Mijn april 2021 maandoverzicht

Mijn april 2021 maandoverzicht

Ik moet iets bekennen… ik heb even getwijfeld om deze maand een maandoverzicht te schrijven. Het was een moeilijke maand, die pas op de zeventiende dag van de maand een lichtpuntje kreeg. Ik zag er tegenop om terug te denken aan de maand, deels omdat ik veel niet goed meer kon herinneren. Er is gewoon veel dat ik niet heb opgeslagen, waardoor ik dankbaar ben voor mijn Instagram Stories waar wel het een en ander instaat. Dus schreef ik toch een maandoverzicht, omdat de mindere tijden ook onderdeel van het leven zijn. Lees je mee?

Dit was de tweede week van de maand

De eerste week van april

Een nieuwe maand betekent nieuwe kansen. Ik stelde dit keer geen maanddoel maar begon wel aan Camp NaNoWriMo – dit keer ging ik pantsen in plaats van plotten. Ik kreeg ook de redactie van mijn nieuwe boek terug, maar het was ontzettend eng om daaraan te beginnen. Het is een proces waarbij je als schrijver makkelijk gaat twijfelen over je tekst en man, dat was niet makkelijk. Maar ik ben het proces aan het vloggen zodat ik binnenkort een redactievlog kan uploaden. 

Before – during – after van mijn werkplek

De tweede week van april

Zon. Sneeuw. Zon. Hagel. Zon. Regen. Zon. Sneeuw. Zon. Hagel. Zon… uh, wat komt er nu weer? Op maandag zaten we elk kwartier in een ander seizoen. Bizar was dat! Deze week gebeurde wel iets leuks. Mijn tv werd namelijk bezorgd! Ik had een PlayStation overgenomen van een buurjongen omdat ik Apex Legends wilde spelen, en omdat ik nog geen tv had, moest die ook komen. Deze week speelde ik veel games, maar besefte ik ook dat er een wat moeilijkere periode aan zat te komen. Hoe ging ik mezelf daar doorheen trekken? Niet. Niet trekken tenminste. Ik besloot een stapje terug te zetten qua ondernemen en rust te pakken. Daar vroeg mijn lichaam om. Dus speelde ik vooral veel Apex en maakte ik plezier.

Deze week speelde ik veel Apex met Duitste vriendin Nella, kocht ik een mini bloemetje voor mam in het ziekenhuis en bakte ik twee keer kaneelbroodjes – vrijdag voor Anne en mij en zondag om iets te vieren!

De derde week van april

Maandag begon nog normaal. Ik had mezelf voorbereid op een goede werkweek, ik wilde namelijk nog even een week goed bezig zijn voordat er een hoop zou veranderen. Tot we dinsdagmiddag om 15.00 uur een belletje kregen. Of mam een week eerder geopereerd wilde worden; de volgende dag al in plaats van volgende week dinsdag. We hadden niet eens de tijd om te stressen, we konden alleen maar lachen want dit handen we totaal niet verwacht. Omdat veel operaties juist worden uitgesteld, kwam dit zo uit de lucht vallen dat we er maar gewoon in mee gingen.

Ik weet het, ik heb hier nog helemaal niets over verteld op mijn blog, dat is omdat ik weet dat mijn moeder niet is van nieuws aan de klokkentoren hangen. Maar kanker wacht op niemand. Woensdag, donderdag en vrijdag was ik dus helemaal in de ban van de operatie en haar herstel. Ik heb veel zieke mensen in mijn familie meegemaakt, velen van hen met kanker, maar nu kwam het ineens heel dichtbij en dat was eng. 

Tot zaterdag eindelijk het lichtpuntje van de maand kwam. Ik ben daar ook zo ontzettend van geschrokken. Om 10.00 uur in de ochtend was de liveshow van de uitreiking van The Indie Awards… en ja hoor, OMA’S BIOGRAFIE HEEFT ‘MEEST LEERZAME BOEK VAN 2020’ GEWONNEN! Ik kan gewoon nog steeds huilen, niet te geloven. Wat een nieuws! Het maakte een hele hoop goed. 

Leuke pakketjes en zonnige dagen

De vierde week van april

Wat was maandag een productieve dag deze week! Het is heel fijn dat zodra je een taak afstreept van je lijst dat er weer iets nieuws binnenkomt en je niet lang zonder werk zit. Ik ging werkelijk waar door mijn taken heen en mocht tijdens de wekelijkse meeting van de afdeling ook over The Indie Awards vertellen. Superleuk! Aan het eind van de middag toen al mijn werk erop zat, probeerde ik om te streamen. Misschien heb je het wel in mijn Instagram links gezien of op Twitter: ik heb een Twitch account aangemaakt nu ik veel Apex Legends speel. Ik was een volle 20 minuten tegen mezelf aan het praten… tot ik er achteraf, na de stream, erachter kwam dat mijn microfoon niet werkte. Ik heb letterlijk tegen mezelf zitten praten, haha. ’s Maandags kwam er ook nog een heel leuk pakketje binnen. Uit de grote doos kwam een grote ballon met ‘gefeliciteerd’ erop, een cadeautje van mijn oudste nicht aan mijn vaders kant om me te feliciteren met The Indie Awards. Dat is toch lief <3

Als ik eerlijk ben, had ik een hoopje dat deze week beter zou worden. Maar in de nacht van maandag op dinsdag werd ik ziek en heb ik de rest van de week in mijn bed gelegen. Dat is toch niet te geloven? Het begon met keelpijn en ontzettende hoofdpijn de tweede dag, maar uit de coronatest kwam negatief, dus daar was ik heel opgelucht over. Dan was ik het hele jaar zo voorzichtig dat ik niet degene was die corona aan oma gaf, zou je net zien dat ik degene was die mams herstel zou dwarsbomen met corona – die stress verdween toen mijn test negatief was. Dus je kan je wel voorstellen dat ik de rest van deze week niet veel gedaan heb.

Woensdag lag ik de hele dag in bed, voor donderdag en vrijdag had ik me ziekgemeld om uit te zieken en mijn stem terug te krijgen en in het weekend voelde ik me langzamerhand weer opknappen. Toch moest er wel iets aan werk gebeuren. Het persbericht van The Indie Awards moest de deur uit. Dat is het enige werk dat ik deze week gedaan heb.

Buiten meetings houden en ‘s avonds rennen naar mijn ballon

De vijfde week van april

Maandag werkte ik weer voor YourSurprise, zoals elke week, haha. Maar ’s middags had ik de tijd om alvast ons straatje aan de voorkant onkruid-vrij te maken en wat planningswerk voor mijn nieuwe boek te regelen. Dat betekende mails naar de redacteur, de drie geïnterviewde mensen (behalve Nikki en Sanne die ik bijna dagelijks spreek) en met de grafische vormgever. Ik heb eindelijk een grafisch vormgever gevonden en ik kan niet wachten om met haar aan de slag te gaan. Het is nog even wachten voor we starten, maar ik heb er heel veel zin én vertrouwen in.

Maandag begon ook mijn gefeliciteerdballon te spoken. Hij bewoog door het hele huis en soms hing hij ineens achter me. Hij liep leeg, waardoor hij dus begon te zweven. Maar om half 5 waren we hem ineens kwijt. We hebben het hele huis doorzocht, maar hij was nergens. Waarschijnlijk door de achterdeur naar buiten gewaaid. Dat was toch jammer! En terwijl ik een kwartier later zit te eten en even naar buiten kijk, zie ik de ballon in de boom! Nou, ik heb toch gelachen. Het is een beetje jammer dat het kaartje er nog aan zat en dat het milieubevuiling is, maar stiekem is het wel grappig.

Dinsdag en woensdag waren ontzettend productief. Ik startte de ochtend met redactie van mijn nieuwe boek en woensdagmiddag ook nog een uurtje. Vanwege mams operatie en het ziek zijn, heb ik niet zo veel aan het boek kunnen werken en ik keek er echt tegenop om weer door te gaan. Dinsdagochtend had ik wel een doorbraak qua de nieuwe volgorde. Ik moet een hoop herschrijven, maar het schiet wel op zo. Ik ben op de helft!

Dinsdagmiddag ging ik ook nog een paar uurtjes live op Twitch, dat was heel gezellig. Ik zit nu op 12 volgers en heb een doel voor 50 (vanwege affiliate op Twitch, waar je meer opties krijgt als streamer). Kom je ook kijken de volgende keer? Morgenavond organiseer ik waarschijnlijk een Schrijf met Me-stream! Woensdag kwam ook een nieuwe video over mijn vijf jaren plan online, heb jij hem al gezien?

En donderdag en vrijdag werkte ik weer voor mijn baan. 

Hoe was jouw april? Heb je al doelen gesteld voor mei? Kijk je ook zo uit naar het warmere weer?

Outro

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights