Mijn april 2017

Kan ik dan eindelijk zeggen dat mijn april niet gestresst was? April, april… wat was je een bijzondere maand. Het schrijven spoot de gaten uit en de examendagen waren erg lang, cijfers vlogen me om de oren en zelfs een verkoudheid pakte mij twee dagen in. En Koningsdag was super zonnig! Ik kocht een nieuwe Flow magazine, lunch en wat lekkers voor ‘s middags tijden te koffie. Benieuwd naar hoe april voor mij was? Lees dan gauw mee.

Gevoelsmatig • druk, zwakjes, gemotiveerd, creatief

Zie je wel, geen stress! Ik had het druk en voelde me op sommige dagen erg zwak, maar verder verliep alles goed. Zeker toen mijn mentor en tevens de lerares van mijn hoofdvak vertelde dat het eerste deel van de eindexamens goed gemaakt was. Toen voelde ik wel veel opluchting! Daarnaast was ik ook heel gemotiveerd om te schrijven. De vakantie begon en ik schotelde mijzelf een challenge voor: vijf dagen lang de ochtend beginnen met schrijven. En dat probeerde ik. Drie ochtenden in de laatste week van april schreef ik van 10 tot 12 uur aan één stuk door aan ZML. Wat mijn woordaantal is lees je hier beneden, haha. Creatief met schrijven was niet alles. Ik begon met editen van AHEA, zag een beeld voor me van een schilderij, kwam met een nieuw boek idee en maakte wat foto’s van de roosjes bij oma in de woonkamer.

O! En ik wil niet vergeten te vertellen dat ik weer een hele middag met oma heb doorgebracht. Ik heb samen met mama de ramen voor haar gezeemd en op de planning staat ook om deze vakantie nog eens met haar mee een ochtendje te gaan zwemmen.

18119255_1642307739131696_2286797141042118306_n

Beeld • Under the Tuscan Sun, Pretty Little Liars, Deadliest Catch

Ik had ineens zin in een zonnige, zoetsappige en vooral strong female film en blijkbaar linkte ik chocolade paaseitjes en Goede Vrijdag met Toscane. Mama was niet thuis en ik heb vier eitjes gegeten en rooibos-cranberry thee gedronken. En ja hoor, Pretty Little Liars is weer begonnen en ik ben weer aan mijn laptop gekluisterd. De theorieën zoek ik weer op en ik schrik me steeds de leplazarus, zoals we thuis ongeveer wel eens zeggen (ik schrijf het vast niet goed…) Deadliest Catch kijk ik ook al een lange tijd, ik denk al bijna zeven jaar? In elk geval vijf, daarvoor keek ik het soms met m’n vader. Nu is er weer een nieuw seizoen van start gegaan en ik blijf maar kijken. Ik vind het helemaal te gek!

Boeken • Hidden Figures, King’s Cage

Kijk, weer een boek uit. Nu zit ik op 5 boeken van de 12 voor de Goodreads challenge en dat betekent dat ik ongeveer één boek voor loop. Ik schrok wel een beetje toen ik weer boeken wilde bestellen van de eurotekens die onderaan de pagina stonden, en dus bestelde ik maar twee boeken in plaats van vier. Nu twee als traktatie, en dan na m’n herkansing op drie mei de andere twee. Ik bestelde deel twee in de Vuurvogel-serie, Tienduizend hemels boven jou en King’s Cage, deel drie in de Red Queen serie. Afgelopen dinsdag begon ik gelijk in King’s Cage. De andere twee boeken verklap ik aan het eind van mei!

Schrijven • doel na doel na doel

Mijn doel voor april was 10.000 woorden te schrijven voor Zwemmen met lood. Mijn doel voor Camp NaNoWriMo 5000, echter wilde ik in de eerste instantie helemaal niet meedoen aan Camp vanwege de examens. Camp was op een manier de stok achter de deur om toch te willen schrijven en ik gaf eindelijk de twijfels op dat mijn verhaal te snel gaat. Daar maak ik me dan wel weer zorgen over als het af is. Mijn doel voor Camp ging van 5.000 naar 6.000 en vervolgens naar 10.000 en uiteindelijk schrijf ik meer dan 15.000 woorden voor Zwemmen met lood. Het uiteindelijke woordaantal is iets onder de 20.000 geworden en ik ben ongelofelijk trots op de aantallen en de hoofdstukken.

Dan kreeg ik ook nog een super leuk idee voor een nieuw boek. Ik kon er zelfs niet van slapen en gooide er alles uit tijdens een braindump. Ik noemde de personages gelijk al Bianca en Rody, een Hufflepuff en een Slytherin qua karakter, maar Bianca is al Zoë geworden omdat Zoë meer bij het uiterlijk past dan Bianca. Dat verhaal ga ik zeker nog meer uitschrijven!

IMG_9723

Verandering • mijn haar

Al een tijdje ben ik mijn langere haren gruwelijk zat en ik besloot eindelijk een afspraak te maken bij de kapper. Zeven centimeter mag je hebben, zei ik tegen haar. Zo valt de lengte ongeveer tot op mijn schouders. Weg met de klitten en het vake haren kammen en het vele haaruitval. Hallo, korter koppie! (In deze vide kan je zien hoe het er nu uitziet, even doorspoelen naar het eindje hihi)

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights