Mijn januari 2018

Waar ik aan het begin van de maand nog erg productief was, is dat felle een beetje onderuit gezakt. Je kent het misschien wel, je vindt een nieuwe tv-serie en raakt helemaal hooked. Nou, dat overkwam mij weer haha. Het enige wat dan door je hoofd gaat is bingen, bingen, bingen! Dus dat deed ik ook. Deze maand was het ook een rommeltje qua werk, maar ik kreeg wel leuk nieuws en werkte daarom iets harder waardoor weer andere dingen erbij inschoten. Ik at een heerlijke groentepizza en puddingbroodje op het werk, haalde een nieuwe bril en ging met Anne opstap! Lees je mee?

Gevoelsmatig • geïnspireerd

Ergens halverwege de maand, terwijl het einde van mijn nieuwe boek naderde, kreeg ik inspiratievonkjes voor versie zoveel van mijn fantasieboek. Heel stom want het komt helemaal niet uit. Ik weet van mezelf dat ik het afmaken van de contemporary voor mezelf moeilijker maak door aan het andere boek te denken, maar ik kon me er niet van weerhouden. Ik kreeg weer kriebels. Maar ik kreeg ook schrijfkriebels voor andere dingen – Instagram captions, Facebook posts én een familie-schrijfprojectje. In februari denk ik hier pas echt mee aan de slag te kunnen, maar voor nu heeft LIS wel voorrang.

Beeld • The Age of Adeline, American Assassin, Collateral Beauty, Chicago P.D.

American Assassin is de enige nieuwe film in dit rijtje. Vanaf het moment dat hij uitkwam, stond hij al in mijn favorieten – klaar om bekeken te worden, maar dat gebeurde alsmaar niet. Ik was bang om teleurgesteld te worden door deze actionfilm. Nou, mijn verwachtingen werden uit de lucht geblazen. Dylan O’Brien zijn acteerkunsten waren on point. Hij had zelf al in interviews aangegeven dat action voor hem een eerste keer was, gelukkig is datgoed gekomen. De film volgt Mitch wiens vriendin voor zijn neus is doodgeschoten en hij wilt wraak, maar als zijn wraak wordt ingezet door de CIA komt Mitch in een veel grotere spinnenweb terecht. Het was echt een top film! Ik begon ook aan Chicago Med, de ziekenhuis spin-off van Chicago Fire maar ik wilde tegelijkertijd de politievariant kijken – dan moet je keuzes maken. Dus koos ik voor Chicago P.D. and I’m loving it. In iets meer dan een week heb ik al drie seizoenen achter mijn kiezen haha.

Geluid • CAMILA

Holy shitballs. Camila Cabello dropte haar allereerste soloalbum en man, it’s good. Ik blijf het maar draaien en er op dansen en sporten. Toen Crying in the Club/I Have Questions uitkwam, voelde ik me zo verschrikkelijk sexy door het nummer en dat gevoel heb ik bij alle liedjes op het album. Het is een echte aanrader. Je kan alle liedjes los op Camila’s VeVo beluisteren, maar hier heb staan ze allemaal in een playlist die ik maakte om te sporten. Het is fijn als je je even wilt laten losgaan om alle stress opzij te leggen.

Boeken • The Quiet Kind of Thunder, Stad van Beenderen, Stad van Vuur

Het eerste boek dat is las, was een boek van Sara Barnard – het enige boek dat ik ken waarin gebarentaal een rol speelt. Ik kocht het eigenlijk om te kijken hoe Barnard gebarentaal verwerkt in het boek maar ik heb er van genoten. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik een fan ben van de Shadowhunterwereld. Het deed daarom echt pijn dat ik City of Bones vond tegenvallen. De Engelse taal was mij te ingewikkeld en langdradig. Ik kon er wel doorheen komen maar het bleef niet hangen. Toen ik met Nienke en Ismay bij boekhandel Donner was, besloot ik de boeken nog een kans te geven en ondertussen ben ik al bijna bij het eind van boek twee Stad van Vuur! Er komt binnenkort een video online waarin ik wat meer mijn gelezen boeken van januari vertel.

Ace and Tate • Lola

Het was zover. Na bijna drie jaar besloot ik voor een nieuwe bril te gaan omdat ik dacht dat mijn ogen flink achteruit waren gegaan. Gelukkig viel dat wel mee. Nu merk ik gelukkig ook dat ik veel minder hoofdpijn heb dan voorheen. Dan scheelt het toch weer een beetje. Binnenkort deel ik meer over mijn bril 😉

Januari goals • drie categorieën

Ik vind het fijn om eens in de zoveel tijd mijn manier van doelen stellen te veranderen om de juiste en fijnste te vinden. Daarom heb ik deze keer mijn doelen opgesteld in drie verschillende categorieën: persoonlijk, carrière en baan. Ik wilde één keer per week sporten, mijn debuut afmaken en een nieuwe baan vinden. Al redelijk vroeg in de maand kreeg ik te horen dat ik bij de Marskramer mag blijven werken met de nieuwe eigenaar dus kon ik de laatste al doorstrepen. Onbewust is het sporten ook steeds in een nieuwe week geweest. Mijn manier van sporten is lekker dansen op een album als warming up, dan squads, planking, sit-ups en cross-overs en daarna weer dansen als cooling down. Het is een beetje een eigenaardige manier van sporten maar je kan niet veel verwachten van iemand die al jaren niet gesport heeft, haha. Het afmaken van mijn debuut is helaas nog niet gelukt dus die schuif ik door naar februari.

Liefs,
Femke

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

  • Femke
   Auteur
   14 februari 2018 / 09:13

   Dankjewel! Ik ben er echt heel blij mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights