Mijn februari 2021 maandoverzicht

Mijn februari 2021 maandoverzicht

Hoe vaak heb ik al de metafoor gebruikt dat de maand een werkelijke wervelwind was? Nou, hier komt ‘ie nog een keer: februari was een wervelwind. Ik maakte ook een foutje. Omdat er zoveel gebeurd is, inclusief vier dagen in de week werk, moet ik gewoon wekelijks mijn maandoverzicht bijhouden en dat heb ik niet gedaan. 

De eerste week van februari

De stembussen van The Indie Awards gingen open! Daar was ik de hele maand mee bezig, maar vooral in de eerste week maakte ik mijn promotiecampagne af. Ik had voor elke dag in de maand iets opgeschreven. De persberichten met oproep om te stemmen verschenen ook in de lokale kranten en er kwamen weer nieuwe bestellingen binnen. Leuk! 

Deze maand besloot ik om elke dag een TikTok te plaatsen. Ik wilde experimenteren met de app maar ook gewoon lekker gek goed, en dat voelt goed bij TikTok. Bij Instagram wil ik het wat netter houden maar op TikTok laat ik alle remmen los. 

Een andere grotere verandering deze maand was sporten. Aangezien dit de kortste maand van het jaar is, dacht ik: dit is een goede maand om te experimenteren met sporten. Ik slaap namelijk ontzettend slecht. Er zijn nachten dat ik tien keer wakker word, terwijl ik niet naar het toilet moet. Als ik dan zou sporten, zou ik mezelf moeier maken en wie weet beter slapen. Dat was me een experiment, maar ik kan je wel vertellen dat ik heel wat sportiever ben geworden. 

Deze week kwam ook mijn fijne boekbestelling binnen en dat filmde ik. Kijk hier: Ik kocht voor €100 boeken bij Boekhandel Donner! 

Er was weer heerlijk eten op kantoor (de dagen dat ik er wel was, de sneeuwdagen waren thuiswerkdagen) en die kaneelbroodjes bakte ik in week 2!

De tweede week van februari

Er lag deze week zo ontzettend veel sneeuw, dat ik de hele week thuisgewerkt heb.  

Vrijdag was ook een rare dag. Ik moest met mijn moeder naar de SEH. Daar mocht ik in een gek corona/isolatiepakje, maar gelukkig was haar uitslag oké (maar in de vier week kwam er toch weer iets geks naar boven en moet ze op voor de derde scan, een CT van haar nieren dit keer).  

Zaterdag de dertiende bakte ik kaneelbroodjes. Ik kreeg namelijk een idee voor een boek en besloot het eindelijk uit te werken, en daarin kwamen kaneelbroodjes voor. Als mijn personages het gaan doen, wilde ik zelf ook de ervaring meemaken. En ze waren heerlijk!

Het sporten ging trouwens heel goed deze week. Ik ging zelfs voor een derde keer, in plaats van alleen woensdagavond en zondagavond. Heel fijn!

De derde week van februari 

Omdat het ’s maandags nog best glad was en de regen de wegen in ons dorp nog slechter begaanbaar maakten, werkte ik ook weer thuis. 

Dinsdag was wel anders. Ik ging weer vroeg op de dag naar kantoor, waar de kachel nog steeds niet werkte, en ging halverwege de dag, na een gezellige lunch met een toffe nieuwe collega, naar huis. Daar bleek de ketel het niet meer te doen. We hadden geen warm water meer! En toch begon ik met mijn stomme kop aan een lange work-out. Uiteindelijk kwam de monteur en die verklaarde onze kachel helemaal kaduuk. Maar na dat nieuws einde van de middag, kwam nog veel slechter nieuws. Er is iemand in de familie overleden. We zijn enorm geschrokken en de begrafenis is inmiddels ook al geweest, maar het voelt nog steeds raar. 

Zaterdagmiddag na de begrafenis, toch een momentje vreugde opzoeken en het leven vieren.

Als je mijn blog ‘Soms moet je angsten onder ogen komen’ ooit gelezen hebt, weet je hoe moeilijk ik dit topic vind. Ik was kapot, van verdrietig zijn, van de sneeuw en vooral fysiek – ik realiseerde het donderdags pas echt. Ik was bizar moe. En het ergste was nog, de week was nog lang niet over. Gelukkig mocht ik de rest van de week ook thuiswerken. 

Deze week las ik zowel Zomerburen van Rianne Robben als De Academie van Astrid Boonstoppel uit. O! En Gegijzeld van Chinouk binnen een half uurtje zondagochtend, haha. 

De vierde week van februari 

En dat brengt me bij de laatste week van februari. Maandag had ik weer mijn eerste dagje sinds twee weken (min een dag, dan) op kantoor. Ik sportte nog steeds. Dinsdag had ik geen puf meer. We hadden nadat ik eerder van werk thuiskwam, hout weggebracht en een kapotte ligstoel nog kapotter gemaakt, haha. Dus belandde ik op mama’s bed in de woonkamer en probeerde ik mijn zakelijke mail weer aan de praat te krijgen. En toen zag ik ineens een mailtje, een wel heel tof mailtje en ik maakte er ook een TikTok van. To be continued, zeggen we maar. ‘s Avonds ging ik voor een wandelingetje, omdat ik niet echt meer wilde sporten. Wat een kleine ronde zou moeten zijn, werd 5,2 kilometer en ineens was ik 1 uur – en een aardbeien milkshake en een prachtige zonsondergang – later. 

Woensdags moest ik nog een klus voor Charmayne van Char’s Coaching afmaken en ik heb de vlog van het Valentijnsweekend bewerkt. ’s Middags genoot ik lekker van het zonnetje bij oma in de schuur. Maar mijn H&M bestelling kwam ook binnen en wow, wat stond die outfit me goed. Ik had niet verwacht dat de outfit zo tof bij mezelf zou staan. Van tevoren had ik gezegd dat het of een flop zou zijn (en dat was ook oké want dan probeerde ik wel nieuwe dingen) of dat het juist heel leuk zou staan. En dat deed het! Holy guac! 

Vrijdagmiddag maakte ik na het werk nog een grappige TikTok en vroeg ik wie het leuk zou vinden om een Q&A video te zien. En daar kwam 100% YAY op. Zaterdagochtend maakte ik weer een hoop nieuwe TikToks, las ik een boek bij oma, deed ik een boek op de post en maakte ik de Q&A video tijdens het bakken van kaneelbroodjes! 

Hoe was jouw februari? 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights