Mijn februari 2018

Mijn februari 2018

En toen ging er weer een maand voorbij. Een maand waarin we eindelijk tickets boekte naar Schotland en waarin ik weer een boek afschreef. Ik speelde heel wat spelletjes met mijn oma en verslond in totaal vier boeken! Om creatief te blijven, probeerde ik twee totaal nieuwe dingen uit waarbij ik tot aan mijn ellebogen onder de klei zat en ook nog eens in mijn vinger sneed. Maar het was het allemaal waard, want ik heb genoten. Lees je mee?

Gevoelsmatig • creatief, voldaan, maar wat nog meer?

Heb je soms ook wel eens het gevoel dat als je terugkijkt op een bepaalde tijd, je je emoties haast niet meer kan beschrijven omdat je het gewoon niet meer weet? Ik weet dat ik me creatief voelde door wat ik in februari uitprobeerde en dat ik me voldaan voelde nadat ik weer een boek afschreef, maar verder? Ik denk dat ik me ook geliefd voelde. Oma kwam eens bij me op het werk kijken voor ze boodschappen ging doen en ik was best verbaasd om haar te zien, maar dat maakte het niet minder leuk. En op de dagen dat ik bij oma in de stoel een boek lag te lezen, voelde ik me ook voldaan omdat ik die kans nog heb en ik, op welke manier dan ook, heel veel van mijn oma’s gezelschap geniet – of we nou praten, lezen, puzzelen, zwemmen, samen eten of een spelletje doen. Als ik terugkijk op de eerste week, kan ik alleen maar springen want Nienke, Ismay en ik boekte na wat struggles met een creditcard eindelijk onze vakantie naar Edinburgh aan het eind van de lente! Steeds als er een foto van de stad voorbijkomt, krijg ik kriebels. Schrijfkriebels, klimkriebels, gezelligheidskriebels. Wist je dat mijn allereerste boek zich afspeelde in deze stad? De gedachte dat ik eindelijk het kasteel en de fontein kan zien die zo’n grote impact hebben gehad, maakt me ongelofelijk blij.

Beeld • Chicago P.D., Chicago Med, Tangled, Lady Bird, The Mortal Instruments, The Mountain Between Us

Na natuurlijk Chicago P.D. helemaal te hebben gekeken, moest Med ook volgen. Wat zijn de drie shows, met Chicago Fire erbij, toch goed in elkaar gestoken. Ik moet wel zeggen dat Chicago Med de meest heftige serie is van allemaal en dat komt door de geweldige special effects. Ik zag een paar serie highlights voorbij komen op hun YouTube-kanaal en wist niet wat me overkwam toen er in een oog werd gesneden. Het lijkt gewoon zo echt als mensen op de operatiekamer liggen of als er een been gebroken is en er ergens pus uitkomt. Jakkes, maar wel geweldig, haha. Lady Bird is de enige film in dit rijtje die ik nog niet had gezien. Ik vond de trailer geweldig en ik ben sowieso al een lange tijd fan van Saoirse Ronan (zo lang, dat ik zonder te googlelen haar naam kan spellen haha), eigenlijk al sinds City of Ember. Tot ik de film opzette… ik had helemaal niet door waar het nou over ging. Ik kreeg er eigenlijk het gevoel van dat de film te veel gehyped is en dat vond ik best wel balen. In de film The Mountain Between Us speelt Kate Winslet een journalist wie nog maar één dag van haar eigen bruiloft verwijderd is en Idris Elba een chirurg wie een grote operatie moet uitvoeren in een andere stad, als er een sneeuwstorm aankomt. Kate’s karakter regelt een vliegtuigje om toch bij hun afspraken aan te komen, maar als het vliegtuigje onderweg neerstort, moeten de twee samen overleden in de wildernis. Oké, het einde was van te voren wel te raden, maar desalniettemin was het een film met prachtige natuurshots, goede character arcs en op-en-top acteerwerk. Je kan ook niets anders verwachten van Kate Winslet, vind ik! De film stond al een tijdje in mijn to-watch lijst en ik stelde het steeds maar uit want ja, hij duurde bijna twee uur. Ik ben ongelofelijk blij dat ik ‘m toch gekeken heb, hij was geweldig. De natuurshots deden het ‘m voor mij!

Geluid • On The Loose, The Riddle,

On The Loose is de nieuwe single van Niall Horan. Het is een stuk meer upbeat dan dat we van hem gewend zijn, als je Slow Hands even wegdenkt. In de lyricvideo werd een foto gebruikt die me erg deed denken aan de Time’s Up movement en dat maakte me blij. Maar ik zie nu net dat de single van YouTube is gehaald, dat is balen… The Riddle is het vierde nummer van de nieuwste EP van Kodaline. Deze band halverwege 2017 kennen door het lied Brother en dan specifiek de akoestische versie. De vier mannen liepen door de straten van Warschau, zongen er op los en de video werd in een loop opgenomen (zonder te stoppen met filmen). Dat was zo verschrikkelijk gaaf! Ik krijg altijd hele fijne vibes van deze band. Brother, Ready to Change en The Riddle akoestisch zijn alledrie mijn favoriet.

Boeken • Stad van Vuur, Stad van Glas, Stad van Gevallen Engelen, Stad van Verloren Zielen

Lees ik ook ooit nog wat anders dan de Kronieken van de Onderwereld a.k.a. The Mortal Instruments? Nee, niet voordat ik de serie helemaal heb uitgelezen! Ik ben als een malle door de eerste vier gevlogen en ook Verloren Zielen leest snel door. Zo blijkt maar weer, als je een serie te gek vind maar het in het Engels vind tegenvallen, probeer het dan gewoon in het Nederlands, ook al zijn niet alle vertalingen hetzelfde. Gewoon doen! Ik ben blij dat ik ben gewisseld.

Crea Bea • Pottenbakken en lino snijden

Pottenbakken stond al een hele lange tijd op twee lijstjes met doelen van me, de Gap year goals en sinds dit jaar op de 18 Realistische doelen van 2018, waar binnenkort nog een blogpost of video over verschijnt. En eind januari ging dat eindelijk gebeuren. Ik reisde naar Utrecht, liep een flink eind (en verkeerd) door een rustig deel van de stad en eindige precies op tijd bij Atelier Werfklei. Natuurlijk stond ik ook nog voor de verkeerde deur, haha, maar Anne-Fleur deed met een grote glimlach de deur open. Na een kopje zwarte koffie met suiker en een korte uitleg van Anne-Fleur gingen we aan de slag. Tot aan je ellebogen onder de klei? Check. Ruwe handen? Check. Een geweldig schaaltje? Driedubbelcheck! Nu zal het even duren voordat mijn werkje word gebakken, maar ik heb me alweer opgegeven voor een tweede workshop eind maart! Het geweldige aan Anne-Fleur is dat ze op haar Instagram allemaal foto’s deelt van haar creatieve proces. Zelf maakt ze heel veel vaasjes, schaaltjes, kommetjes en zelfs potjes en ze zijn allemaal geïnspireerd door het vrouwelijke lichaam. Ze vormt tepeltjes en de rondingen van heupen en de vagina. Op haar manier maakt ze naakt zijn, onze rondingen en menstruatie heel normaal en ik vind het helemaal geweldig! En ik heb ook al een tweede keer gepland staan. 24 maart ga ik gewoon weer en deze keer gaat mijn nicht ook mee!

Ook probeerde ik eindelijk eens lino snijden. Ik kan me nog herinneren dat ik zoiets ook heb gedaan op mijn eerste middelbare school. Toen maakte ik het gezichtje van de kat in Alice in Wonderland, die als schaduw en mist verdwijnt en weer tevoorschijn komt. Deze keer trok ik een tekening van een schelp over die ik vorig jaar heb gemaakt om uit te snijden. Lijntjes gaan gemakkelijk, het is een beetje hard duwen en voorzichtig te werk gaan, en daar blijf het voor mij bij – althans, dat dacht ik want ik besefte me later dat ik de omtrek ook nog moest weghalen. Ik was al zo teleurgesteld omdat het niet goed ging. Hoe het uiteindelijk is geworden, kan je hier in de video terugzien! 😉

Februari goals • Persoonlijk, carrière en creatief

In januari haalde ik mijn carrière doel niet dus schoof ik hem noodgedwongen door naar februari. Het moest en zou me lukken om deze maand mijn boek af te krijgen. En dat gebeurde op de vijftiende! Dat is dus weer een doel van mijn tussenjaar doelenlijst die ik kan afstrepen. Ik schreef de laatste woorden van Linguae in signum met plezier en kan niet wachten om er aan verder te gaan. Ik laat het nog wel even een weekje liggen om er daarna weer met een frisse blik naar te kijken. Met trots kan ik zeggen dat ik al mijn doelen heb gehaald voor deze maand. Ik zei vaker ja en nam de tijd om te maken, of welke manier dan ook. De doelen voor maart staan nog niet allemaal op papier. Bij carrière staat versie vier van Achter Hemel en Aarde afmaken, maar verder nog helemaal niets.

Hoe creatief ben jij bezig geweest in februari?

Liefs,
Femke

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights