Mijn mei 2017

Het is even stil geweest op mijn blog maar vandaag ben ik er weer met een Mijn mei-update! Wat een geweldige maand was dit, ik ben er heel erg blij mee.

Gevoelsmatig • happy, sexy en sunkissed

Vrijdag de 19e was me een dagje. Ik werkte heel hard, danste, zong, deed gek, voelde me happy en sexy en dat mag! Waar ik aan het begin van de maand nog wel wat stress voelde, vervloog dat fijn snel. De zon kuste mijn huid, misschien ook iets te hard in m’n nek 😉

Beeld • The Great Gatsby, The Conjuring 2, The Dressmaker, Hunger Games, Catching Fire, Mockingjay part 1, Mockingjay part 2, The Space Between Us, Beauty and the Beast

Van zoetsappige films naar films met verhaal en griezelmomenten! I was on a roll this month, en niet alleen met woorden. Films, boeken, glimlachjes, het voelde goed. Door de Hunger Games films wil ik ook graag de boeken weer lezen, ik mis ze. The Dressmaker was al een favoriet van me, net als The Great Gatsby, allebei na de eerste keer al, maar The Space Between Us is een nieuwe. Wauw. Die film was ongelofelijk goed, Asa Butterfield did it again. B&TB was ook een goede film, ik moet bekennen dat ik een beetje afgeleid was toen ik het keek maar ik vond het musical-deel verfrissend.

fullsizeoutput_cdf

Boeken • King’s Cage, 10.000 Hemels met Jou, De Avonturen van Alice. Circus Cesaria

Ik ben over de helft mijn Goodreads goal! Negen boeken nog voor de vijfde maand echt begon. In drie leessessies las ik King’s Cage van Victoria Aveyard uit en, my, my, wat een boek… en verdorie! Nu moet ik voor de derde keer een jaar wachten op het volgende – en tevens laatste – deel! Je gelooft ook nooit wat ik je nu ga zeggen, ik verbaasde mezelf ook enorm. Op diezelfde zaterdagmiddag als KG las ik tot hoofdstuk drie in 10.000 Hemels met Jou. En zondagavond las ik het uit. WAT?! Nou, dat had ik zelfs niet verwacht. Tijdens het laatste schoolreisje naar Maastricht kocht ik weer twee nieuwe boeken, mam zei gelijk ‘zo, dat zijn weer twee boeken voor maar twee dagen.’ Als mama een nieuw boek heeft dat ze echt goed vindt, kan ze het net zo snel uitlezen. Dan moet het uit! Aesthetically passen deze boeken ook best leuk bij elkaar. De Muze en De avonturen van Alice zijn mijn twee nieuwe aanwinsten! En toen las in Alice en Circus Cesaria alweer uit! Circus Cesaria? Ja, van Sanne Hillemans. En ik genoot. Een snufje ouderwets, beetje heel veel liefde en kennis, en een vleugje nostalgie. Sanne, thankyouthankyouthankyou!

Schrijven • loslaten en afmaken

Soms moet je woorden gewoon op papier zetten. Ervoor gaan zitten en een ander lied luisteren. Het laten gaan. Mijn voornaamste bedoeling met Zwemmen met lood was, en is eigenlijk nog steeds, om het therapeutisch te gebruiken en al mijn gevoelens te uitten. Loslaten. Ik schreef een speciaal hoofdstuk voor dit boek waarin ik een gevoelig stukje uit mijn hoofd zette, woorden die al een aantal jaar achter in mijn hoofd blijven steken. Ik wil heel eerlijk zijn, sindsdien heb ik ook geen nachtmerries meer gehad *klopt dit af op hout*. Ik heb mijn zegje kunnen doen en dat voelt ongelofelijk goed.

Onder schrijven valt ook editen. Achter Hemel en Aarde schoot ineens super goed op. Mijn doel voor vrijdag de 19e was tien hoofdstukken en dat haalde ik binnen twee uur. Na nog eens twee uur kreeg ik ook bijna al deze aanpassingen ook overgezet in het wordbestand. Like I said, I was on a roll. 

Ja! Zwemmen met lood is af! De doorbraak kwam heel onverwachts en zo staat het einde mooi op papier.

Toerist in eigen land • Ismay en Nienke

Op zeven mei was het eindelijk zo ver: ik ontmoette twee schrijfvriendinnetjes, Ismay (midden) en Nienke (rechts. Na heel wat plannen gingen we eindelijk Utrecht onveilig maken, hebben we uren gekletst over schrijven en foto’s maken en hebben we elkaar veel beter leren kennen. Stonden we dan, alle drie een camera om ons nek en twee tassen mee. Dat was echt een momentje van toerist in eigen land. We hebben al besloten dat ons volgende bezoek Den Bosch wordt, maar wanneer? Snel!

IMG_9778

Orde in de zaal • online

Zoals vast al wel opgemerkt is heb ik niet zo veel gepost de afgelopen twee maanden. Eén woord: examens. Misschien wel twee, of drie: Instagram en schrijven. Ik ben actiever geworden met posten op de foto-app, waarin ik eindelijk mijn perfectionisme een beetje los kan laten, en de woorden zijn er zo snel uit gevlogen. Omdat mijn examens nu gedaan zijn, en ik stiekem al kan vertellen dat ik geslaagd ben, verklap ik ook alvast dat er wat dingen gaan veranderen deze zomer! Er staat een zevendelige blopost-serie gepland (die ik deze maand dus heb voorbereid) en ik ga vanaf juni drie keer per week uploaden. Hard werken, dat zeker, maar ik ben straks vier dagen per week vrij dus hier ga ik gebruik van maken. Verder wil ik natuurlijk nog meer lezen en meer van Nederland ontdekken, dus dat ga ik ook doen. Die dagen wil ik ook vastleggen, om zo dan meer met je te delen. Eindelijk neem ik Achter Hemel en Aarde onder handen, je hebt er over kunnen lezen in deel een en twee. Dat werd tijd, nietwaar? De eerst

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights