Boekentips voor schrijvers | Personages conflict, perspectief

Boekentips voor schrijvers | Personages conflict, perspectief

Een keer per maand deel ik op mijn blog een boekentip voor het schrijven. Van plot tot dialoog – er komt van alles voorbij. De boekentip van vandaag is: Personages, conflict, perspectief van Frans Stüger.

Hier gaat Personages, conflict, perspectief over

Verhalen draaien om personages, personages die een probleem hebben en een conflict aan gaan. Dat conflict wordt belicht door een bepaald perspectief en Frans Stüger vertelt je in dit boek hoe je dit voor je eigen boeken ontwikkelt. 

Waarom is dit boek handig voor het schrijven?

Personages, conflict, perspectief is handig voor de schrijvers die deze drie onderdelen beter willen leren begrijpen. Stüger geeft puntsgewijs aan wat de voorwaarden zijn voor een goed conflict, een goed personage en een goed idee. Er zitten wat opdrachten in het boek om je eigen personages, conflict en perspectieven te beschrijven. 

Wat heb ik geleerd van deze boekentip?

Dit boek biedt de beginnende schrijver hulp bij het ontwikkelen van je boek. Dit zijn de drie onderdelen die een boek maken. Een boek begint met een personage met een probleem en zijn kijk op dat probleem (plot). Ik zeg er wel bij dat ik dit boek niet helemaal heb uitgelezen, omdat ik de schrijfstijl van Stüger niet fijn vond. Er staan best wel wat oudemannen-opmerkingen in over bepaalde opvattingen. Als je daar doorheen kan lezen, dan is dit boek met theorie een goed informatief boek voor jou.

Welk boek met schrijftips raad jij aan?

Liefs,
Femke 

Frans Stügers boek Personages, conflict en perspectief vind je terug op Bol.com 

Wil je weten wat dit voor link is? Lees dan mijn affiliate marketing-blog.

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights