Mijn oktober 2017

Mijn oktober 2017

En toen gingen de laatste twee maanden van het nieuwe jaar al bijna in. Hoe kan het zo ongelofelijk snel gaan? Natuurlijk gaat het vlug als je leuke dingen doet, maar oktober vloog met raketsnelheid voorbij. Deze maand ging ik naar een concert, sprak ik af met schrijfvriendinnen en mailde ik mijn manuscript voor het eerst naar proeflezers. Benieuwd naar wat ik nog meer deed in oktober? Lees dan snel verder.

Gevoelsmatig • (on)geduldig, creatief,

Mijn creativiteit stond op een hoog pitje deze maand. Ik gooide de een na de andere outline uit mijn vingers, bereidde twee nieuwe projecten voor – voor NaNoWriMo en schreef een aantal video ideeën uit. De visuals bij het concert waren ook prachtig, ik raakte echt geïnspireerd. Hierboven noemde ik het vlug, maar deze maand ging mijn manuscript voor het eerst naar elf (!) proeflezers. Ik kan wel zeggen dat mijn geduld op de proef werd gesteld, gek is dat. Als ik terugkijk op de eerste keer dat ik mijn werk naar Nienke en Ismay stuurde, weet ik nog wel ergens ook zo ongeduldig te zijn maar ik was toen ook heel blij dat anderen het lazen.

Beeld • Wonder Woman, The Book of Henry, Harry Potter 2, 3, 4, 5, 7.1 en 7.2

Asdfghjkl. Dat was mijn eerste gedachte toen ik Wonder Woman keek. De tweede: had ik deze maar in de bios gezien. Want wauw. Ik kan je vertellen dat deze film een nieuwe favoriet is, een echte aanrader. The Book of Henry is een film met danseres Maddie Ziegler, maar om eerlijk te zijn vond ik haar acteerwerk niet heel spectaculair. De samenvatting en de visuals van de trailer trokken wel mijn aandacht: genius Henry wilt zijn buurman vermoorden. Apart en toch goed in elkaar gedraaid. Nu het weer herfst is, kan ik zonder spijt alle Harry Potter-films weer kijken… nouja, ‘s zomers kijk ik ze ook gewoon zonder spijt, maar nu geniet ik meer!

Boeken • 54 Minuten, Dodenrit

54 minuten ontving ik op een woensdag en op een donderdagavond las ik ‘m uit. Tranen in m’n ogen, een kloppend hart, ik wilde per se doorlezen. Dit boek was zwaarbeladen en ik had me van te voren niet kunnen bedenken me er zo bij te voelen als ik het uit had. In een van mijn laatste video’s sprak ik al over dit boek, hoe snel ik het uit had en hoe het me met een mond vol tanden achterliet. Als je die wilt bekijken, dan kan dat hier.

Een tijd terug las ik een quote van Maggie Stiefvater over het schrijven van emotie. Toen ik ‘m weer tegenkwam, raakte ik nieuwsgierig naar haar manier van schrijven dus bestelde ik Dodenrit. Het was wat lastiger in te komen maar ik heb wel echt genoten van de fantasie.

013 • Lorde

Echt waar! Ik zag Lorde live! Ongeveer zo’n drie maanden geleden boekten Zoë en ik super spontaan tickets om op 4 oktober Lorde live te zien in Tilburg. Nou, we hebben genoten. Voor het concert kon ik me ook niet herinneren wanneer ik voor het laatst zoveel plezier heb gehad, daarom is het een mooie herinnering. Wat een vrouw. En slechts één jaar ouder dan mij!

Vloggen • Alweer drie weekvlogs

Hihi. Op sommige dagen moet ik het echt op mijn hand tatoeëren om niet te vergeten dat ik nu om de twee weken een weekvlog online gooi. Dus niet vergeten om te vloggen! Helaas vergeet ik het nog wel eens een dagje, en ik doe dat sowieso niet op werkdagen. Ik zit er nog over na te denken om de vlogs echt weekvlogs te maken, maar dan denk ik dat sommigen wel erg kort worden omdat ik (nog) niet veel doe of gepland heb iedere week. Heb jij de eerste drie nog niet gezien? Dan moet je even gauw gluren op mijn kanaal (: (O, en vergeet die kanaaltrailer maar. In het nieuwe jaar gaat er echt iets nieuws komen)

Nieuwe dingen proberen • Agave siroop, quesadillas

Toen ik bij Zoë bleef slapen de nacht na Lorde, dronken we om één uur ‘s nachts nog thee en aten we noodles. Maar hier proefde ik voor het eerst agave siroop. Zoë zei ‘pak een lepeltje’ en ik deed ‘m helemaal vol leggen met de siroop en at het in een keer. Ze zei gelijk, Fem, dat is te veel hoor. Het was mierzoet! Maar wel enorm lekker.

Omdat Nienke veganistisch is, gaan Ismay en ik elke keer dat we afspreken naar een veganistisch zaakje zodat Nienke ook wat lekkers kan eten. Zo zijn we al bij LOFF in Breda geweest, de eerste keer dat ik echt vegan at, en bij Yirga in Breda, maar nu ook in Den Haag bij FOAM. Zo probeer je steeds vaker nieuwe dingen uit, ik geniet wel van al het eten. Bij FOAM bestelde ik veganistische quesadillas – je moest eens weten hoe vaak ik dat laatste gerecht nu al fout heb geschreven – met groene paprika, ui, hummus van kikkererwten en een groene jalapeno peper! Nou, Ismay en ik hebben gelachen omdat het zo pittig was!

Oktober goals • Zes stuks!

Weet je nog dat ik twijfelde over mijn Quarterly Goals? Ik besloot toch om dit niet te doen en door te gaan met mijn maandelijkse doelen opschrijven: NaNoWriMo voorbereiden, op tijd doelen bedenken voor november en december, dat lijstje schrijven met mijn gekste ideeën, vier video concepten uitschrijven, een five year plan schrijven en weekdoelen maken voor november.

Nu moet ik zeggen dat NaNoWriMo voorbereiden me nogal wat stress bezorgde, gewoon omdat ik te veel ideeën heb en het plaatje duidelijk in mijn hoofd zit. Als het puzzelen uiteindelijk niet lukt, tja, dan raak ik gefrustreerd. Zoals Ismay al zei over zoveel inspiratie – dat is een luxeprobleempje. En een meisje mag dromen, toch? Ik kreeg deze maand zoveel gekke ingevingen waarvan ik niet weet wat ik er mee wil doen. Ze bleven maar in m’n hoofd hangen. Dus gooide ik ze op papier. Wie weet zie je mij over een aantal jaar wel een pop-up store openen *knipoog*.

Wat is één van jouw stoutste business dromen?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

  • Femke Meijboom
   Auteur
   8 november 2017 / 19:20

   Jaa dat was echt een speciale avond 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights