Boekentips voor schrijvers | Handboek Tijdsverloop

Boekentips voor schrijvers | Handboek Tijdsverloop

Een keer per maand deel ik op mijn blog een boekentip voor het schrijven. Van plot tot dialoog – er komt van alles voorbij. De boekentip van vandaag is: Handboek Tijdsverloop van Tjerk Noordraven.

Hier gaat Handboek Tijdsverloop over

Hoe ga je als schrijver om met tijd? Hoe vloei je van het heden over in een flashback? En vertel je jouw verhaal achteraf of tegelijkertijd? Begin je aan het begin of laat je de lezer direct in de actie duiken? Deze vragen zijn van belang, want hoeveel mag de lezer eigenlijk weten? En wanneer? Het Handboek Tijdsverloop is een praktische gids voor het aanbrengen van tijdsverloop in romans, thrillers en andere fictieboeken. Van het toepassen van versnelling en vertraging en het omgaan met herhalende gebeurtenissen tot het doorbreken van te lange dialogen door middel van flashbacks: het komt allemaal op heldere en toegankelijke wijze aan bod. Voor zowel ervaren schrijvers als beginners is dit boek een onmisbare bron van kennis en inspiratie.

Waarom is dit boek handig voor het schrijven?

Handboek Tijdsverloop heeft mij vanaf het begin heel erg geholpen met bepaalde onderdelen wat betreft tijd. Je leest misschien wel eens op Pinterest dat flashbacks en flashforwards in een boek worden geplaatst zonder hele duidelijke reden, dat deze worden ingezet om maar te worden ingezet. In Handboek Tijdsverloop leer je alle praktische tips hoe je flashbacks juist wel kan inzetten. Het boek helpt je bewustmaken dat ook de kleine details ertoe doen. Er kon nog zoveel tijd verstrijken in een boek, maar als de blaadjes aan de bomen niet verkleuren of de knoppen niet opengaan, dan mis je toch een soort beeldvorming. 

Wat heb ik geleerd van deze boekentip?

Ik kreeg het boek na afloop van een stage wat later een bijbaan werd. We maakten met het hele team een strandwandeling en gingen daarna bij een strandtent in Ouddorp lunchen. Op de terugweg sloeg ik het boek al open. Ik heb geleerd hoe het is om tijd in boeken op een andere manier te begrijpen, door het juist te leren ontdekken en zoeken in boeken. Bovendien helpt het ook met het schrijven in verledentijd en tegenwoordige tijd en het ontdekken van deze verschillen.

Ik heb het boek dus cadeau gekregen, en had daardoor niet verwacht dat het boek zo prijzig was. Het is namelijk op Bol.com €59,95 exclusief servicekosten. 

Welk boek met schrijftips raad jij aan?

Liefs,
Femke 

Meer boekentips voor schrijvers lezen? Die vind je onder de categorie schrijftips!

Handboek Tijdsverloop van Tjerk Noordraven vind je terug op Bol.com 

Wil je weten wat dit voor link is? Lees dan mijn affiliate marketing-blog.

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights