Mijn augustus 2022 maandoverzicht

Mijn augustus 2022 maandoverzicht

Augustus zit erop. Vanaf het moment dat de allereerste dag aanbrak, zat ik al in oktober in plaats van augustus. Augustus stond namelijk in het teken om al mijn werk af te maken, familieleden nog te bezoeken voor mijn vertrek, maar ik moest er ook voor zorgen dat ik in oktober straks mijn werk weer goed kan oppakken. Oftewel, ik zat al veel te veel in mijn hoofd met de laatste twee maanden van het jaar, haha. Lees je mee?

Dit was augustus:

 • We vierden oma’s 90e verjaardag
 • En boek ‘Jo’s tweede verjaardag
 • Ook vierden we de verjaardag van achternichtje Sanne
 • En en en ik ben weer tante geworden! Dus ging ik eind augustus op kraambezoek
 • Twee dagen later had ik ook de begrafenis van mijn oom
 • Ik schreef mijn boek af!
 • Daarnaast maakte ik ook alle content af voor september en oktober
 • Ik sleepte twee social media klussen binnen, whaaaat?!

De vele verjaardagen van augustus

Het is altijd leuk om verjaardagen te vieren, maar dat ik er voortaan nog eentje bij heb in augustus, is natuurlijk de bonus. Op 14 augustus is mijn nichtje Inna geboren (van stiefbroer en schoonzus) en daar ging ik 27 augustus bij op kraambezoek. Ik had een speendoek als kraamcadeau gekocht, maar ik wil ook nog in Australië kijken of ik iets leuks kleins tegenkom. Oma’s verjaardag was de dag ervoor! De hele week waren we al zo’n drie keer naar het strand geweest. We gingen met de hele familie uiteten bij restaurant PUURR in Bruinisse (dikke aanrader) en daarna ben ik nog met mijn achternichtjes gaan zwemmen in de zwemplas, die dus aan de andere kant van de surfplas ligt, haha. Zo zwem je jaren niet in de zee of een meer, ga je in een week, vier keer! 

Mijn boek is af!

Na in juli vooral te hebben gefocust op het afmaken van mijn werk en het maken van schrijfuren, ging het deze maand als een tierelier met schrijven. Ik werd er veel sneller in, de woorden kwamen snel uit mijn vingers en voordat ik het wist was op 23 augustus, na 4,5 week schrijven (iets meer dan 30 schrijfuren) mijn boek af!

Ik heb zelfs voor mijn vertrek ook nog een paar kleine aanpassingen gemaakt in het boek. Een extra scene hier en daar, wat beschrijvingen gedetailleerder maken en bepaalde details bookmarken voor later, noem maar op. In de laatste week van augustus en gister en eergister heb ik een poging gedaan tot het plotten van boek twee. Want ja, dit is deel één van vier! 

Wat is nu de bedoeling? Het boek gaat nu op de digitale boekenplank om te sudderen, totdat ik terug ben en er klaar voor ben om het volledig te herschrijven. Daarna laat ik het boek door Veronique’s Boekenhoekje proeflezen, zodat ik het boek nog meer kan verbeteren en daarna ook nog door een groepje proeflezers, om de meningen van lezers in te schakelen. Ik gok dat ik pas in 2023 ga beginnen met het schrijven van boek twee. 

De best beluisterde podcast-aflevering was:

Aflevering 9!

Mijn eerste boek is bijna twee jaar uit. Samen bespreken we het volledige schrijfproces, het uitgeven en verkopen van het boek maar ik geef je ook een kijkje in de verkoopcijfers. Hoe is het om een boek uit te geven dat gaat over je oma? Welke impact maakt zo’n boek? Hoe voelt het als je schrijversdroom uitkomt? Ik vertel het je allemaal. Er zijn nog 30 boeken beschikbaar. Dit leerzame boek wil je niet missen!

Dit staat er in september op de planning:

 • GENIETEN VAN AUSTRALIË
 • Snorkelen in The Great Barrier Reef
 • Kangoeroes en koala’s spotten
 • Goon (de goedkope wijn) en Vegemite proeven 😉
 • Bruin worden!!!

Hopelijk heb je een hele fijne augustus gehad en ga je een net zo mooi september tegemoet. Als je weer aan je studie begint, wens ik je heel veel succes. Wat was de highlight van jouw augustus?

Liefs,

Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights