Mijn november 2017

Mijn november 2017

Hoe zijn we zo snel door de één na laatste maand van 2018 gevlogen? Hoe dan? Dit was dé maand van de vijftigduizend woorden, mijn twintigste verjaardag, de family avond van de Marskramer, de open dag op het ArtEZ én de Write Up van de Writers:Community. Ook stond ik eens goed stil bij de negentien dingen die ik in negentien jaar heb geleerd. Tijd om terug te kijken op november!

Gevoelsmatig • creatief, gedreven?

Deze maand was eigenlijk wel volgepland met leuke dingen, schrijfdingen en veel werk. Ik heb amper kunnen stilstaan bij hoe ik me écht voelde. Verkouden zou ik ook kunnen noemen, er waren twee dagen dat ik zelfs zonder stem wakker werd. Verder voel ik me nu erg overwhelmed over het feit dat ik zo creatief en gedreven ben bezig geweest aan NaNoWriMo. Vijftigduizend woorden. Een cijfer met vier nullen, en ik ging als een tierelier. Ik heb gewoon weer een boek geschreven…

Beeld • War for the Planet of the Apes, Annabelle: The Creation, Valerian and The City of a Thousands Planets, 47 Meters Down, Deepwater Horizon, Me Before You, Big Hero 6.

Drie nieuwe, vier oude. Zodra ik zag dat de eerste drie beschikbaar waren, ben ik ze gaan kijken. Ik heb alle films van the Apes gekeken en deze kon dus niet missen, het was al wel weer een lange tijd geleden dat ik de voorganger voor het laatst gezien heb. Daarom was het ook extra speciaal om te zien dat er gebarentaal (ik gok op ASL) werd gebruikt bij het communiceren tussen de apen. Ik was dat helemaal vergeten! Er is een reden dat ik deze film keek, ik weet het zeker, mijn NaNoWriMo boek gaat ook over gebarentaal. En dan een horrorfilm! Haha, Annabelle was erg spannend. ‘t Is maar goed dat ik ‘m overdag keek, holy moly. Het hoofdpersonage Janice werd gespeeld door Talitha Bateman en man, wat was zij goed! Valerian is een film dat nagemaakt is van een stripboek, ik had er nog nooit van gehoord. Wel dat Cara Delevigne er in speelde. Achteraf las ik dat de film best wel slecht ontvangen is, maar ik had genoten van de special effects en alle fantasie. Ik ga ‘m zeker nog eens kijken!

Boeken • Dodenrit, De zon is ook een ster, F the Quarterlife Crisis en Secrets for the Mad

Hoe fijn is het om minimaal drie boeken te kunnen lezen in de maand? Dodenrit is een nieuwe favoriet geworden, ik genoot van Puck en Sean’s groeiende vriendschap. De zon is ook een ster kreeg ik van Paula (MustMag.nl), zomaar omdat ze er eentje extra had. Ik ging er super snel doorheen! En Secrets for the Mad van Dodie… speechless. Maar binnenkort meer want ik ga nog een recensie video maken, die komt in december online.

fullsizeoutput_db1

Write Up • Rotterdam

Ik ben al bijna drie maandjes lid van de Writers:Community, opgezet door Joyce Spijker, en eindelijk was de Write Up in de buurt. En hoe erg ‘in de buurt’: op mijn verjaardag zelfs! Het was enorm gezellig. Ik raad je aan om de vlogs van de anderen te kijken, die van Chinouk of de W:C zelf! Ze hadden zelfs voor een stuk taart gezorgd waar een vuurwerkje op zat!

HBO • ArtEZ

Op 4 november reisde ik met mam twee en half uur heen en terug naar Arnhem om op de open dag te kijken van het ArtEZ. Wat een school was dat. Het was zoveel anders dan het Albeda College, de sferen en de studenten die er rondlopen. Hier zag je echt leerlingen die weten wat ze willen en wie er ook hard voor werken, zoveel motivatie en gedrevenheid en mensen wie houden van wat ze maken. Dat zijn mijn soort mensen! In het begin was ik nog niet helemaal enthousiast. Dat kwam omdat ik me liet intimideren door de studenten, veel hadden een eigen kledingstijl en ik dacht meteen ‘zo alternatief ben ik toch niet? Hoe pas ik hier ooit tussen?’. Hoe gek is het dat dat mij bezighield in plaats van de beangstigende selectieprocedure? Ik kletste een tijdje met Elianne (vervlogen) en ik ben blij dat ik dat gedaan heb, de geïntimideerde gevoelens ‘vervlogen’ – sorry, die woordgrap moest ik maken hihi. Eigenlijk voelde ik me toen ik naast Elianne zat gelijk meer gedreven om de selectieprocedure aan te pakken. Dit ga ik gewoon doen!

Vloggen • Nieuwnieuwnieuw

Allemaal nieuwe video’s! Deze maand was ik wel een beetje aan het uitstellen als het ging om video’s filmen maar toch zijn ze allemaal online gekomen. Er staan weer twee weekvlogs online, een update over NaNoWriMo en de 19 wijze lessen die ik in 19 jaar heb geleerd.

November goals • Maar twee!

Dat was om aan NaNoWriMo mee te doen, check, en de ander waren weekdoelen. De helft van deze weekdoelen, dus de twee uit week 1 en die van week 2 zijn wel gelukt. Week 3 en 4 niet, en die van week 5 had ik nog niet eens bedacht. Week 3 stond in het teken om alle video’s van december volledig uit te plannen (de twee lifestyle video’s), ik weet al wel welke ik wil maken maar nog niet hoe ik ze wil bewerken. En dan december. Ik wil AHEA uitgeverij-klaar maken, met vier stappen, een domeinnaam regelen voor hier en een YouTube endscreen maken, maar daarvoor heb ik ook al een ideetje. In december staan twee hele leuke dingen op de planning. Een fotoshootje met Iris van irisnoza en de X-Mas Book Café van uitgeverij Clavis!

Jarig • Twintig

Het is natuurlijk niet te ontwijken. 24 november 1997, ‘s avonds om tien voor tien werd ik geboren en met een kleine berekening maakt dat mij nu echt twintig. Voor eeuwig van de tien af. Beangstigend? Ja. Limiterend? Dacht het niet. Kom maar op met meer avontuur.

Rotterdam • Nienke en Ismay

Vlak voor het eind van de maand sprak ik ook nog een keertje af met Nienke en Ismay, mijn gezellige schrijfmaatjes. Dit keer mocht ik hen Rotterdam laten zien. Ismay was super enthousiast om naar de Donner te gaan, ook al zitten zij middenin een verbouwing. We kochten aan het einde van de dag beiden een boek. We aten bij New Fork, een vegan tentje dat voorbij kwam tijdens het zoeken voor lunch. Ik had geen flauw idee dat het er zat, net iets verder dan de Donner, en man, wat een plek is dat! Ik ga er zeker nog eens naar terug om te schrijven.

Op naar de laatste maand van het jaar. Niet te geloven hè… Wat zijn jouw allerlaatste maanddoelen?

Liefs,
Femke

 

bloglovin’

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 2 december 2017 / 23:55

  Prachtig geschreven. Je enthousiasme straalt uit je woorden en kunnen anderen inspireren. Knap dat je je 50.000 woorden hebt gehaald! En gefeliciteerd met je verjaardag nog ??. Mijn doel voor deze laatste maand: proberen optimaal te genieten en daar echt bij stilstaan. Maar dat komt denk ik wel goed ?☃️

  • Femke
   Auteur
   11 december 2017 / 20:56

   Een hele late reactie, maar dankjewel, Stefanie! Wat een tof compliment, echt waar 🙂 Geniet van de sneeuw, hoe het op de ramen blijf plakken, hoe het – het licht reflecteert, geniet van de warmte binnen… heel veel plezier deze laatste maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights