Boekentips voor schrijvers | Storytelling in 12 stappen

boekentip schrijver storytelling bouma

Een keer per maand deel ik op mijn blog een boekentip voor het schrijven. Van plot tot dialoog – er komt van alles voorbij. De boekentip van vandaag is: Storytelling in 12 stappen van Mieke Bouma.

Hier gaat Storytelling in 12 stappen over

Storytelling in 12 stappen van Mieke Bouma is een praktische schrijfgids. Het leert je in twaalf stappen om sterke plots voor je boek te bedenken. Er staan oefeningen in die helpen bij het oplossen van schrijfproblemen, zorgen voor inspiratie en prikkelen de verbeelding. Maar het beste onderdeel is de gedetailleerde beschrijving van ‘The Hero’s Journey’, oftewel ‘De Reis van de Held’. Dit zijn de twaalf stappen waarop je een verhaal kan schrijven.

Waarom is dit boek handig voor het schrijven?

Voor de schrijvers onder ons die voor het eerst plotten en outlinen willen gebruiken om een boek te schrijven, dan is Storytelling in 12 stappen van Bouma de tip voor jou. Doordat het boek gebaseerd is op deze reis van de held, krijg je stap voor stap tips over de belangrijkste onderdelen van een sterk verhaal. Het leert je de stappen doorlopen en stuk voor stuk te brainstormen over de vorderingen van je verhaal. Het boek is een hele handige manier om erbij te houden wanneer je gaat brainstormen voor je volgende verhaal.

Wat heb ik geleerd van deze boekentip?

Het boek van Bouma heeft mij leren plotten. Stap voor stap leren nadenken wat belangrijk is voor mijn verhaal. Eerst krijg je een overzicht van de twaalf stappen en hoe ze elkaar ondersteunen, daarna krijg je elke stap duidelijk uitgelegd zodat jij er zelf mee aan de stap kan. Zie het als een waar stappenplan. Ik heb door Storytelling in 12 stappen geleerd wat plotten überhaupt inhoudt, maar ook dat er meerdere verhaallijnen zijn buiten om de reis van de held. Ben je een nieuwe schrijver die voor het eerst gaat plotten? Dan is dit boek jouw redding. Of boek bij mij een inspiratiesessie zodat we samen naar jouw obstakel in de weg kunnen kijken.

Welk boek met schrijftips raad jij aan?

Liefs,
Femke 

Mieke Bouma’s boek Storytelling in 12 stappen vind je terug op Bol.com 

Wil je weten wat dit voor link is? Lees dan mijn affiliate marketing-blog.

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights