Mijn januari 2021 maandoverzicht

Mijn januari 2021 maandoverzicht

Nu ik erop terugkijk om mijn maandoverzicht te schrijven, voelde het alsof januari twee keer zo lang duurde. Er zijn zoveel dingen gebeurd, positieve veranderingen, het balanceren van tijd, dat ik me heel slecht kon herinneren wat er allemaal in januari is gebeurd. Op zulke momenten ben ik blij dat ik heel wat vastleg in mijn Instagram Stories maar ook dat ik toch gebruik maak van een planner. 

De eerste week van januari

December en de eerste weken van januari stonden vooral in het teken van het afmaken van bepaalde klussen. Zo leverde ik een klus op, maakte ik mijn nieuwe boek af, ging dit boek naar proeflezers, plande ik de blogs voor het tweede kwartaal van 2021 in en schreef ik een persbericht voor wanneer de stemrondes van The Indie Awards opengingen (je kan nu stemmen voor oma’s biografie Jo!). Ik rommelde ook maar wat aan in deze weken. Deze week had ik minder energie, maar ik genoot wel van oud en nieuw. Dat voelt eerlijk gezegd alweer een tijd geleden, terwijl het werkelijk waar een maand terug was.   

De tweede week van januari 

Ik had nog maar een paar kleine en belangrijke taken op mijn to do list staan. Mijn laatste weekly call met Charmayne vond plaats (maar we werken nog steeds samen), ik moest de administratie van december nog doen, maar ook de laatste kwartaalaangifte van 2020. Als ik er nu op terug kijk, deed ik alles op mijn dooie gemakje omdat ik wist dat ik nog maar een week had om uit te rusten voordat ik straks vier dagen lang, acht uur per dag op kantoor zat. Dat idee was bizar, maar tegelijkertijd verbaast het me nog steeds dat ik me niet zenuwachtig voelde. Ik legde bijvoorbeeld mijn kleding klaar en kocht tomaatjes als snack, of pakte mijn tas in, maar er was geen spanning. 

Ik hield ook nog een shoot. Het nieuwe jaar vroeg om heel wat nieuwe productfoto’s van oma’s biografie. Ik maakte alle foto’s beneden, zoals je in de TikTok terug kan zien, want ik verwachtte een spannend pakketje. Mijn nieuwe iPhone was namelijk onderweg dus wilde ik niet de deurbel missen. 

Deze week pakte ik ook nog een heel nieuw project op. Lekker handig ook echt, zo vlak voor je eerste werkweek. Ik startte namelijk het Instagram account @femsfilms waar ik foto’s van mijn wegwerpcamera plaats. Dit wilde ik al zo lang, en nu doe ik het eindelijk!

Terwijl ik dit schrijf merk ik ook heel erg dat ik er weer in moet komen. De laatste keer dat ik een blog schreef was eind november, haha. 

De derde week van januari – de eerste werkweek

6.45… piep, piep, piep. Uit. 7.00 uur, piep, piep, piep. Uit. Ik moet bekennen dat ik al heel vroeg op was, omdat ik bang was om op mijn eerste werkdag door de wekker te slapen. Maar dat gebeurde niet, ik had ’s ochtends geen weerstand om vroeg wakker te worden en ging met een glimlach naar het werk. Deze eerste week las ik ontzettend veel content. Op deze manier leerde ik meer over de tone of voice van het bedrijf en wat er gaande was.

Omdat ik een contract van 32 uur heb gekregen, ben ik een dag in de week vrij. Mijn idee was om dit op vrijdag te plannen zodat ik een lang weekend had en dan niet twee dagen nodig had om te rusten (omdat ik bang was dat ik heel erg moest wennen aan mijn nieuwe routine). Maar alleen de maandag was ik bekaf. Woensdag was vervolgens mijn eerste vrije dag. Dit had ik zo gepland omdat het met mijn teamleider beter uitkwam. Woensdags werkte ik aan twee transcripten, keek ik de serie Tiny Pretty Things en ging ik op de koffie bij oma.

In mijn eerste week maakte ik van mijn eigen broodjes een tosti, kocht ik op woensdag een muffin om te vieren dat mijn eerste dagen goed waren gegaan en in de tweede helft van de week werden we op werk verrast met taart! (En heerlijke taart, let me tell you!)

Een paar dagen eerder had ik in de chat met Sanne en Nikki al getypt dat ik ook wel uitkeek naar het feit dat de baan ervoor zou zorgen dat niet alle dagen meer hetzelfde leken. In het begin van de eerste lockdown vond ik het heerlijk om thuis te zitten. Nu nog steeds, maar sinds de klok achteruit is gegaan, merkte ik wel dat alle dagen op elkaar begonnen te lijken. Zo had ik namelijk last van dat ik niet meer wist welke dag het was, omdat elke dag donker en kort was. Hierdoor ben ik het weekend wel wat meer gaan waarderen.  

Weet je wat ook grappig is? Dit weekend pakte ik weer iets nieuws op. Ik had namelijk superveel zin om meer met TikTok te doen. Dus zaterdags filmde ik allerlei korte video’s. Twee daarvan werden vanwege Blue Monday heel goed bekeken. 

De vierde week van januari

Voor ik het wist zaten we alweer op de helft van de tweede werkweek, haha. Woensdagochtend filmde ik twee video’s, waarvan de eerste nu al online staat: Hoe één belletje mijn plan voor 2021 veranderde

In het weekend ben ik veel offline geweest en tegelijkertijd online. Ik liet mijn gezicht niet veel zien, maar ik scrolde wel heel veel. Verder keek ik drie of vier films: Friday the 13th, Deepwater Horizon, The Cabin in the Woods maar ik weet niet meer of ik vlak daarna nog een film keek of niet, haha. Het enige dat ik nog wel weet is dat mama ’s avonds thuiskwam van haar werk en zei: ‘Het sneeuwt buiten!’. En er lag al best een laag!

Er is elke dag een heerlijke lunch en de werkplekken zijn f-i-j-n!

De vijfde week van januari 

Maandag begon weer met de wekker om 6:45 uur. De hele nacht had ik wat onrustig geslapen, dat gebeurt wel vaker op de zondag. Dan ben je zo uitgerust dat je niet kan slapen en ’s nachts word je steeds wakker omdat je uitgerust bent of je zorgen maakt over de wekker de volgende ochtend. Maar voor volgende maand heb ik daar een oplossing voor. Maar toen ik dus wakker werd had ik al een berichtje van mijn teamleider, dat ik niet door de sneeuw hoefde en thuis mocht werken. Vervolgens werkte ik ook dinsdag thuis want ik had slechts twee werkmeetings. 

O! En mijn eerste salaris kwam binnen, dat was ook een leuk dingetje. Mama heeft me altijd geleerd dat je van je eerste salaris iets leuks voor jezelf moet kopen om jezelf te trakteren. Joke, met wie ik oma’s biografie schreef, deed dat ook. Die heeft nog steeds haar leren laptoptas die ze jaren terug met haar eerste salaris kocht. Dus dat cadeautje heb ik zeker besteld!

Toen ik maandagavond een TikTok-video had gemaakt waarin ik aan het dansen was op een liedje, daagde mijn nichtje Elle me uit om het echte dansje van de video te doen. Dus dat deed op woensdags! Dat was zo grappig om te doen. Ik had niet echt een plan voor woensdag dus filmde ik wat meer TikToks (de echte ‘girl don’t do it’ en dan dit dansje, maar ook een andere unboxing – ik kocht namelijk een ringlicht!). 

Een paar van mijn TikToks in januari

Vrijdags mocht ik ook nog thuiswerken. Mijn zusje kwam onverwachts weer langs en haalde broodjes en bolussen voor de lunch. Ook filmde we tussen mijn werk door nog een paar TikToks. Ik móest en zou de Bop It Challenge met haar filmen, maar ze had mijn plan al door, haha. In het weekend gebeurde niet veel soeps. Zaterdagavond aten we Turkse pizza’s. O! En The Dig staat nu op Netflix, ik wilde er zo graag aan beginnen maar de eerste vijftien minuten waren een beetje sloom, dus ik heb nog niet meer gezien. Heb jij ‘m al gekeken?

En dat was het alweer voor het eerste maandoverzicht van 2021. Weet je wat grappig is? Aan het begin van 2020 schreef ik steeds 2019, het zat er nog niet in om 2020 te schrijven, maar nu maak ik steeds de fout dat ik 2021 schrijf in plaats van 2020, haha. 2020 wil ik gewoon niet meer noemen, lol.

Hoe was jouw januari? Ben je blij dat het nieuwe jaar gestart is?

Liefs,
Femke

Oma’s biografie is genomineerd voor meerdere prijzen bij The Indie Awards. Wij zouden het alle drie enorm waarderen als je op het boek zou willen stemmen. Stemmen kan > hier < BEDANKT!

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 6 februari 2021 / 11:27

  Ja, dat heb ik ook! In tegenstelling tot andere jaren vergis ik me nu nooit dat ik 2020 schrijf. Toch nog een voordeel!

  • Femke
   Auteur
   6 februari 2021 / 11:56

   Hahaha precies, mooi voordeel! :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights