Mijn Goodreads TBR

Mijn Goodreads TBR

Goodreads heeft een topfunctie waarbij je boeken in de winkel gewoon kan scannen. Zo belanden er snel boeken op mijn TBR. Ik heb er 19 op Goodreads staan en zes op Bol. Ik geef je alvast een waarschuwing, er staan vet veel schrijf gerelateerde boeken tussen, maar maak je geen zorgen, ik zal alleen de beste benoemen.

Schrijfstijl: de basis van een goede tekst – H. Aalbrecht

Dit is een van de boeken van de Schrijversacademie. Je eigen schrijfstijl vinden is voor sommigen makkelijk, maar voor anderen een grote zoektocht. Er is eens tegen mij gezegd ‘volgens mij heb ik jouw schrijfstijl door’ maar ik ben er nooit op terug gekomen. Wat maakt mijn boeken echt mijn boeken?

Dialogen schrijven: laat je personages spreken – Don Duys

Nog eentje van de academie. Als je dialogen schrijft moet je rekening houden met je personages, iedereen spreekt anders, maar het ligt ook nog eens aan de tijd waarin je leeft. De tijd van nu met ‘damn, daniel’ en ‘dat is focktop’ (hoe PIEP dat ook klinkt) of van eeuwen terug ‘potverdikkie.’ Weet ik veel, haha. Daarom lijkt het me verstandig om dit boek eens te lezen.

Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven – Brenda van Es

Dit boek is van mijn nicht Joke en deze gebruiken we voor het boek van oma. Het begeleid je in het schrijven van levensverhalen en biografieën. Het boek heeft zelfs een digitaal onderdeel waar je een cursus kan downloaden. Tot zo ver hebben we er al veel aan gehad!

Of Fire & Stars #1 – Audrey Coulthurst

Ik dacht een lange tijd dat dit een stand alone was, maar ik zie net dat er in de comments (op de desktopversie) dat er ook een sequel komt. Het boek gaat over een prins en prinses die met elkaar moeten trouwen om een alliantie te vormen tussen hun landen, maar Dennaleia, de prinses, heeft vuurkrachten. Maar dat niet alleen. Ze komt erachter dat ze gevoelens heeft voor het zusje van haar toekomstige man. Denna wordt geforceerd om te kiezen tussen haar hart en haar land en moet een manier zien te vinden om beide te redden.

The Crossroads of Should and Must – Elle Luna

Eindelijk weer een self help boek op mijn verlanglijst. Wie vraagt zich niet af wat hij of zij met zijn leven aan moet? Het boek focust echt op wat je zou moeten doen en echt moet doen – als dat een beetje logisch klinkt. Goodreads vriendinnetje Iris gaf het boek vijf sterren, ze zegt dat er belangrijke vragen worden gesteld waar je ook iets aan hebt. En volgens haar zitten er mooie illustraties in.

Forest of a Thousand Lanterns – Julie C. Doa

Dit boek is een fantasy en is het eerste deel in een serie van Rise of the Empress. Dit boek belandde niet op mijn tbr vanwege zijn mooie cover, maar door de interessante titel. Ik kan al helemaal voor me zien hoe een groot deel van het bos wordt opgelicht door tientallen, misschien wel duizenden lantaarns. Het boek speelt zich af in Oost-Azië, dat neem ik aan want het gaat over een Oost-Aziatische legende over hoe een simpel meisje de Empress kan worden. Xifeng kan alleen maar Empress worden als ze de darkness in haarzelf kan omarmen. Het is vooral een kwestie van ‘magic always has a price’, een quote die ik nog ken van Once Upon A Time. Maar het is jammer dat dit boek niet Nederlands is!

Legendary Ladies – Ann Shen

Toen de zomer nog maar net begonnen was, had ik Bad Girls Throughout History al gelezen. Wat was die oneglofelijk gaaf! Het boek gaat over allemaal bad ass women in de hele wereld, zoals Oprah, Joan De Arc, Cleopatra en zelfs Mata Hari, die in Nederland geboren is! Legendary Ladies gaat vooral in op de vrouwen van alle internationale mythen, zoals Aphrodite, Mazu en Lakshmi. Van Chinese legendes tot Hindoestaanse verhalen, Griekse, Ierse, noem maar op. En voor mij als fantasy schrijver is dit echt de jackpot aan verhalen! Wat helemaal een toppuntje is, dat ik het boek net heb binnengekregen!

Evermore (Everless #2)

Nog geen twee weken geleden las ik Everless in één weekend uit. Jules Ember is opgegroeid met de verhalen van de Alchemist. Als ze teruggaat naar Everless om er te werken, komt ze erachter dat de verhalen anders zijn dan ze zich herinnert. Evermore gaat hierop verder. Dat is maar goed ook, want er waren een aantal onderdelen die niet helemaal afgeschreven zijn maar die bespreek ik in mijn nieuwe laatst gelezen video. Ik ben echt benieuwd naar Evermore, helaas duurt het nog wel even voor er een Nederlandse vertaling is.

Heerestraat & Rozelaan – Carlie van Tongeren

H&R is het eerste boek van Blossom Books van Nederlandse bodem en het volgt Nina’s leven als haar ouders net gescheiden zijn. Terwijl Nina het al druk genoeg heeft met school, moet ze ook kennismaken met haar stief familie en moet ze omgaan met de gedachte dat haar moeder alleen overblijft. Of ik dit boek echt ga kopen, weet ik nog niet. Ik heb het eerste hoofdstuk kunnen lezen in een voorvertoning, maar omdat ik geen goede herinneringen heb qua stief familie, denk ik dat het veel gaat oprakelen en ik weet niet of ik dat wil. We’ll see! Maar ik vind het wel een prachtige voorkant!

De grote Gatsby (dwarsligger) – F. Scott Fitzgerald

Het boek ‘De grote Gatsby’ van F. Scott Fitzgerald gaat over Jay Gatsby. Zijn landgoed op Long Island zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Ik heb al benoemd dat het om de dwarsligger gaat. De cover van de paperback vind ik er niet uit zien want het is de filmdposter en de hardcover is een beetje duur, daarom ga ik voor de mooie dwarsligger.

Dus, dat zijn de boeken die ik nog moet lezen! Welke boeken staan nog op jouw TBR?

Liefs,
Femke

Volg:
share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

%d bloggers liken dit: