Hoe is het om een webshop te runnen?

Hoe is het om een webshop te runnen?

In een van mijn eerste blogs over de start van mijn ondernemersavontuur schreef ik dat ik graag een webshop wilde runnen. Het maakte niet uit welke producten ik zou verkopen, maar het idee leek me heel erg tof. Wat vind ik ervan om een webshop te runnen?

Het afgelopen jaar is best grappig verlopen. Op 10 augustus 2019 schreef ik de blogpost ‘het opzetten van een webshop’, het zou mijn eerste update zijn over de behind the scenes van een webshop. Uiteindelijk heb ik daar niets meer mee gedaan, en toch kwam deze droom uit. Precies een jaar later gingen de deuren van mijn webshop open. We lanceerden namelijk oma’s biografie ‘Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen’ en sindsdien is dat heel goed verlopen. Het eerste idee van een webshop en de werkelijke uitvoering van deze shop had niets met elkaar te maken maar zo kwam het alsnog samen. 

Hoe is het om een webshop te runnen?

Ook al hebben we op dit moment maar één fysiek product in de webshop, vind ik het heel leuk om te doen. Het pakken van een boek, het schrijven van een persoonlijke boodschap aan de lezer, met kerst er een speciaal lintje omheen en het afgeven bij het postpunt – het is een fijn hands on proces. De dag na de lancering lag mijn bed vol met alle bestellingen. De eerste rits met boeken ging naar het PostNL-punt, de tweede rits was alle pakketjes die ik in het dorp moest bezorgen. Twee tassen over mijn schouders én een volle fietstas. Ik voelde me een waar pakezeltje maar ik voelde me er zo goed bij, want ik mocht mijn eigen boek met anderen delen.

Ik vind het ook leuk om alle behind the scenes op Instagram te delen. Wanneer er een boek besteld is, documenteer ik in mijn Stories hoe ik het boek dan inpak, hoe het bedankkaartje eruit ziet en mijn blije bakkes als het boek op de post is gegaan. 

Zijn er minder leuke dingen aan een webshop runnen?

Het enige wat ik hier zou kunnen zeggen is het bezorgen in de regen, haha. Het wandelen naar het PostNL-punt duurt slechts vijf minuten, maar als je dan aankomt, ben je meestal flink nat. Een tweede minpunt zou ik de feestdagen kunnen noemen. Het is overigens super als iemand het boek cadeau wil doen met de kerst, maar de spanning die de bezorging in deze drukke tijden met zich meeneemt, vind ik iets minder. Het had niet veel gescheeld of een boek voor mijn oom was in het proces verdwenen. 

Maar als ik echt eerlijk ben, vind ik helemaal niks vervelend aan het hebben van een webshop. Elke keer als er een bestelling binnen komt gaat mijn hart sneller kloppen, dat is dat trotse gevoel van auteur zijnde. Als het aan mij ligt heb ik nog heel lang een eigen webshop! Maar het liefst dan met een groter kantoor voor de voorraad, haha. 

Heb jij weleens nagedacht over een webshop? Heb je vragen voor mij? Laat ze dan hieronder achter. Binnenkort deel ik een blog waarin ik twee verschillende platformen voor een webwinkel bespreek. Daar kan je ook alvast je vragen voor achterlaten. 

Liefs,
Femke

Check mijn webshop en mijn boek uit!

Volg:
0
Deel:

3 Reacties

 1. 19 april 2021 / 10:52

  Ja in de toekomst wil ik op mijn website ook een webshop hebben draaien. Voorlopig is dat nog lang niet aan de orde. Moet daarvoor ook nog veel voor schrijven. Ben nu vooral bezig met een online marketing cursus. Daarna mijn website verder inrichten.

  Wanneer het van de poten komt is een andere vraag. Maar ooit zal het komen.

  • Femke
   Auteur
   19 april 2021 / 11:48

   Superleuk! Ik heb er volle vertrouwen in dat het je gaat lukken ?

 2. 29 april 2021 / 20:01

  Ik heb sinds een maand een webshop in kaarten met mijn gedichten er op. Hoewel ik nu (nog) voornamelijk aan vrienden en familie verkoop, vind ik het geweldig! Vandaag heb ik eindelijk ook mijn nieuwe collectie kunnen toevoegen. Ik ben wel benieuwd hoe klanten je vinden? Zeker omdat je maar 1 product hebt lijkt me dat een extra grote uitdaging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights