Mijn maart 2021 maandoverzicht

Mijn maart 2021 maandoverzicht

Daar ben ik weer met dezelfde beschrijving van een maand: maart was een wervelwind. Maar na regen en onweer komt zonneschijn en dat leer ik steeds meer. Er gebeurden toch ook wel echt hele leuke dingen en ik hakte een paar knopen door. Hoe was jouw maart? Lees je mee?

De eerste week van maart

Maandag was weer een dag voor kantoor! Het was ook wel spannend, want de dag ervoor waren de stembussen voor The Indie Awards gesloten en elk moment kon de shortlist bekend gemaakt worden. De hele week zat mijn camera in mijn tas, haha. Dinsdag was vervolgens een thuiswerkdag. 

Vrijdag was niet helemaal mijn dagje. Toen ik wakker werd, had ik hoofdpijn en had ik gekke dingen gedaan met mijn gordijn (helemaal opengetrokken), maar ik moest nog wel voor mijn werk dingen doen. Het kwam er niet helemaal van, en helemaal niet toen Veronique ineens appte dat de shortlist van The Indie Awards online stond! Meteen mijn camera gepakt, mezelf gefilmd en toch zo geschrokken van de uitslag, haha. Dus kijk snel mijn reactievideo

Vrijdagavond hoste Nikki Pommer een VrijMiBo (wat een VrijAvBo werd) op Clubhouse en daar maakte ik gezellig deel uit. We kletste over ondernemen, schrijven, en over successen van de week. Heel gezellig! (Ik heb nog invites, dus let me know als je een iPhone hebt en graag ook wil joinen). En ik at daarvoor lekker frietjes bij oma. 

Week 2 – Na regen komt zonneschijn, dat merkte ik wel, en de middelste foto is echt lockdownlife/thuiswerkvibes haha

De tweede week van maart

Woensdag was een mega productieve dag. In de ochtend startte ik direct met het filmen van twee video’s: ‘Alles over Jo’ en ‘Een update over boek 2’. Voor die eerste video moest ik zo’n 36 datumstickers tekenen in ProCreate. Dus terwijl ik dat deed, had ik Raya and the Last Dragon opgezet. Daar moest ik even inkomen, maar na het eerste half uur ging dat helemaal goed. Het was een toffe film!

Dit was een bizar lange week. Niet per se vanwege werk, maar door persoonlijke dingen. Ik merkte dat vooral zondag, toen ik erachter kwam dat ik een belangrijk filmpje had verwijderd en deze niet meer te redden was. Hallo, breakdown. Maar gelukkig heb ik de voice memo’s van dat moment nog. En hopelijk kan ik van dat moment binnenkort wat nieuws over delen, maar dat kan ik nu nog niet zeggen. Ik kan je wel zeggen dat de vermoeidheid me deze week erg dwars zat. 

Week 3 – heerlijk buiten zitten en werken aan proeflezerfeedback

De derde week van maart

Ook deze week werkte ik thuis. Maandag was productief voor YourSurprise! Althans, ik vergat een meeting doordat ik op de meeting daarna wachtte, maar ik was maar vijf minuten te laat. Ik was echt lekker bezig, en ging nog wat langer door zodat ik dinsdag – onverwachts maar noodzakelijk – vrij kon nemen.  

Woensdag filmde ik een paar TikToks (ik was er erg blij mee) en ook een video. Ik wilde namelijk alles van mijn uitzet laten zien, zodat ik voor de toekomst alles op YouTube heb en op die manier kan kiezen waarop ik uitzet-gerelateerde dingen laat zien. Als ik ooit verhuisvlogs wil maken, dan is het leuk als ik dat vanaf het begin op YouTube heb staan. Maar het filmen was misschien niet zo’n geweldig idee. Ik merkte dat ik van de indrukken van dinsdag behoorlijk moe was, waardoor ik donderdag nog vermoeider was, haha. Ik had niet kunnen rusten op mijn vrije dag, voor mijn gevoel. Zeker niet toen de video over oma’s boek kapot was op YouTube, en ik dezelfde breakdown had als zondag… 

Maar een positief moment van deze week was wel dat een bestaande klant en ik een tweede langdurige samenwerking aan gaan! Dat start wel vanaf mei, maar het is superleuk!

Dat ik zaterdag en zondag zo productief was, had ik van tevoren niet gepland. Het enige dat ik op had staan was proeflezerfeedback voor mijn nieuwe boek afmaken. Zaterdag schreef ik scripts voor YouTube, werkte ik aan een helse planning voor het nieuwe boek, deed ik administratie en verstuurde ik wat leuke mailtjes. Zondag was iets rustiger. Uiteindelijk werkte ik twee uur aan proeflezerfeedback en had ik contact met de redacteur, maar plande ik ook wat content in voor komende week. Hoewel ik ook graag al wat content had geschreven voor april, is dat me niet gelukt. Ik zat zo te kijken naar mijn planning en dacht ‘wat moet ik hiermee?’ en ‘wat ga ik nu weer delen?’. 

Een recap van woensdag in week 4

De vierde week van maart

Thuiswerken is werkelijk waar elke dag anders. Richting het einde van de week is er soms meer werk om te doen en soms ook minder. Dat had ik deze week. Geeft niet, dat houdt het lekker dynamisch.

Dinsdag ging ik naar mijn vader toe. Na een wat drukke en best wel een emotionele maand wilde ik er even tussenuit. Zoals je misschien ook wel weet, hou ik niet echt van autorijden. Het is niet dat ik het niet kan, maar leuk vind ik het ook niet. Ik zit liever op de bijrijdersstoel te brainstormen. Maar dinsdag daagde mijn vader me uit om in de combowagen met gesloten achterkant te rijden en in totaal zat ik 1,5 uur achter het stuur. We deden zelfs een rondje boulevard. Woensdagochtend paste ik eerst op mijn neefje, want ik had een cadeautje voor hem gekocht. Bij mijn werk kwam het nieuwe boek van André Kuipers uit, De kleine astronaut, en je kon hem helemaal personaliseren. Dat heb ik voor hem gedaan en dat vond hij geweldig! We hebben zoveel geknuffeld, daar was ik echt aan toe. ’s Middags mocht ik ook nog een rondje in de automaat met het dakje eraf. Pap en ik zijn een ijsje gaan halen in Zoutelande en reden daarna ging ik weer terug naar huis. Het was fijn maar ik was ook dood op, dat bleek wel toen ik van woensdag op donderdag ’s ochtends versliep, haha. 

Zaterdag werd ik eerst wakker van een hevige regenbui. Dat vind ik helemaal niet erg, zelfs niet toen het nog maar half 7 bleek te zijn. Het geluid op mijn dak is zo rustgevend. Uiteindelijk werd ik rond 10 uur pas weer wakker. Ik deed wat klantenwerk, reageerde op de reacties onder mijn grafisch ontwerper oproep en na de lunch deden we boodschappen voor oma en onszelf. En terwijl ik dit typ, geniet ik van Maltesers. O, en na het boodschappen doen filmde ik nog zo’n vijf TikToks.

Omg, ja! Zaterdag rond 13.00 uur tikte mijn TikTok waarin ik gember, kurkuma en granaatappelshotjes probeerde gewoon 10.000 views. INSANE. Zo bizar!

Lunch buiten en een sexy selfie haha, en heerlijke marshmallows tussen kaakjes, dat heb ik niet eerder gedaan en was toch lekker!

De vijfde week van maart

Deze week bestond uit twee dagen werken en een dag vrij, waarop ik YouTube video’s filmde en wat werk deed voor mijn boek van september. Ik heb elke dag heerlijk in de zon kunnen lunchen. Daardoor heb ik nu al een klein kleurtje, bizar! Verder besloot ik op maandag dat ik wilde meedoen met Camp NaNoWriMo voor mijn nieuwe fantasy. Ik heb een (werk)titel, personages en locatie en een begin – dat betekent dat ik voor het eerst in, wat, tien jaar, ga pantsen…

Woensdagavond waren we bij Joke uitgenodigd om te barbecueën op de boerderij, zodat we genoeg afstand konden houden. Dat was supergezellig!

Hoe was jouw maart? 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights