Mijn februari 2023 maandoverzicht

Mijn februari 2023 maandoverzicht

Het is bijna niet te geloven, maar maart is van start! De maand van de lente, de laatste maand van het eerste kwartaal, de maand waarin ik aardig wat feestjes op de planning heb staan. Maar voordat ik je daar meer over vertel, wil ik alles vertellen over februari. Ik heb groot nieuws!

Femke op BookTok/AuthorTok

Ja! Ik zat er al een tijdje over te twijfelen, maar ik heb toch een auteurspagina op TikTok aangemaakt. De reden is deels om in de wereld van BookTok te blijven, als auteur en lezer, maar ook voor mijn werk als social media specialist voor bedrijven, maar ook om te kijken of ik via TikTok mijn boeken kan verkopen. Dus maak ik nu korte filmpjes over het leven van een auteur achter de schermen. Een brainstormsessie hier, een ‘ik kan mezelf wel slaan om deze fout’ daar… letterlijk mijn gedachtengang als ik aan het schrijven ben. Volg je me al op TikTok @femkemeijboomauteur

Ik heb een nieuwe opdracht! Vanaf nu werk ik voor Uitgeverij Palmslag

Halverwege januari zag ik op het Instagram-account van Palmslag dat er net, vier minuten geleden, een vacature online was gekomen voor een freelancer op de marketing en communicatie afdeling. Ik weet nog precies waar ik was, hoe ik reageerde, en hoe enthousiast ik was. Het was namelijk voor het eerst sinds ik ben afgestudeerd in 2020 dat ik een vacature ben tegengekomen die precies op al mijn wensen aansluit: 1) Bij een bedrijf met mijn passie met boeken en schrijven 2) Het schrijven van social media berichten, zoals mijn freelance dienst 3) Het sluit aan op mijn opleiding (Crossmediale Communicatie) en 4) Precies het aantal uur dat ik vanaf het begin zocht, 16 uur, zodat ik daarnaast ook aan mijn eigen bedrijf kan blijven werken. Ik heb gelijk gemaild en halverwege februari kon ik al beginnen. Wist je dat ik eerder al recensies schreef voor Palmslag? ‘Kopje onder’ van Anne-Marije Maris en ‘Hartenreis’ van Linda Toonen verschenen in de afgelopen jaren op mijn website, dus het was fijn om al een soort van contact met mijn toekomstige collega’s te hebben. En nu ik mijn eerste vier diensten erop heb zitten, kan ik je al vertellen dat het enorm bevalt! 

Ik las…

 • ‘Wild’ van Cheryl Strayed. Het is een wat moeilijker boek om door te komen. Zo hang ik nu nog in de eerste 100 pagina’s waarin ze vertelt over waarom ze aan de Pacific Crest Trail is begonnen, een van de grootste hikes van Amerika die wel zeven maanden kan duren. Het is tot nu toe een mooi boek, al kom ik er wat lastiger doorheen omdat het veel over haar huwelijk gaat en dat is langdradig. 
 • Omdat ik ‘Wild’ niet meer kon vinden (terwijl ‘ie beneden lag), ben ik aan ‘Op het einde gaan ze allebei dood begonnen’. Dit boek ging viraal op TikTok! Maar hoe meer ik las, hoe negatiever mijn mening werd. De personages klinken echt heel jong! Ze klinken soms twaalf jaar in plaats van zestien… en daar kan ik me wel aan irriteren. Op 18 februari las ik ‘m uit en daar was ik heel blij mee. Drie sterren. 
 • Tja, ik kom nog steeds niet door ‘Wild’ heen maar ik weiger het boek the DNF’en. Dus om mezelf af te leiden na het vorige boek, ben ik begonnen aan ‘Dank je feestelijk’ van Lisanne Stam. Ik ontdekte dit boek via mijn opdrachtgever Kobo Writing Life en nu wilde ik ‘m graag zelf lezen.
 • En om in de feelgood sferen te blijven, ben ik ook begonnen aan ‘Donna’, het eerste deel in de serie ‘Het Magnoliahof’ van Susan Muskee. 

Ps. Dit zijn affiliate links van Bol.com. Lees meer over affiliate marketing op mijn blog. 

Ik keek…

 • ‘Coco’ op Disney+. Dankzij moderator Zik op Twitch kan ik nu ook daar series kijken. Coco stond al een lange tijd op mijn lijstje en ik heb er flink bij gehuild, haha. Een echte tranentrekker. 
 • ‘True Spirit’. Een film over een vastberaden Australische tiener die als jongste persoon ooit de wereld wil rondzeilen. Dit gaf me toch een kick van motivatie! Holy guac, dat was prachtig! 
 • ‘Luca’.
 • ‘Encanto’
 • ‘Pirates of the Caribean: Dead Man’s Chest’
 • ‘9-1-1’ Season 5 en 6A, ter voorbereiding van 6B die vanaf 6 maart te kijken is. En… toen had ik de smaak te pakken en ben ik weer bij aflevering 1 van seizoen 3 begonnen en keek ik vanaf daar verder. En misschien ben ik daarna weer bij seizoen twee begonnen. Omg. Ben ik verslaafd?
 • ‘Raya and the last dragon’ omdat ik gewoon hou van dit soort Disney films.
 • Voor research keek ik ook de Netflix-docu/serie ‘Notre Dame: La part du feu’, over hoe de brand in de Notre Dame is ontstaan, maar dan ook met fictieve verhaallijnen. Deze is echt een aanrader!

De best beluisterde podcast aflevering is: 

#21 – Voorlezen uit ‘Jo’ voor 70 jaar Watersnoodramp 

Hier gaat de aflevering over: Vandaag is het 70 jaar sinds de Watersnoodramp in 1953 plaatsvond. 70 jaar sinds oma’s ouderlijk huis werd verwoest door de drie meter hoge golven. Speciaal voor vandaag lees ik voor uit mijn boek, ‘Jo: Hier heb je ‘n schrepel en daar kan je beginnen’, waarin we oma’s ervaring van de Watersnoodramp hebben opgeschreven. Zo herdenken we samen wat er in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 is gebeurd.

In maart…

 • staan er een paar leuke gelegenheden op de planning die helemaal in het teken staan van mijn zusje Anne! Ze is 9 maart jarig en wordt 23, we gaan uit eten voor haar babyshower met een deel van de kant van onze moeder, een extra verrassing, een tweede verjaardag in de ochtend voor Anne – het gaat maar door. Ook ga ik deze maand mijn kraamcadeaus inpakken, hihi. 
 • reis ik af naar Groningen voor een eerste dag op kantoor. Dat is 4,5 uur heen en 4,5 uur terug, maar ik wil nog een hotel boeken want zoveel reizen op één dag is niet te doen. Gelukkig hoeft dit maar 0-1 keer per maand, haha. 
 • organiseer ik een twaalf uur-stream op Twitch om mijn 2-jarig jubileum te vieren.
 • start ik met het herschrijven van het tweede boek in mijn nieuwe serie. 

Hoe was jouw maand?

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights