Mijn augustus 2018

Mijn augustus 2018

Augustus, augustus… waarom ging je zo belachelijk snel voorbij? Helaas voor mij, en vele andere studenten, zit de vakantie erop. We moeten terug naar school, y’all. En ik weet niet of ik daar wel zo’n zin in heb. Deze maand was zeker een maand van hoogtepunten en nieuwe ideeën, en zeker ook ideetjes waar ik nieuwe boekenplanken wil want, tja, ik heb te veel boeken en te weinig plek. Lees je mee over mijn laatste vakantie/tussenjaar maand?

Hoogtepunten

De beste hoogtepunten waren allemaal in hetzelfde weekend. Op de negende van de maand ging ik naar de kapper voor mijn dode puntjes, wenkbrauwen en wimpers en kreeg ik voor het laatst loon voor ik studiefinanciering krijg. Dat was een mooi bedrag! Die vrijdag kwam Joke ‘s ochtends al naar oma toe om ons plan van aanpak uit te breiden. We maakten een goede indeling, zette alle informatie in steeds drie tijdsvlakken en we kozen vanuit wie we waar wilden schrijven en vanuit welke tijd. Het voelde goed om dat eindelijk op papier te hebben, dan kunnen we nu beginnen met schrijven. Zaterdags reisde ik bijna drie uur naar het noorden om Ismay te bezoeken! Nienke kwam ook en we hebben haar dorpje gezien, heerlijk geluncht en elkaar geholpen op creatieve aspecten. En natuurlijk met Ismay’s nieuwe kittens Fitz en Sushi gespeeld, wat een snoezekindjes! De dag erna was ik blij dat ik kon uitslapen, maar ik stond ook op tijd klaar in nette kleren want het was oma’s feestje. Ze werd bijna 86 en we gingen met de hele familie uit eten. Niet iedereen kon erbij aanwezig zijn, maar dat maakte het niet minder gezellig. ‘s Maandags besteedde ik mijn hele dag bij oma. Half tien om gebak, nieuwe plantjes voor in de vensterbank als cadeau, tot ‘s avonds zeven uur toen mijn tante een heerlijk gerechtje in elkaar flanste – en ik mocht helpen – en zelfs nog een potje Triviant! Anne en ik maakte ook nog een mooie foto met oma en dat werd tijd. De laatste foto die ik met oma had was van heel lang geleden in een zwembad en toen zat iemand anders haar hoofd voor de mijne – kuch, Anne, kuch. En toen kwam kleine Sanne’s eerste verjaardag. Hoe is er in hemelsnaam alweer een jaar voorbij? Nog even en ze loopt, verdorie!

Schrijven

Zoals je hierboven kon lezen hebben Joke en ik veel vooruitgang geboekt. Op donderdag de 16e begon ik vlak na het eten om een uur of zes met echt alle informatie die we hadden opgeschreven in chronologische volgorde zetten. Fast forward, twee uur later, toen pas stond alles echt goed. Joke had me zelfs al een mooi voorstukje gestuurd om door te lezen. We zijn nu echt begonnen! Als je mijn plan van aanpak blogpost heb gelezen van LIS, weet je dat ik harder wilde werken. Dat is me gelukt. Aan het begin van de maand schrijf ik zo binnen een uur alle vragen voor de proeflezers en in nog eens zestig minuten maakte ik er elf enquêtes van. O, en niet te vergeten dat ik ook een oproepje schreef voor proeflezers. Het was een momentje van peper in de kont en gaan met die banaan. En het voelde goed. Daarnaast droomde ik ook flink, waaruit een klein ideetje is ontstaan voor een locatie in een boek. Ik weet nog niet zo goed of dat onder dystopie of fantasy valt, maar dat is uit te zoeken. Ik zocht even op Google of ik dystopie goed schreef en kwam er zo achter dat de Hongerspelen, de Mazerunner en de Divergent boeken ook allemaal onder distopie vallen. Weer wat geleerd. Gelukkig is mijn put van ideeën nog niet leeg. Op de 25e spraken Joke en ik weer af en dit keer schreven we buitenshuis. In het begin lukte het nog voor geen meter want ik kon me niet concentreren, maar uiteindelijk had ik wel tweeduizend woorden getypt. Kleine stapjes zijn ook stapjes, toch?

Muziek

Lennon Stella – Like Everybody Else
Cody Simpson & The Tide – Underwater
Het hele nieuwe Shawn Mendes album
Zedd en Elley Duhé – Happy Now
Kodaline – Worth It
Sigrid – High Five
Benny Blanco, Khalid, Halsey – East Side
Tom Walker – Leave a Light On

Ik schreef over…

Mijn plan van aanpak voor mijn manuscript.
Een proeflezeroproepje voor LIS.
De prachtige wereldkaart die ik ontving en inspirerende wereldwonderen voor schrijvers.
Mijn stapel to be read boeken.
En acht inspirerende Instagram accounts voor het nieuwe schooljaar.

Volg je me al op Instagram?

Ik had een fotootje van Ismay’s kitten Fitz op Instagram gezet en iedereen werd verliefd op haar!

 

Hoe was jouw laatste vakantie maand?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights