Mijn januari 2017

Eerst wilde ik eigenlijk niet echt verder op deze maand in, en dan komt helemaal niet door iets ernstigs. Ik heb namelijk al een favorieten video opgenomen, die kan je hier terugvinden, maar er zijn zoveel meer dingen in januari voorbij gekomen dat ik dacht, hé, toch maar wel. Dus wat deed ik deze maand?

Gevoelsmatig • stress, opluchting en trots

De toetsweek brak sneller aan dan ik dacht en dat betekende echt stress, stress, stress! De toetsweek bracht dubbel zoveel examens met zich mee dan toetsen en daar voelde ik mij nog meer gestresst door. Achteraf bleek dat gelukkig gewoon helemaal voor niets. Voldoendes vlogen mij om de oren. En niet zomaar voldoendes, nee, lager dan een 7,5 scoorde ik niet! Mijn cijfers lagen tussen de 7,5 en 10 en ik voelde me daarna opgelucht en stiekem ook wel trots.

Beeld • Deepwater Horizon, Legally Blonde, Legally Blonde 2, Trolls en Wreck It, Ralph

Naast het relaxen met series, heb ik mij ook kunnen vermaken met films. Ik had al een tijdje geen films meer gekeken dus zin had ik wel. Van allemaal zijn er twee op mijn favorietenlijstje beland. Als je gewend bent om wat zwaardere films te kijken, zijn luchtigere zoals de laatste vier in het rijtje altijd een goed idee.

Boeken • de erfenis van Elizabeth en the Diabolic

De erfenis van Elizabeth was een heel spontane vondst. Mam en ik liepen op de rommelmarkt van het verzorgingstehuis in het dorp en ik stopte, natuurlijk, bij de boekenkraam. Voor maar 2 en 3 euro verkochten ze boeken. Ik had dit boek al in mijn handen gehad maar was doorgelopen, deels met de gedachten ‘ik heb geen nieuw boek nodig’ en ‘ik heb mijn portemonnee niet bij’ maar mam dacht daar gelukkig anders over. Dus kocht ik toch het boek! Het was heel speciaal, niet iets wat ik zomaar zou lezen maar heel erg goed. En in the Diabolic ben ik begonnen. Helaas heb ik niet veel tijd om te lezen maar ik wil er zeker tijd voor maken!

Woorden • de honderdduizend

Gek, zo schrijf je zeven maanden aan een boek en tik je de honderdduizend woorden aan. Ik liep zelfs over die grens heen, legde de lat hoger. Er staan voor ‘Achter Hemel en Aarde’ nog ongeveer twintig hoofdstukken gepland. Waar zal het woordaantal eindigen?

Processed with VSCO with hb1 preset

Omgeving • mijn dorp en Leiden

In de eerste week van januari reisden mam en ik af naar de geboorteplaats van Rembrandt van Rijn. Daar heb ik het Oudheden Museum bezocht en ik kan zeker zeggen dat ik nog eens terug wil! Ik voelde me, gek genoeg, erg op mijn plek. Ik heb er zeker veel van geleerd. Op de laatste dag van januari stelde Fleur voor om het lopen weer op te pakken. Dus trotseerden we het sombere weer en hebben uiteindelijk weer veertig minuten gelopen. Onze tussenstop was onze school, we hadden een vrije dag maar wilden toch onze cijfers weten van het Duits examen en het lag toch op de route.

Het verbaasd me vooral hoe snel januari voorbij is gegaan. Inspiratie zat in alle hoeken waar ik keek en ik heb zoveel nieuwe ideetjes. Gelukkig gaat alles tot nu toe nog gepaard met motivatie, dus ik denk dat het wel goed komt.

Hoe was jouw januari?

Liefs,
Femke

 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights