Een jaar jubileum van ‘Slashwerk’, hoe zag dit boekjaar eruit?

Een jaar jubileum van ‘Slashwerk’, hoe zag dit boekjaar eruit?

Het is feest! Mijn tweede boek ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren?’ is vandaag een jaar uit – het allereerste jubileum. Een boek dat ontstond uit pure frustratie en nu zoveel studenten in dezelfde periode van hun leven heeft kunnen helpen. Hoe zag het eerste jaar van ‘Slashwerk’ eruit?

Het eerste jaar van ‘Slashwerk’

Het eerste jubileum van mijn tweede boek ‘Slashwerk’ was heel verschillend vergeleken met het eerste jaar van mijn debuut ‘Jo’. Waar we net als met het eerste boek een hele specifieke niche/doelgroep hadden, was het met ‘Jo’ makkelijker om de lezers te benaderen dan met ‘Slashwerk’. Hoe benader je studenten als je inmiddels al een jaar bent afgestudeerd én nog steeds in de pandemie zitten en dus niet op scholen kunt spreken? In het eerste jaar van ‘Slashwerk’ hebben we bijna 100 boeken verkocht.

Er verschenen geweldige reviews en een paar van de geïnterviewde dames deelden het boek ook op hun social media. De lancering van ‘Slashwerk’ was ook heel bijzonder met twee liveshows: een op Instagram en een op Twitch. Zo kwam ‘Slashwerk’ onder andere wél in de bibliotheken van Nederland te liggen, werd het boek door meerdere boekhandels ingekocht (je koopt het boek ook bij Boekhandel Donner in Rotterdam en De Drukkerij in Middelburg) en kochten ook een paar hogescholen het boek in. Ik mocht zelfs aan het eind van het eerste jaar live op de Hogeschool Rotterdam spreken over ondernemen en ‘Slashwerk’. Dat was bijzonder.

Wat ik ook leerde was dit: stop met vergelijken. Ik vergelijk ‘Slashwerk’ regelmatig met het proces van ‘Jo’ en ook vooral de verkoopcijfers. Dat moet ik niet meer doen, want dat zorgt voor negatieve gedachten en haalt het feestelijke uit het jubileum van het boek. Elk boek is z’n eigen boek en heeft z’n eigen reis.

Mijn wens voor het tweede jaar van ‘Slashwerk’

Ik zou komend jaar graag met meer scholen samenwerken om zo meer in contact te komen met studenten. Het lijkt me geweldig om nog meer lezingen te mogen geven over ondernemen, hoe ik twee boeken uitgaf tijdens én na mijn studie en hoe studenten zelf aan de slag kunnen met ondernemen. Als daaruit ook nog inkooporders komen, zou dat helemaal geweldig zijn.

We zitten nu op nog een voorraad van 160 boeken. Het is een droom om ooit een boek te mogen uitverkopen: hoe gaaf zou dat zijn als dat lukt met ‘Slashwerk’?

Maar de grootste droom is vooral om nog meer studenten te helpen die twijfelen over hun toekomst na het afstuderen. Precies waar ‘Slashwerk’ voor bedoeld is. Hoe dat gebeurd – via social media, via scholen, via lezingen – maakt niet uit. Zolang ik met mijn doelgroep studenten in gesprek kan gaan, is het geslaagd! Dus dat is mijn doel voor het tweejarige jubileum.

Een paar prachtige recensies van ‘Slashwerk’

“Interessant boek. Heb er veel aan gehad en heeft toch een stuk rust gegeven in mijn hoofd. Ideaal voor als je toch wat twijfels hebt over de eerste stap zetten naar een andere carrière dan de 9-5 kantoor baan. Het hoeft niet 1 baan te zijn op een kantoor, je kan ook voor jezelf aan de slag gaan én een kantoor baan hebben. Dankjewel Femke voor dit goede boek!” – Annemiek op Goodreads (5 sterren)

“Slashwerk is een perfecte duw in de goede richting. Als dromend ondernemer ben je heel erg overweldigd door de keuze: wel of niet het risico nemen? Femke beschrijft heel goed hoe je de keuze voor jezelf kan maken en vooral ook OF je de keuze wel moet maken… Dit boek las ik aan het begin van mijn eigen ondernemers avontuur en ik heb er ontiegelijk veel tips uitgehaald die ik nog steeds gebruik. Zeker lezen als je droomt over het ondernemersavontuur en tegelijkertijd misschien je baan niet op wil zeggen!” – Sam Ashton op Goodreads (4 sterren)

“Op het moment dat Femke Meijboom dit boek schreef, volgde ik haar via Instagram. Ineens zag ik het boek liggen in de bibliotheek en werd ik nieuwsgierig naar wat ze daadwerkelijk geschreven en uitgebracht heeft. Interessant boek voor mensen die twijfelen over loondienst of zelfstandig ondernemen of misschien wel een combinatie daarvan.” – Irene op Goodreads (3 sterren)

‘Slashwerk’ ook lezen? Check dan snel de webshop.

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights