Mijn juli 2017

Weer een nieuwe maand voorbij. Hoe zijn we nu alweer bij de achtste maand van dit jaar beland? Nieuwe avonturen, boeken en indrukken vliegen me om de oren. Waarom lijkt het zoveel sneller te gaan dan 2016? ‘Dat gaat alleen maar sneller als je ouder wordt’, zei m’n moeder toen. Ouder worden, dat klinkt ook gek, maar ik word dit jaar alweer 20. TWIN-TIG. Daarom wil ik nu nog zoveel mogelijk dingen doen, zien en bezoeken als ik kan. Laten we maar eens terugkijken op de maand juli.

Gevoelsmatig • geïnspireerd, gemotiveerd, gezond, geen stress maar druk

De weken lijken zoveel drukker nu ik er een baantje bij heb, toch is er zeker inspiratie voor nieuwe video’s, boek ideeën en de edits van mijn huidige boekproject bijgekomen. Echt veel tijd om stil te staan bij hoe ik me voelde, had ik niet. Als ik me wat rottiger voelde, mediteerde ik met de app Breathe. Nu ik eindelijk een badpak heb, ga ik weer met oma mee zwemmen (en kan ik duiken zonder m’n bikini kwijt te raken!). Ik doe dit al vanaf jongs af aan iedere zomervakantie maar het liefst houd ik dit straks langer vol. Minstens één keer per week. Echt stress is het niet wat ik voelde, maar een soort druk. Ik heb ineens bakken minder tijd, en er zijn nog zoveel dingen die ik graag wil doen. Ik ben weer sociaal bezig en verdien geld om leuke dingen te kunnen doen, rust roest zei oma’s arts en daar ben ik het helemaal mee eens.

Beeld • Elementary, The Circle

Ja, binge watchen kan ik goed – alle seizoenen zijn bekeken. Juist omdat ik zoveel Elementary heb gekeken, was ik niet meer zo geïnteresseerd in films. En boeken vond ik sowieso veel leuker deze maand. Toch keek ik op de valstreep nog de film The Circle. Het is een verfilming van het boek The Circle van Dave Eggers met Emma Watson in de hoofdrol, en haar beste vriendin Annie is vertolkt door Karen Gillan. Hier moest ik bijna van gillen, die twee zijn awesome samen!

Boeken • Een Miljoen Werelden met Jou, Blindelings, In de familie, Personages conflict en perspectief, de 12 stappen van Storytelling, Almost Adulting

Zeven boeken! In de eerste tien dagen had ik al drie boeken uit. In Een Miljoen Werelden met Jou was ik 20 juni al begonnen maar ik las het deze maand uit. Over Blindelings en In de familie deed ik samen maar drie dagen! In een van deze dagen kreeg ik ook mijn schoolboeken binnen en twee van deze heb ik al uit: personages conflict & perspectief en de 12 stappen van Storytelling, en die laatste heb ik ook aangeraden bij schrijfvriendinnen Ismay en Nienke. Dit boek is een topper! En bij Almost Adulting heb ik de proloog ook al gelezen.

ab3417b6-fc45-43b4-b330-9c5cd02ec425

Ik ging voor het eerst bramen plukken met mijn oom, tante en achternichtje!

Schrijven • meer ruimte voor inspiratie

Schrijfpauzes zijn erg fijn! In juli nam ik drie weken de tijd om mijn manuscript even buiten te hangen om er later met een frisse blik naar te kunnen kijken. Als je niet weet waar ik het over heb, is de serie ‘een verlaten manuscript‘ misschien wat voor je. Hier update ik eens in de zoveel tijd hoe het werken aan mijn manuscript Achter Hemel en Aarde er aan toe gaat. Juist omdat ik nu zoveel tijd heb, is er meer ruimte om inspiratie op te doen. Maandag de 24e besloot ik er nog een week achter aan te plakken omdat er leuke dingen op de agenda stonden zoals mams verjaardag!

In die laatste pauze week gebeurde er iets magisch. Een beetje big magic. Ik draaide steeds het nummer ‘More Than You Know’ van Axwell & Ingrosso, schreef alle informatie die ik tot nu toe had op en voor ik het wist was er 1,5 uur voorbij en had ik een outline voor een nieuw boek: Een museum van jou. Dit zal een contemporary voor young of new adult worden. Ik voelde me TE GEK.

Een nieuwe baan • de Marskramer

Ja! Een baan! Een van mijn doelen voor dit kwartaal, en toen ik aan de zoektocht wilde beginnen, kwam daar een vacature voor een nieuwe medewerker. Ergens begin 2016 ben ik gestopt met werken en ik wilde liever geen nieuwe baan zoeken vanwege examens en drukke periodes op stage maar nu ik voor een tussenjaar heb gekozen, komt dit heel goed uit!

Processed with VSCO with hb1 preset

Rembrandts schone – mijn inspiratie voor het eerste hoofdstuk van Achter Hemel en Aarde

Tourist in eigen land • Amsterdam, Rotterdam, Breda

Stiekem is dit hetzelfde als vorige maand. Met mama ging ik naar Amsterdam om naar het Rijksmuseum en het Van Gogh museum te gaan. Het Rijksmuseum was enorm groot, maar het viel een klein beetje tegen. Blijkbaar houd ik zelf niet zo heel veel van schilderijen qua kunst, maar het was toch heel bijzonder om de sfeer in zo’n groot museum mee te maken. En die stilte bij de Nachtwacht! Die gang daarachter was enorm! Helaas stond er een te lange rij bij het Van Gogh museum dat ik ‘m overgeslagen heb.

Samen met Zoë ging ik weer in Rotterdam een drankje doen. Deze keer regende het niet en we hebben weer gezellig bijgekletst. Mijn drankje bij de Tea Lab was een Vanille Karamel latte en mijngod, veel koffies worden afgewezen omdat ze oma’s koffie niet kunnen tippen maar deze latte was perfect.

De tijd nemen om nieuwe plekken te bezoeken kan wonderen doen, dus reisden Nienke, Ismay en ik naar Breda. Een middagje vol foto’s en schrijfideeën. De brandende zon, trein en metroritjes, drankjes in scheikundige maatbekers, vegan avondeten met ingrediënten die ik nog niet kende, maar bovenal, gezelligheid. Nog geen drie weken later zat ik weer in Breda om te eten voor mams verjaardag, maar ook sprak ik weer met Zoë af (:

Hoe was jouw juli? Heb je een beetje kunnen genieten van de zon?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights