OPROEP: Proeflezers voor YA Contemporary

OPROEP: Proeflezers voor YA Contemporary

Hoi allemaal! Ik val maar gelijk met de deur naar binnen, ik ben opzoek naar proeflezers voor mijn young adult contemporary boek Linguae in signum/CI voor Zoë. Lijkt het je leuk om mij uit de brand te helpen, lees dan gauw deze blogpost.

Flaptekst

Waarom museumuitjes, koptelefoons en stomme dovenvragen goed samengaan, vraag je?
Dat kunnen Connor en Zoë je wel uitleggen.
Ik heb één woord voor je: geldinzamelingsactie.
En nee, daar is geen enkel gebaar voor.

Zoë is al sinds haar vierde doof en zit op dezelfde ‘gewone’ school als Connor. Door een incidentje bij toneel komt Connor erachter dat Zoë een Cochleair Implantaat nodig heeft om weer te kunnen horen, dus schakelt hij de hulp in van zijn beste vrienden. Wat is beter dan een geldinzamelingsactie? Binnen no time staan alle leerlingen achter hem. Connors initiatief gaat als een lopend vuurtje, zeker als de nieuwsgierige aagjes van de lokale krant ervan horen. Connor wil niets liever dan muziek voor Zoë spelen dat ze ook echt kan horen. Kunnen ze het verzekeringsgeld bij elkaar sparen?
En kan Zoë eindelijk iemand vinden bij wie ze niet het gevoel heeft dat gebarentaal de enige vorm van communicatie is?

Alle info op een rijtje

‘LIS’ telt 59 hoofdstukken en komt op een totaal van 66.323 woorden. Elk hoofdstuk bestaat uit ongeveer 1000 woorden. De regelafstand is 1cm, waardoor het hoofdstuk vaak op twee pagina’s valt. Ik stuur steeds zes hoofdstukken in een bestandje (of soms twee bestandjes tegelijk), dan kan je fijn doorlezen, en onderaan zal een link staan naar de vragenlijst op Survio.

Wat kan jij bijdragen?

Dit is het stappenplan van de rest van het jaar. Het gaat er mij vooral om dat je tijdens het lezen je tijd neemt. Omdat ik graag specifieke onderdelen wil verbeteren, kan het zijn dat ik je soms een extra mailtje stuur met mijn vragen – naar aanleiding van de enquête. Je hoeft niet op spelling en grammatica te letten! Lees je iets wat je echt tof vindt? Markeer het en schrijf aan de zijkant wat er zo leuk is. En geniet!

Ik ben opzoek naar ongeveer tien proeflezers (alle geslachten, leeftijdsgroep is jongvolwassene, lezer van verschillende genres). Het is niet ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Als dit je leuk lijkt, laat dan zeker een berichtje achter met je motivatie en wat basisgegevens zoals wie je bent, je leeftijd en welke genres je graag leest. Wie weet stuur ik jou een berichtje terug met nog veel meer informatie!

Liefs,
Femke

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Ilse
  6 augustus 2018 / 16:51

  Hoi hoi
  Ik doe zelf een opleiding richting de uitgeverij en wil graag mijn redactievaardigheden verder verbeteren. Aangezien ik zelf veel Young Adult (vooral in het fantasy en science fiction genre) lees lijkt mij dit de perfecte kans om dat te doen. Als jij het ook ziet zitten tenminste.

  • Femke
   Auteur
   6 augustus 2018 / 16:52

   Ja, leuk Ilse! Als je je e-mail adres achterlaat, of mij zelf even mailt, dan voeg ik je aan het lijstje toe 🎉

 2. Jamie
  7 augustus 2018 / 11:35

  Hey! Ik lees heel erg graag en ook al heel lang (ik was de eerste kleuter die kon lezen, haha). Ik lees graag Young Adult, maar je kunt me met bijna elk genre blij maken. Het lijkt me erg leuk om dit te doen!

  • Femke
   Auteur
   9 augustus 2018 / 09:52

   Hoi Jamie! Volg je ook nog een opleiding? En hoe oud ben je? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: