp NaNoWriMo?
 2. Heb ik een personage wiens verhaal ik moet vertellen?
 3. Heb ik een locatie waar ik mezelf compleet in wil wanen?
 4. Heb ik een (deels uitgedacht) plot voor een boek om aan te werken?
 5. Heb ik tijd om deze maand mee te doen met een schrijfchallenge?
 6. Wil ik tijd maken om mee te doen met Camp?
 7. Heb ik een project om te herschrijven?
 8. Wil ik mezelf uitdagen om een bepaalde tijd te schrijven?
 9. Hoeveel pagina’s moet ik nog doen aan mijn herschrijf-project?
 10. Heb ik al een synopsis of flaptekst voor mijn huidige project?
 11. Heb ik het nodig om mezelf uit te dagen met een challenge zoals Camp NaNoWriMo? 

Het leuke aan Camp NaNoWriMo in april en juli is dat je andere doelen mag stellen dan de 50.000 woorden in november. Deze maanden mag je namelijk naast woorddoelen, ook tijd- en paginadoelen stellen. Schrijven is schrijven. Of je nou aan een aantal pagina’s werkt, herschrijven of niet, flaptekst of een hoofdstuk, een outline of zelfs een kwartier per dag. Het gaat erom dat je bezig bent met schrijven.

De reden dat ik de laatste vraag erin heb gezet, is omdat niet iedereen baat heeft bij een schrijfmaand zoals deze. Wie weet heb je al een fijne routine of heb je net een goede schrijfmaand erop zitten, behoud jezelf dan op schrijfburn-out. Vraag jezelf af of het je helpt of juist tegenhoudt om andere dingen te ondernemen of uit te werken.

Dus, wat denk jij? Ga je meedoen met Camp NaNoWriMo

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights