Mijn februari 2017

De regen tikte op het raam. Ik had bewust de gordijnen opengelaten. Het was nog niet donker toen ik onder mijn dekbed kroop en een nieuwe film uitkoos. Ik voelde nostalgie, ook al waren het herinneringen van maar vijf jaar geleden. Ik heb het donker zien worden, steeds donkerder blauw tot dat het gitzwart was. Het enige ligt kwam van mijn beeldscherm en de geurkaars. De vlammen dansten en vormden grote schaduwen van ijskristallen op de witte muur. Ik genoot van mijn vredige stilte.

Gevoelsmatig • Stress, gemotiveerd en geliefd

Ondanks dat februari best donker begonnen is, en ik hier en daar tijd te kort kwam voor de dingen die ik graag wilde doen wist ik toch tijd te maken voor iets waar ik mij het liefst mee bezig hou: schrijven. Het einde van mijn boek kwam zin voor zin – best letterlijk – dichterbij. De motivatie die daar bij kwam om het sneller af te maken werkte als een stok achter de deur. De laatste dag mocht ik afsluiten met de gezelligheid van iemand wie ik al vier jaar niet gezien had, en dat voelde als ouds. We bakten koekjes, schreven en kookten samen ons avondeten. De lieve meiden die ik door de schrijvers-community mag leren kennen maken me aan het lachen en dat voelde heel fijn.

Beeld • The Help en Moana

‘You is smart, you is kind, you is important.’
Ik vond het erg belangrijk om deze film weer te bekijken. Het moest ooit eens in de tweede klas voor een kunstproject waar ik nu niets meer van weet, maar wauw, wauw, wauw. Ik kan me nog herinneren dat ik maanden lang de quote hierboven bleef zingen omdat het mij zo vrolijkt maakte. Tijdens het kijken van deze film kon ik wel gillen toen ik besefte welke andere actrice in de film speelt, Cecily Tyson heeft namelijk ook een andere grote rol naast de geweldige Viola Davis en dat is in de serie ‘How To Get Away With Murder’. Dat was een echt pretmomentje. En dan de prachtige nieuwe Disney film, Moana. Het is echt een film voor jong en oud, enorm motiverend en inspirerend en het bewijst maar weer hoe krachtig de bond is tussen een oma en haar kleinkind.

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Boeken • The Diabolic en The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k!

Het boek is eindelijk uit. Ik vond het heel moeilijk om in het verhaal te komen maar naarmate ik meer tot de helft van het boek kwam, vond ik het steeds leuker – ondanks de moeilijke naamtitels. Als deze niet zo constant voorkwamen, denk ik dat ik het boek veel sneller had uit kunnen gelezen. Ook heb ik twee nieuwe boeken gekocht. Ik had nog twee boekenbonnen die ik voor mijn verjaardag kreeg liggen, en besloot deze eindelijk uit te geven. Ik bestelde Hidden Figures (Nederlandse versie) en Duizend Stukjes Van Jou, en naar beide ben ik enorm benieuwd! En op de één na laatste dag van de maand begon ik ook in The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k!

Schrijven • een mijlpaal

Het einde is in zicht. Wanneer je dit leest, is mijn tweede boek misschien al af. Februari is in een speer verlopen, en de woorden vlogen er uit. De ene dag schreef ik maar 500 woorden, en op twee andere dagen wel 5600 en 3500. En dan mijn mijlpaal, ongelofelijk! Ik behaalde de 100.000 woorden voor Achter Hemel en Aarde. Voor mijn YouTube-kanaal houd ik sinds januari een schrijfdagboek bij, voor aflevering twee heb ik dat speciale moment kunnen vastleggen. Ik was echt enorm blij. Met 18.464 woorden op de teller voor deze maand, heb ik nog vier hoofdstukken te gaan.

Processed with VSCO with hb1 preset

Omgeving • Winter Wonderland Utrecht

Samen met mijn nicht Nanda ging ik naar de Harry Potter expositie in Utrecht. We slipten over de weg en reden rondjes voor we naar de expositie gingen. En wat zag dat er mooi uit. Ik vroeg Nanda één ding, om samen nog eens terug te gaan wanneer het mooier weer is. Ik wil rolletjes volschieten en als Utrecht er onder een laag wit er al zo mooi uitzag, kan ik niet wachten om het te zien schitteren in de zon.

Hoe was jouw februari?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 4 maart 2019 / 09:01

  Wow, dat zijn flinke schrijfsessies! Ik ben net begonnen aan mijn eerste boek, maar moet die flow nog vinden.

  • Femke
   Auteur
   4 maart 2019 / 10:03

   Supertof, Yvonne! Waar gaat jouw boek over? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights