Zó gingen mijn 17 realistische doelen van 2017

Zó gingen mijn 17 realistische doelen van 2017

Goede voornemens, aan de kant. Realistische doelen nemen de overhand. Als je de voornemens video van 2016 kent, weet je dat ik een beetje faal als het gaat om voornemens. Daarom schreef ik in februari vorig jaar een lijst met 17 realistische doelen voor in 2017. Zeventien stuks, ik weet nog dat ik er maar tien had en er niets meer bij kon verzinnen. Toch is dat gelukt! En nu kijk ik eens terug naar hoe al mijn doelen gegaan zijn.

1 / investeer meer in jezelf in 2017
Dit doel had ik ook in 2016 opgesteld en omdat het mij dat jaar goed afging, besloot ik het nog een jaartje mee te nemen. Ik wilde graag dingen doen die meewerkten aan mijn gezondheid en toekomst. Zo at ik weer een volle maand geen chips en deed ik een keer mee met een thuisoefening-challenge maar je benen scheren of een gezichtsbehandeling nemen, horen hier ook bij. Het gaat om de kleine bijdragen om je goed in je huid te voelen. En dat voelde ik me.

2 / behaal de 500 abonnees op YouTube
Het was misschien optimistisch, want in het afgelopen jaar zijn er maar 50 abonnees bijgekomen. Daarom verlaagde ik het rond september naar de 400 en daar zit ik nog niet eens gek ver vandaan met mijn 380. Dit is dus, faal nummer één.

3 / lees minimaal 12 boeken
Een boek voor iedere maand, dat moet wel te doen zijn, toch? Voor het eerst schreef ik mezelf in bij de Goodreads challenge met ditzelfde doel. Uiteindelijk las ik zelfs 26 boeken! Sowieso twee voor iedere maand.

4 / doe meer culturele dingen
Dit is me ook gelukt! Zo sleepte ik twee bezoeken aan twee musea in the pocket. Het Oudheden Museum in Leiden, waar ik in februari ben geweest, is mijn favoriet, en ergens in de zomer bezocht in het Rijksmuseum.

5 / balanceer perfectionisme
Dit was voor mij een stuk lastiger. Ik zette mijn perfectionisme juist op de verkeerde plekken in. Het liefst maak ik foto’s voor Instagram zonder er te veel over na te denken of ze wel bij elkaar passen, hier kon ik het dus minder gebruiken. In andere opzichten kon ik het meer gebruiken bij mijn video’s. Toch heb ik de beland twee keer gevonden, maar ik ben het ook een keertje kwijtgeraakt.

6 / doe gekke dingen voor mijn twintigste
Is het heel gek dat ik dit wel heb doorgestreept dat het gelukt is, maar me niet goed meer herinner wat ik dan gedaan heb? Iets heel groots was het dus niet als ik het niet meer weet. Ik was voor het eerst aangeschoten/een beetje dronken, dat weet ik nog wel. O, en dat ik schrijven serieuzer nam. En ik stond op het dak van mijn middelbare school tijdens mijn stage. Er was brand in het gebouw achter de school en de conciërge vroeg eigenlijk voor de grap, kom je ook kijken dus dat deed ik.

7 / streep minstens drie dingen van mijn bucketlist af
Alles wat op mijn bucketlist staat, is niet realistisch. In elk geval niet voor nu of binnen vijf jaar. Dus nee, hier heb ik me niet aan gehouden. Een kort en krachtige nee, wie weet volgend jaar!

8 / laat een derde gaatje schieten
Hoe realistisch dit doel ook is, dit heb ik ook niet gedaan. Ik draag al, sinds ik op 28 maart een foto van mijn twee knopjes op Instagram heb gezet, geen oorbellen meer. Die van de Kruidvat worden zo snel vies als je ze dag in, dag uit draagt en toen kocht ik hele mooie van de Hema, binnen twee weken waren drie van de vier diamantjes er al afgevallen. Ajú de plu met oorbellen dan. Ik heb sowieso niet vaak sieraden gedragen dit jaar, maar ik heb nu wel iets moois van Ismay gekregen maar daar moet ik nog een kettinkje voor kopen.

9 / neem meer tijd voor self care
Self care is iets waar je de tijd voor moet nemen en dat deed ik in 2016 niet. Ik smeerde me bijna nooit in met body lotion en plukte vaak aan mijn gezicht en de pukkeltjes. In totaal ging ik door vier potjes Cosmetic Warrior van de LUSH, een halve fles 3-in-1 Wash/Scrub/Mask van de BodyShop TeaTree-lijn en heel wat eenmalige maskertjes van de Action. Ook schoof ik de doekjes aan de kant en ging ik aan de slag met miccelairwater, wat in mijn mening veel beter werkt. Maar in de zomer smeerde ik ook veel meer zonnebrand. Ik ben iemand die binnen tien minuten verbrand, overal, zelfs op haar kruin en middenscheiding. Ik kan met trots zeggen dat het verbranden onder de vijf keer is gebleven!

10 / stel specifiekere spaardoelen
Toen ik nog bij de Albert Heijn werkte, vond ik sparen niet heel lastig. Je loon werd altijd tegen het eind van de maand gestort dat het goed uitkwam met de eerste van de maand dat de zorgverzekering wordt afgeschreven. Bij mijn huidige baantje lukt dat niet zo. Eerst had ik een paar doelen waaronder €100 voor kleding en toen €250 voor m’n nieuwe slaapkamer in 2016. Nu zijn de doelen wat groter geworden. €500 voor uitzet en €500 voor Edinburgh. Beide zijn al bijna gelukt. Volgend jaar wil ik ook zo blijven werken maar ik moet wel een nieuw baantje gaan zoeken en aan m’n studie denken. In januari hoop ik in elk geval geld opzij te kunnen leggen voor een nieuwe bril (want hoofdpijn en slecht zien is echt verschrikkelijk). Dus dit doel is ook geslaagd!

11 / bouw oude vriendschappen terug op
Dit is bijna gelukt. Twee van de drie, dus ik tel het wel als een win. Begin het jaar sprak ik na bijna vier jaar weer met Juanita af. Wij leerde elkaar kennen toen ik nog in Vlissingen op school zat en toen ik daar weg was gegaan, had ik haar niet meer gezien. Afspreken was een van de highlights van 2017. In de zomer sprak ik ook weer met een basisschool vriendinnetje af. Simone en ik fietsten naar het dichtstbijzijnde strandje. Zeven kilometer heen, zeven ook weer terug. Nou, ik was kapot, maar het was super gezellig. Dit jaar heb ik helaas niet met Marianne afgesproken. Zij woont best wel een eindje weg en ze kon ook niet naar de klassenreünie komen. Nu ik dit zo schrijf, bedenk ik me dat er nog iemand is waarmee ik graag nog eens mee had afgesproken dit jaar. Lieve Fanny, wie ik ook in Vlissingen heb leren kennen. Hopelijk zie ik die twee meiden snel nog eens!

12 / maak een nieuwe vision board
Dat heb ik zeker gedaan. In 2016 stond de mijne helemaal in het teken van zon, zee en strand en vertrok ik naar Sicilië en Griekenland. In 2017 was hij veel donkerder van kleur, meer bruin en leer en houten bureau’s: ik wilde meer schrijven. Als ik iets niet heb gedaan, dan is het wel mijn schrijfwerk laten verstoffen. Ik heb alles weer opgepakt en ben als een malle woorden gaan typen. Een nieuwe vision board heeft me zeker geholpen.

13 / probeer nieuwe (lunch)gerechten
Lunch stond eerst niet tussen haakjes. Ik was redelijk vaak een dagje of middagje vrij van school waardoor ik wat meer wilde experimenteren met mijn kookkunsten. Dat is er niet veel van gekomen, behalve dat ik couscoussalade en quacamole op toast heb gemaakt. Wat ik wel heb gedaan, is meer verschillende soorten avondgerechten geprobeerd. Quesadillas, ui en verschillende soorten paprika’s in een wrap, verschillende rijsten door elkaar, artisjok, quinoa en nog veel meer lekkers en vreemds bij het restaurant LOFF in Breda. En ik proefde ook voor het eerst macadamia noten, heerlijk! Op naar nog veel meer nieuws in 2018!

14 / leer nieuwe dingen
Ik leerde twee nieuwe liedjes spelen op mijn keyboard, die weer onder het stof ligt. Ik leerde op meerdere manieren schrijven bij de Schrijversacademie. Natuurlijk leerde ik ook meer over veganistisch eten.

15 / bezoek vaker nieuwe steden
Check, check en check! Dit jaar heb ik tien verschillende stenen bezocht, waarvan veel met vriendinnen Nienke, Ismay en Zoë. Ik heb heel veel moois mogen zien.

16 / ga meer wandelen
In het begin van 2017 wandelde ik veel met Fleur. Toen we slaagden, gebeurde dat niet zo veel meer. Wel loop ik nu overal naar toe in plaats van dat ik de fiets pak. Naar oma, de supermarkt, m’n werk, de bus. Af en toe neem ik zelfs een omweg waardoor ik wat langer bezig ben. Ik moet toegeven dat ik het lopen met Fleur wel mis, ik hoop dat we het kunnen hervatten als het grijze weer weer beter wordt.

17 / slaag voor mijn opleiding
Hiephoi! Dat is ook gelukt. Door mijn lerares had ik eerst niet het vertrouwen, maar ik moest naar twee kleine dingetjes herkansen van mijn grootste examen en van de anderen helemaal niets. Weg met alle schoolstress. Daarom heb ik nu een tussenjaar genomen, tijd om eens goed te oriënteren.

Ik heb het gevoel dat ik veel beter aan 2018 kan beginnen dan toen het in 2016 de eenendertigste was. Al moet ik zeggen dat ik aan oud en nieuw geen grote waarde hecht. Ik schreef iets kleins in mijn Instagram stories. “Vorig jaar voelde eenendertig voor het eerst niet als oudjaarsdag. Slechts een verlate avond om te pronken met je siervuurwerk en buurtbewoners af te schrikken met knallen die zo hard binnenkomen dat je denkt dat het in huis gebeurd.” En nog iets, maar deze blogpost is al aan de lange kant en ik wil jullie niet langer ophouden. Op naar een goed 2018, met nieuwe doelen en nieuwe wensen, dat alles goed mag komen.

Liefs,
Femke

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights