Mijn juni 2018

Mijn juni 2018

Juni, wat begon je toch lekker haastig. Zeker toen ik me op de allereerste dag versliep en haasje-repje naar m’n werk moest. Oeps. Toen was de vliegreis naar Edinburgh ook alweer aan de beurt en voor ik het wist was ik alweer onderweg naar huis. Ik zal in deze blogpost niet veel over de vakantie vertellen. Dat kan je beter terugkijken in de vlogs op mijn kanaal, volgens mij staan ze allemaal al online. Kijk hier de eerste! Maar toch kijk ik nog even terug op de films en boeken van de maand. Lees je mee?

Beeld • To The Bone, Pride and Prejudice and Zombies, In Darkness, Love Rosie, The No Kiss List, The Kissing Booth, Loving Vincent, Endless Love, Pompeii, The Best of Me

Op vakantie waren Nienke, Ismay en ik alledrie erg blij dat ik wel mijn laptop mee had. Drie avondjes achter elkaar keken we Love Rosie, The No Kiss List en The Kissing Booth. Klein feitje, we hadden op een gegeven moment vijf zaken chips open. Oeps. To The Bone is een film die over anorexia en andere gewichtsstoornissen gaat. Ik wil er meteen bij zeggen dat je deze film alleen moet kijken als je zeker weet dat je er tegen bestand bent, er zitten veel triggers in. De film heeft best wel wat kritiek gehad, maar dat zie je alleen als je het plot ontleed en dat deed ik niet. In Darkness was een film waar ik enorm naar uitkeek. Natalie Dormer zit er in en speelt een blinde vrouw en Emily Ratajkowski speelt haar bovenbuurvrouw die vermoord word. Wat heeft Natalie’s personage meegekregen?

Op Rotterdam CS kwam ik super onverwachts mijn zusje tegen, terwijl ik eigenlijk haast had om mijn trein te halen naar Amsterdam. Raad eens? Ik mistte natuurlijk mijn trein. Dit was wel echt toevallig. En we keken allebei even chagrijnig voor we elkaar zagen, haha!

Boeken • Doing It!, Till September Petronella, Bad Girls Throughout History

De eerste twee boeken kocht ik in Edinburgh en de derde las ik alweer een tijdje terug toen het zo’n mooi weer was. Wat was dat gaaf en inspirerend om doorheen te gaan. Er stonden zoveel bruikbare feitjes in voor het schrijven. Ik kan er nu doorheen bladeren voor inspiratie voor personages, qua namen en achtergronden. Er is ook nog een Legendary Girls boek van de schrijfster en die wil ik ook nog bestellen. Ik wist trouwens niet dat Mata Hari Nederlands bloed had, ze kwam uit Leeuwarden, haha.

Geluid • Shawn Mendes’ nieuwe album, Kodaline, Thirty Seconds to Mars, Charlie Puth, 5SOS

Eind mei kwam Shawns nieuwe album en in het begin vond ik het een beetje tegenvallen. Op de nacht van zaterdag op zondag de zeventiende was ik nog een beetje aan het schrijven en organiseren en toen speelde ik het hele album. Ik begon het steeds leuker te vinden. Eind vorig jaar kreeg ik inspiratie voor een verhaal en deze maand werden twee nummers van Kodaline daar de soundtracks voor. Brother en All I Want. 30STM ken ik al sinds groep zes toen ik Marianne leerde kennen. Ze brengen niet vaak meer muziek uit, maar ik zag Rescue Me voorbij komen omdat Shawn Mendes op een festival meezong. En ik was gelijk verkocht. Charlie Puth zijn Patient is heel fijn om op de achtergrond te draaien terwijl ik deze blogpost schrijf. Na het album van Amnesia vond ik 5 Seconds of Summer een beetje tegenvallen. Maar laatst brachten ze Young Blood uit en die vind ik wel weer helemaal geweldig. Ik heb hem al zo vaak op gezet om keihard mee te zingen!

June goals • beetje laat

Omdat ik aan het begin van de maand op vakantie ging, was ik helemaal vergeten om een lijstje met doelen voor de maand te maken. Daarom deed ik dat pas toen ik terugkwam. Het bleef er ook maar bij twee: persoonlijk en online, ofwel offline en online. Ik wilde graag flink ontspullen en online wat meer orde hebben. Ik heb de laatste tijd weer lekker veel rommel verzameld en ook qua schrijfnotities en in mijn laptop is het niet altijd even netjes. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer, gelukkig doe ik dit wel vaak.

Freewriting • Een poging tot

Op vakantie had ik tegen de meiden gezegd dat ik de laatste tijd wat moeite heb met schrijven. Geen paniek, maar toch wel balen. Want schrijver is iets wat ik het liefste doe. Althans, dat dacht ik. Het plannen van verhalen er om heen vind ik gaaf, het verzinnen van het plot en de personages. Maar als ik net een boek afgerond heb, is het altijd lastig om er weer terug in te komen. Nienke vroeg me of ik ook wel eens vrij schrijf. Ik had er wel van gehoord maar nee, dat deed ik niet. Maar op de laatste dag deed ik dat wel. We moesten tijddoden voor we naar het vliegveld gingen, dus gingen we boven bij de Starbucks aan Princess Street zitten. Koffietje erbij, uitzicht op Edinburgh Castle en geluiden van werkende en kletsende mensen om ons heen. Ismay las, Nienke schreef en ik? Ik probeerde ook te schrijven. Ik schreef uiteindelijk een stukje over mijn werk, wat een flinke opheldering met zich meebracht. En iets over een jongen die ik op vakantie gezien had. Zo kwam het schrijven alweer een beetje terug. Eenmaal thuis besloot ik hiermee door te gaan. Gewoon voordat ik ga slapen even ‘de waarheid’ opschrijven. Het werkt. Ik ga rustiger slapen én leg herinneringen vast. Uiteindelijk schreef ik zelfs een stukje voor een ander boek!

Back to school • Crossmediale Communicatie

Het voelt nog steeds gek om te zeggen dat ik weer naar school ga in september. Het kwartje is nog niet gevallen. Maar ik weet wel dat ik, na mijn vakantie, onderweg naar de school was voor kennismaking en presentatie enorm misselijk van de spanning werd. Maar ik kreeg hoe dan ook een positief advies. Ik was de enige in een lange tijd die het werkwoord vervoegen van de opdracht helemaal goed had! En de lerares zei ook dat ik de anderen ook nog wat kan leren met mijn video’s, dus dat was helemaal leuk. Dit betekend wel dat ik minder tijd zal hebben voor mijn werk. Daar zal een streep onder zetten, of een punt achter. Hoe je het wil zien. In Edinburgh realiseerde ik me dat dit de beste keus zou zijn.

En dat was maand zes. We zitten precies op de helft. Hoe dat voelt? Gek. Het voelt nog niet als juli.

Wat voor leuke deed jij in juni?

Liefs,
Femke

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights