Boekentips voor schrijvers | Levensverhaal

Boekentips voor schrijvers | Levensverhaal

Een keer per maand deel ik op mijn blog een boekentip voor het schrijven. Van plot tot dialoog – er komt van alles voorbij. De boekentip van vandaag is: Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven van Brenda van Es.

Hier gaat Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven over

Hét boek dat structuur geeft voor jouw boek! Stap in de wereld van verhaallijnen, haakjes, metaforen, rode draden, dialogen en beschrijvingen en schrijf je levensverhaal zoals alleen jij dat kunt.

Dus jij wilt een boek schrijven over je leven? Goed idee! Maar hoe doe je dat? Waar begin je? Hoe voorkom je dat je levensverhaal een ‘en-toen-en-toen-en-toen’-boek tjokvol stamboomfeiten wordt? Je hebt tenslotte een verhaal te schrijven, geen opsomming. Misschien heb je al pogingen ondernomen, maar ontbrak het je aan een goede structuur om van je verhaal een geheel te maken. Met dit boek in handen lukt het je wel. Brenda van Es geeft je opdrachten om stapsgewijs tot een structuur te komen voor jouw boek. Bovendien strooit ze met talloze schrijftips – en bijbehorende voor- beelden – om je levensverhaal helder, meeslepend en krachtig op papier te zetten. Stap in de wereld van verhaallijnen, haakjes, metaforen, rode draden, dialogen en beschrijvingen en schrijf je levensverhaal zoals alleen jij dat kunt.

Waarom is dit boek handig voor het schrijven?

Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven neemt je stap voor stap mee bij het schrijven van een levensverhaal. In ons geval heeft met Joke en mij zo ontzettend veel geholpen bij het schrijven van oma’s biografie. Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven helpt voor een hele stevige basis voor het documenteren van jouw levensverhaal. 

Wat heb ik geleerd van deze boekentip?

Dit boek heeft ervoor gezorgd dat we konden ontdekken waar we wilden beginnen. Oma heeft heel erg veel meegemaakt en daarom was het soms lastig om uit te vogelen wat er nou echt in het boek moest komen. doormiddel van dit boek konden we dat wel bepalen. Het zorgde ervoor dat we een hele stevige basis hadden. Maar niet alleen qua verhaalstructuur, het boek helpt ook met je waarom – waarom wil je je levensverhaal schrijven. 

Welk boek met schrijftips raad jij aan?

Liefs,
Femke

Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven van Brenda van Es vind je terug op Bol.com 

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights