Mijn juni 2021 maandoverzicht

Mijn juni 2021 maandoverzicht

Je hebt misschien wel kunnen lezen hoe ik mijn mei maandoverzicht ’s nachts om 00:16 uur nog aan het typen was omdat ik niet kon slapen en er toen achter kwam dat hij binnen 7,5 uur live zou moeten. Oeps. Dat was met deze blog niet het geval, behalve de eerste alinea dan. Benieuwd naar hoe mijn juni maand eruitzag? Lees dan verder!

De eerste week van juni

Als je mijn vorige maandoverzicht hebt gelezen, weet je dat ik zaterdag (mijn voet) en zondag (mijn benen) zo ontzettend verbrand was, dat ik vier dagen lang niet kon lopen. Mijn benen voelden alsof ze uit elkaar konden spatten, maar dat was de hitte die mijn lichaam niet kon verlaten. Dat deed bizar veel pijn en kon ik me ook niet herinneren van alle andere keren dat ik zo erg was verbrand. Ik heb mijn lesje nu wel geleerd… 

De eerste week van juni heb ik maar drie foto’s gemaakt. Een van ene heerlijk stroopwafeltje, van het televisiemeubel die ik vrijdagavond in elkaar zette en een selfie van vrijdagmiddag, waarop ik er hartstikke out-of-it of slaperig eruitzie. Zo voelde ik me ook. Ik had de dag ervoor wat paniek ervaren en zat vrijdag niet lekker in mijn vel. Dus de foto’s waren van donderdagavond 20.30 uur, vrijdag om 16.30 uur en vrijdagavond rond 18.00 uur. Woensdag herinner ik me als een productieve dag, maar door de slechte donderdag en vrijdag kon ik het me niet goed herinneren. Zulke dagen zijn er helaas ook.

En toen begon zaterdag al dat ik nog kon slapen en midden in de nacht nog werk verrichte. Ik tekende een borrelnootjes emote (emoji-soort) voor Twitch omdat ik mijn doel van vijf subs (betalende kijkers, en ondertussen al acht <3) had behaald – tot mijn iPad na 5 minuten uitviel van de batterij – en schreef zowel voor mijn mei als juni maandoverzicht. Het was te warm, mijn hoofd zat vol ideetjes en de vermoeidheid die ik overdag voelde, ebde weg waardoor ik ineens klaarwakker was. 

Week 1

De tweede week van juni

De tweede week begon wel oké, met werk voor mijn baan en ’s avonds mails voor mijn nieuwe boek en een gesprek met iemand voor een gave samenwerking rondom de lancering van dat boek. ’s Maandags haalde ik ook de 100 volgers op Twitch en dat wilde ik goed vieren met een leuke stream, daarom liet ik woensdag mijn nichtje mij schminken als Violet Beauregard van Willy Wonka en ging ik met pruik en al live. Het was een dag waarop we veel hebben gelachen!

Vrijdag had ik onverwachts vrij gevraagd omdat ik de kans had om een corona antigenentest te laten doen in Rotterdam. ’s Ochtends zat ik een half uurtje eerder daar op de stoep, omdat ik een beetje te vroeg was, haha. Na een tijdje voelde ik mijn billen niet eens meer. Maar de vingerprik was net alsof je een koe aan het melken was, het kleine buisje moest vol. Daarna had ik wat tijd over voordat ik weer werd opgehaald, dus ging ik langs bij Boekhandel Donner (uiteraard liep ik de winkel uit met drie nieuwe boeken en het Boekenweekgeschenk) en vervolgens ook nog langs Lush en at ik een broodje bij Bagels & Beans. Daar hebben ze wat mij betreft de allerlekkerste ijskoffie. ’s Middags had ik een verjaardag van mijn nichtje die mij op de woensdag ook geschminkt had, dus daar was ik vrijdagmiddag. 

Omdat ik die avond wat verdrietig was vanwege slechts nieuws, ben ik de bovenverdieping gaan opruimen. Buitenom dat het ook hard nodig was (oeps), hielp het goed qua afleiding. En ’s avonds kwam de uitslag van de antigenentest. Ik had een negatieve uitslag, wat betekent dat ik nog geen antistoffen heb en dus nog geen corona heb gehad. Ik vond het best interessant om te weten of ik het al wel of niet gehad heb, maar het feit dat ik het nog niet gehad heb, vind ik ook wel een beetje eng. Het kan dus nog steeds gebeuren dat ik het oploop, zeg maar, totdat ik mijn vaccinaties haal. 

Gelukkig had ik zaterdag geen tijd om over minder leuke dingen na te denken. Ik ging namelijk met mijn moeder mee naar Breda waar we mijn zusje opzochten in de stad.

Week 2

De derde week van juni

Als ik eerlijk ben, heb ik het gevoel dat de sfeer dit maandoverzicht met de week alleen maar meer somber en verdrietiger is geworden. Week drie was enorm emotioneel. Omwille dat slechte nieuws van de week ervoor, dat alleen maar slechter is geworden, mijn functioneringsgesprek die super emotioneel en mega spannend was (waarna ik een kleine paniekaanval ervaarde). Ik had voor het eerst een belangrijk functioneringsgesprek. Bij de supermarkt rond mijn zestiende was dat simpel ‘vind je het nog steeds leuk, nou goed, ga maar weer aan het werk’ en daarom was dit, voor mijn eerste echte grotemensenbaan, rete spannend. Het liefst sla ik deze week compleet over als het gaat om details, maar toch zijn er kleine leuke dingetjes gebeurd. Zonder die leuke dingen, had ik al lang een breakdown gehad, denk ik.

Zo is mijn zusje geslaagd voor haar opleiding, mocht ik als kind van 1997 al op woensdag in plaats van vrijdag mijn vaccinatieprikken plannen en had ik op dinsdagavond mijn beste stream tot nu toe (gemiddelde kijker was 5).

Het was voor mij heel belangrijk om dit weekend zo rustig mogelijk aan te pakken (toch ging ik sporten, haha). Zo sliep ik zaterdag tot half 10, en de laatste weekenden ben ik rond acht uur steeds wakker, dus dat was alleen al een verademing. Ik deed wel wat werk, technische stream dingen en ik schreef over deze week voor dit maandoverzicht, maar ik bestempelde alles in mijn lijst als ‘can do’ in plaats van ‘to do’ en dat hielp met de druk die ik mezelf soms opleg.

Zondagavond kregen we helaas het slechte nieuws. We zagen het aankomen maar alsnog kwam het als een mokerslag binnen. Mijn tante overleed.

De vierde week van juni

Deze hele week rouwden we. Vanuit werk kreeg ik de ruimte en die nam ik ook.

Zaterdags pakte ik weer een beetje de draad op. ’s Ochtends filmde ik binnen twee uur dertien TikTok video’s en na de lunch nog een korte boeken haul voor over twee weken. ’s Middags deed ik boodschappen voor oma en zaten we samen buiten. 

De vijfde week van juni

Toen waren er ineens nog maar drie daagjes over van juni. Maandag had ik best wel wat moeite om terug in de werksfeer te komen en dat merkte ik dinsdagochtend ook nog, maar toen ging het uiteindelijk wel. Na nachten ontzettend slecht slapen, lukte het me eindelijk om een niet-zwetende nacht te hebben en werd ik iets minder vaak wakker dan voorheen. Dat alleen al is een vooruitgang. Woensdagochtend deed ik een transcriptklus (dankjewel lieve Paula voor het doorgeven) en knalde ik de cosplay video online. Het allerleukste van die dag komt nog: want ik mocht namelijk mijn eerste vaccinatie halen.

Tja, ik had gehoopt een beter einde te kunnen schrijven, maar die heb ik niet. Misschien volgende maand, als ik een hoop laatste dingen voor mijn nieuwe boek geregeld heb. Wil je daar als eerst van op de hoogte zijn, schrijf je dan hieronder in voor mijn nieuwsbrief. Nog heel even en ik maak daar als eerst de titel bekend!

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights