Mijn ervaring met de Structuurjunkie Planner

Mijn ervaring met de Structuurjunkie Planner

Ik moet iets bekennen. Normaal gesproken kan ik niet met agenda’s omgaan. Die agendalessen in de groep acht waren niet mijn ding en ook op de middelbare school hield ik ze niet bij. Jaar na jaar kocht ik een dure agenda in de hoop dat de stijl ervan me zou motiveren, maar dat was allemaal weggegooid geld. Tot ik de Structuurjunkie Planner wilde halen. 

Deze planner kreeg ik van vriendin Jill. We liepen samen door Boekhandel Donner na een drukke ochtend op school. Voor we de boekhandel binnenliepen, aten we een oliebol en appelbeignet in de stad. Toen ik in de boekhandel liet vallen dat ik de Structuurjunkie planner graag wilde hebben, nam ze hem uit mijn handen en kocht ze hem voor mijn verjaardag. Dat was echt ontzettend lief. Sindsdien ben ik verliefd op deze planner!

Hoe zit de Structuurjunkie planner in elkaar?

De planner bestaat uit meerdere delen. Omdat ik de datumloze planner heb, staat er in het begin een jaaroverzicht voor 2019 (toen deze versie uit kwam) tot en met 2022. Daarna is er een sectie voor een overzicht per maand, voor twaalf maanden achter elkaar. Na een toepasselijke openingsquote gaat het dan toch echt van start: de wekelijkse overzichten. 

De weekoverzichten bestaan uit vijf dagplanningen, van 7.00 uur tot aan 22.00 uur. De zaterdag en zondag zijn de helft korter en hebben geen tijdstippen. Dit zie ik als een aanmoediging om juist niet in het weekend te werken. Doordat ik de datumloze planner heb, vul ik elke maand de weeknummers en datums in. Onder de vijf dagplanningen staan drie rijen voor taken. Ook is er een sectie voor opmerkingen, daar brainstorm ik meestal voor de volgende week. 

Achteraan staan ook nog pagina’s voor notities, met zowel lijnen als stippen voor een bullet journal-achtige stijl. Het allerbeste? Er zit zelfs een enveloppenvak in achteraan, zodat je papiertjes mee kan nemen. Achter die flap zit zelfs een mini journal met blanko papier.

Hoe gebruik ik de Structuurjunkie planner?

Na nooit met een agenda te willen werken, is het plannen van mijn dagen van uur tot uur nu een favoriete taak geworden. Als ik dat niet doe, vallen mijn dagen in het water. Ik wil graag weten wat ik kan doen en wat ik moet doen. Zonder deze planningen komt er geen werk gedaan en zie ik ook mijn voortgang niet.

Wanneer ik een week inplan, begin ik met de lunch en koffietijd. Koffietijd bij oma is heilig. Dus vul ik om 12.00 uur lunch in en om 14.00 uur ‘oma’. Elke taak die in mijn planner belandt heeft een minimale tijdsduur van 60 minuten. Wanneer deze langer duurt, trek ik er een streep onderdoor naar het volgende uur. 

Soms maak ik eerst een brainstormwolk voor de week. Daar gooi ik alles in wat aan taken in mijn hoofd zit. Dan pas verdeel ik ze. De eerste rij voor de taken zijn mijn freelance taken, de tweede bestaat vaak alleen uit blogposts die geschreven moeten worden – zoals deze – en de derde rij is voor van alles en nog wat. Daar staat een fotoshoot, een specifieke mail die ik moet sturen, een nieuwsbrief schrijven – noem maar op. 

Maar ik heb nu ook iets anders wat ik steeds meer en meer toepas. Ik plan altijd van maandag tot en met donderdag, soms maar tot en met woensdag, zodat ik de vrijdag altijd met last minute taken kan indelen. Het werk helemaal geweldig. 

Wanneer ik dan mijn taken heb opgeschreven, plan ik de dagen in. De laatste tijd plan ik de blogposts altijd vlak na de lunch. De belangrijkere taken staan in de ochtend. Denk dan aan administratie, mails of social media inplannen. Zo zorg ik er altijd voor dat de saaiere taken in de ochtend staan, want ik kak nog wel eens in na koffietijd, haha.

Mijn eindconclusie

Ik weet niet wat het is of hoe het gekomen is, maar de Structuurjunkie planner is echt mijn favoriete planner geworden. Omdat het net iets kleiner is dan A4-formaat, laat ik de planner wel altijd thuis. Ik wil liever ook niet kleiner, want zo heb ik genoeg ruimte om te schrijven. Als ik dan toch weg ga en mijn planner nodig heb, dan maak ik er een foto van.

Liefs,
Femke

Deze blogpost is niet gesponsord, maar ik maak wel gebruik van affiliatie links hieronder. Dat betekent dat ik een commissie krijg over jouw aankoop via deze link, dat kost jou verder niets extra’s. Je doet er mij wel een groot plezier mee!
Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights