Recensie: Het Deense meisje – David Ebershoff

Recensie: Het Deense meisje – David Ebershoff

Toen ik in Breda toevallig een boekenwinkel in liep, hadden ze een mega uitverkoop dus snuffelde ik natuurlijk even tussen de boeken. Ik nam alleen ‘Het Deense meisje’ mee en ik heb hem eindelijk uit.

Film vs boek

De reden dat ik het boek kocht, was omdat ik zo ontzettend van de film had genoten. Alicia Vikander en Eddie Redmayne hebben echt iets fantastisch neergezet. Mijn moeder zegt altijd dat een boek mooier dan de film is, dus dat geloofde ik (want meestal is dat ook zo), maar bij dit boek betwijfelde ik het.

Het verhaal van Lili is ontzettend mooi. Het beschrijft Einars innerlijke strijd maar ook zijn huwelijk met Greta, hoe zij deze probeert te redden en niet hetzelfde laat eindigen als haar vorige huwelijk. Ze biedt hem en Lili oneindige steun, maar eigenlijk ten nadeel van haarzelf.

Beschrijvingen na beschrijvingen na beschrijvingen

Ik had het laatst al getweet, maar wat zitten er ontzettend veel beschrijvingen in dit boek. Vooral in het begin nam een beschrijving soms vijf regels in beslag en zat het allemaal in slechts één zin. Ik heb werkelijk waar nog nooit een boek gelezen met zo. veel. beschrijvingen. Het was niet normaal. Ik ken het van het schrijven zelf, ik hou ook van details, maar dit was zoveel meer dan ik zelf al doe, en ik doe al veel haha. Hierdoor kwam ik best moeilijk door de eerste helft van het boek heen. Tot ik me op een avond gewoon forceerde om een uurtje te lezen. Dat uurtje werd er 1,5 en ik behaalde de 50% mark volgens Goodreads.

Conclusie

In dit geval is het boek dus niet beter dan de film, vind ik, en dat is best jammer. Er waren wel scènes die natuurlijk niet in de film zaten, maar ik werd niet meer verrast.

Qus schrijfstijl kan ik er toch wel veel van leren. Er werden woorden gebruikt die ik zelf niet zomaar zou gebruiken of waarvan ik de betekenis niet wist. Maar ook gewoon de zinsopbouw. Het was vooral een goed boek om mijn genres mee uit te breiden en ik heb er wel van geleerd.

Het verhaal is het wel echt waard.

Cijfer: 6
Sterren: 3

Wil je nog meer recensies lezen? Dat kan! Onder de categorie boeken vind je alles terug. Zo schreef ik laatst een recensie over de dichtbundel Kopje Onder.

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights