Dit is mijn boeken ABC

Dit is mijn boeken ABC

Mijn boeken ABC – een creatief projectje dat al een tijdje aan me zat te knagen. Het verbaasde me ook hoeveel boeken ik heb. Oma vroeg namelijk: ‘Zijn dit al je boeken?’ waarop ik antwoordde dat dit een derde van mijn verzameling is. Haar mond viel open. En ik weet dat mijn verzameling nog redelijk klein is. Dus, de challenge. Kan jij het volledige alfabet met je boekenverzameling maken?

Het is me wel gelukt! Het alfabet is niet helemaal compleet en mijn stenen spaarpot is gesneuveld (die diende als boekensteun en ik heb er twee minuten om staan vloeken, haha) maar dit als eindresultaat vind ik toch wel gruwelijk gaaf. 

Kleine disclaimer vooraf: er zijn enkele boeken waarbij ik lidwoorden zoals de/het/een niet meetelde, maar een enkele keer doe ik dit wel. Misschien een beetje vals spelen, haha. 

De boeken van A t/m M

Als de nacht eindigt – Laura Diane
(hier schreef ik een recensie over)
Big Magic – Elizabeth Gilbert
Circus Cesaria – Sanne Hillemans
Dubbelleven – Chinouk Thijssen
De Executie – Daniëlle Bakhuis
Finale – Stephanie Garber
Het bucketlist boek
In de familie – Joyce Spijker
Koninginnen – Kendare Blake
Legendary Ladies – Ann Shen
De Muze – Jessie Burton

De boeken van N t/m Z

Nocturna – Maya Motayne
Pocket Surfboek – Uitgeverij Snor
A Quiet kind of Thunder – Sara Barnard
Red Queen – Victoria Aveyard
Secrets for the Mad – Dodie
Toxine – Rani de Vadder
(hier schreef ik een recensie over)
Stad van Vuur – Cassandra Clare
De wijze lessen van een twintiger – Nikki Pommer
(ik schreef een recensie over Nikki’s nieuwe boek)
You Do You – Sarah Knight (niet uitgelezen)
De Zwendelprins – Rima Orie 

Welke letters mis ik?

Eerst leek het me leuk om jou te laten zoeken naar de missende letters. Dat kan nog steeds! Dan moet je deze alinea even skippen, haha. Ik mis de letters: G, J, O, U, X. Dat valt reuze mee. Ik ben juist verbaast dat ik boeken heb met de letters Q en Y. Een goede boekentip voor de letter O is het boek On the Come up (Niet te stoppen) van Angie Thomas. Haar boek The Hate U Give heb ik ook. Zeker met wat er nu in Amerika – en zeker ook in Nederland – speelt, is het belangrijk om boeken over racisme te delen. THUG is een van mijn favoriete YA-boeken, het greep me echt vast. 

Welke boeken van het lijstje staan er op jouw verlanglijst? En ga je zelf ook met de challenge aan de slag? Tag me dan op Instagram! 

Liefs,

Femke

Dit zijn al mijn favoriete boeken uit dit lijstje die ik echt als aanraders beschouw:

Volg:
0
Deel:

4 Reacties

 1. 6 juli 2020 / 19:10

  Ik heb net eens gekeken en bij mij ontbreken nog C,Q,R,U,X,Y & Z. Er moet nog één plank gevuld worden en dan is mijn boekenkast vol, dus wie weet krijg ik alle letters uiteindelijk nog aangevuld.

  • Femke
   Auteur
   7 juli 2020 / 20:26

   Oooooh ja het zou super grappig zijn als je die laatste plank kan vullen met de overige letters haha

 2. 9 juli 2020 / 11:30

  Wat superleuk, zo’n boeken ABC! Die ga ik ook eens doen op mijn blog en ik zal je zeker taggen als goede-ideëen-gever 😀

  • Femke
   Auteur
   9 juli 2020 / 11:41

   Hahaha leuk Laura! Ik kijk er naar uit ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights