Boekentips voor schrijvers | Schrijfstijl

Boekentips voor schrijvers | Schrijfstijl

Een keer per maand deel ik op mijn blog een boekentip voor het schrijven. Van plot tot dialoog – er komt van alles voorbij. De boekentip van vandaag is: Schrijfstijl van Heidi Aalbrecht. 

Hier gaat Schrijfstijl over 

Schrijfstijl, de basis van een goede tekst, neemt u mee op een spectaculaire bergwandeling door de literatuur. Op sneeuwwitte toppen schitteren pareltjes van zinnen, maar het pad voert ook langs afgronden waarin huiveringwekkende gedrochten schuilen, misvormde zinnen waarvan sommige zelfs in druk zijn verschenen. U leert door de vele voorbeelden een gevoel ontwikkelen voor het verschil tussen een spannende zin en een zin die over het randje de afgrond in tuimelt. 

Waarom is dit boek handig voor het schrijven? 

Schrijfstijl van Aalbrecht gaat jou helpen om schrijfstijlen van andere auteurs van elkaar te kunnen onderscheiden. Door verschillende teksten te analyseren, kom je er achter wat een schrijfstijl van iemand inhoudt. Je gaat ook jouw eigen schrijfstijl ontdekken, want je gaat kritischer naar je eigen teksten kijken.   

Wat heb ik geleerd van deze boekentip? 

Doordat je kritischer naar je teksten gaat kijken, ga je ontdekken wat jouw schrijfstijl is. Wat is typerend voor jou? Zo kwam ik erachter dat ik bijna elk zelfstandig naamwoord een bijvoeglijk naamwoord geef tijdens het schrijven. Je wordt door dit boek dus veel bewuster van je eigen schrijfgewoontes en dat is heel interessant, omdat je op deze manier ook de minder effectieve aspecten uit je schrijfstijl kan halen (zoals Anglicisme, het vernederlandsen van Engelse woorden).  

Welk boek met schrijftips raad jij aan? 

Liefs, 
Femke  

Schrijfstijl van Heidi Aalbrecht vind je terug op Bol.com  

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights