Mijn december 2021 maandoverzicht

Mijn december 2021 maandoverzicht

Aan het begin van de maand heb ik december omgedoopt als de maand voor acceptatie, ontspanning en organisatie. Ik merkte halverwege november hoe moe ik eigenlijk was van de gebeurtenissen dit jaar. Maar kon dat wel, omdat ik zoveel deed en bij het streamen altijd kon lachen? Natuurlijk kan dat. Toen ik dat realiseerde, besloot ik het deze maand rustiger aan te doen. Lees je mee?

De eerste week van december

Deze maand begon op een woensdag. Je zit midden in de week en wat dan? Ik was uiteindelijk begonnen met het maken van een plan voor mijn decembermaand. Het liefst zou ik iets minder werken, me iets minder druk maken om content en als iets niet verplicht was, het niet doen. De streams wilde ik wel graag door laten gaan, maar daarnaast maakte ik plaats voor rust en duidelijkere plannen. Zo plande ik veel opruimmomenten in en bedacht ik dingen die ik alvast voor 2022 kon doen, zodat ik daar in januari geen stress over had. 

Ik streamde, liep op de loopband, deed mijn administratie, werkte onder andere mijn aanbod voor 2022 uit en gooide mijn aanbod-pagina op de website om. Dat was een van de taken die ik op het lijstje had geschreven. In 4 uur was het allemaal al gelukt. 

De tweede week van december

In deze week werd mijn plan voor 2022 eigenlijk een stuk helderder. Ik spendeerde elke dag zo’n twee uur aan brainstormen om alles voor mezelf uit te stippelen en ik was nog niet klaar. Terwijl het niet eens uitgebreid is, haha. Volgende week ga ik ermee verder. Ik ga mijn kwartaalplannen nu in vier of vijf kleinere stappen op te delen en deze in de maanden in te plannen. Snap je het nog? Voor bijvoorbeeld mijn schrijfdoel van januari ga ik de wereldbasis van een nieuw fantasieboek uitwerken. Dat heeft ook eigen onderdelen en ik werk met een soort wereldbijbel. Die wereldbijbel verdeel ik in vier stukken en die stukken wil ik dan per week allemaal af hebben. 

Afgelopen weekend was mijn verjaardagscadeau van mijn zusje en haar vriend binnengekomen: het boek ‘De route naar een €100.000 per jaar’ van Suzanne, beter bekend als VrijeMeid. Dinsdag ben ik direct met de extra cursus aan de slag gegaan. Eerst met de module over mindset en daarna ging ik verder met haar website, waar ik een artikel had gevonden over het stellen en halen van grote omzetdoelen. Dat was super interessant en hielp ook weer bij het bovenstaande, mijn doelen voor volgend jaar. 

Donderdagmiddag was wel echt een highlight van de week. ’s Middags kwamen vier studenten van de opleiding Creative Business in Amsterdam langs (uiteraard met de coronamaatregelen in acht). Zij kwamen mij interviewen als vrouwelijke gamer en streamer in de industrie en de discriminatie tegen deze groep. Het was super interessant om mijn meningen daarover te mogen delen. Maar het was vooral een eer dat ze mij gevraagd hadden! 

De derde week van december

Maandag was super productief. Ik ging met mijn moeder mee naar Breda waar ik in het tentje Koffie bij Teun heerlijk gewerkt heb. Social media teksten en afbeeldingen voor mijn diensten, affiliate teksten inplannen en research voor toekomstige projecten. ’s Avonds streamde ik, maar dat deed ik niet op woensdag. Toen wij dinsdag weer onverwachts naar Breda gingen en ook naar mijn zusje, kon ik woensdag niet voldoende bijkomen om met genoeg energie aan de stream te beginnen. Dus chillde ik met wat keuteltaken en een cursus. 

Vrijdagochtend was ik best wel gemotiveerd om wat werk te doen. Om 9.15 uur kleedde ik me aan met het nummer Santé van Stromae maar om 9.30 uur was er geen internet meer. Helemaal niks, foetsie. Zelfs geen tv. Wat bleek? Onze hele buurt was eruit geknald, dikke storing. Dus ik verveelde me enorm. Uiteindelijk ben ik gaan wandelen om kerstkaarten weg te brengen en boodschappen te doen en toen ik terugkwam, werkte het internet weer. ’s Middags werkte ik nog snel aan een mail en mijn omzetdoelen voor 2022 voordat ik ’s avonds aan de stream begon. Dat was weer een geweldige avond. Ik lag ook best laat in bed, rond 23.00 uur. Maar ik ging pas slapen rond 01.00 uur, want mijn zusje was gekomen en kwam nog kletsen voordat zij ook ging slapen.

De vierde week van december

De kerstweek! Deze week voelde zo druk, dus ik heb besloten dat ik in de laatste week geen wekker meer zet, haha. Maandag was weer mijn meest productieve dag van de week. Ik werkte aan mijn schrijfcoaching pagina, maakte een Reels content kalender, filmde voor TikTok, veranderde een blog en ’s middags schreef ik nog twee uur Instagram teksten voordat het tijd was voor de Twitch-stream. Soms is het moeilijk om uit bed te komen op de maandag, maar ik vind het superfijn dat ik altijd een goede start kan maken. 

Deze week werkte ik vooral heel erg aan mijn Instagram content. Vorige week besloot ik last minute toch weer met een content kalender te werken voor dit platform, mede door het nieuws van de terugkomst van een chronologische feed. Dat motiveerde me om er flink voor te gaan zitten. In totaal werkte ik er zo’n tien uur aan deze week, oeps! Heel wat captions schrijven, een beginnende content kalender maken en ook een hashtag onderzoek. 

Weet je wat er deze week (denk ik) ook gebeurde? IK KREEG EEN INKOOPORDER VAN BIBLION VOOR ‘SLASHWERK’ EN DAT BETEKENT DAT MIJN BOEK IN 2022 IN DE BIBLIOTHEKEN KOMT!

Kerst was weer gezellig. De dag voor kerst (wat ik ook meetel als kerst vanwege kerstavond) moest ik eerst een paar uur oppassen. ’s Middags probeerde ik uit te rusten en ’s avonds had ik een lange stream in mijn Kerstvrouw outfit. De volgende dag stond weer vroeg de wekker want dit keer ging ik met oma mee naar een Woord en Communie-dienst in de kerk. Voorgaande jaren zijn we altijd samen naar de Nachtmis geweest, maar vorig jaar was er niets vanwege corona, dat jaar daarvoor was er geen mis in onze kerk (alleen zondagochtend vroeg), wat betekende dat het dus al heel lang geleden is sinds ik een kerstdienst heb meegemaakt.

Maar ik kwam er letterlijk klappertandend uit, ik heb het nog nooit zo koud meegemaakt in de kerk. Na twee bakjes koffie en een hete kachel bij oma had ik het nog niet warm, dus liep ik tien minuten op de loopband om het weer warm te krijgen. Daarna stapte ik gelijk onder de douche, toen pas werd ik weer warm. ’s Avonds reisde ik af naar Vlissingen voor een kerstdiner bij mijn vader.

En Tweede Kerstdag stond ook weer vroeg de wekker: weer een paar uur oppassen terwijl Joke naar de kerk ging met oma, haha. Het was wel chill, ik zat er met mijn bakkie thee, trainingsbroek, dikke trui en YouTube aan terwijl ik aan dit overzicht schreef. Zo kon ik wat werk van de afgelopen twee dagen inhalen maar ook rustig wakker worden. ’s Avonds at ik uiteindelijk Chinees bij oma!

De vijfde week van december

Ik wilde deze week geen wekkers zetten, dus ik werd wakker wanneer het mijn lichaam uitkwam. Dat betekende wel vaak dat ik rond 9.15 uur wakker werd door mijn moeder die thuiskwam van haar ochtendrondje. Ik ruimde heel veel op, werkte aan Instagram, poetste de kamer op dinsdagochtend en deed het vooral rustig aan. Maandag streamde ik zelfs bijna vier uur en donderdagavond ga ik voor de laatste keer van 2021 live om het jaar af te sluiten.

Dat betekent dat ik je niet kan vertellen hoe mijn Oud en Nieuw is geweest. Dat klopt! Maar dat gaat niets speciaals worden. Ik wil mijn favoriete eten maken, spelletjes doen bij oma, een goede film opzetten, vuurwerk kijken en naar bed. Zaterdag daarentegen wordt wel specialer: ik ga de Nieuwjaarsduik doen. Op mijn manier! Bij de Grevelingendam, van de stijger af, vlak naast de surfplas, haha. 

Dan nog een allerlaatste bericht naar iedereen die dit jaar zo speciaal heeft gemaakt: dankjulliewel. Het was niet makkelijk. Daar zul je vrijdag alles over lezen op mijn Instagram en volgend jaar hier ook. En daarom wil ik afsluiten met de volgende quote. Ik wens je hele fijne feestdagen!

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights