3 best beluisterde afleveringen 2022

3 best beluisterde afleveringen 2022

Een podcast maken stond al een lange tijd op mijn projectenlijst. Ik ben iemand die wel van kletsen houdt (en vaak niet zomaar kan stoppen als ze eenmaal begint) en ik vertel graag over mijn andere projecten. Dus zette ik in april van 2022 de stap: hoe wil ik de podcast vormgeven? Inmiddels zijn we driekwart jaar verder en blik ik graag met je terug op de best beluisterde afleveringen van 2022.

Waar gaat de ‘Ondernemend Onderweg’ podcast over?

Ondernemend Onderweg is dé podcast voor studenten die na hun studie willen ondernemen of freelancen. De afleveringen zullen vooral gaan over de verschillende kanten van ondernemen, zoals geld verdienen en tarieven bepalen, het verschil tussen freelancen en ondernemen, maar ook je missie sterk formuleren en de juiste doelgroep vinden. Dat, afgewisseld met mijn persoonlijke ervaring en geleerde lessen, is hoe ik je ga leren hoe jij als ondernemer of freelancer aan de slag kan. 

Ik geef je door middel van elke aflevering een kijkje in mijn leven als ondernemer. Daarin beantwoord ik vragen zoals: hoe verdient een auteur geld, hoe behaal je je jaarlijkse doelen en ga ik met de billen bloot en vertel ik bloedeerlijk dat ik dat ik niet goed weet wat ik met mijn leven wil (aflevering 15 is een aanrader!). 

Meer lezen over het ontstaan van de podcast? Lees dan de blog ‘mijn podcast Ondernemend Onderweg is live’. 

De top drie best beluisterde podcast afleveringen van 2022

  1. Aflevering 1 – Mijn 2,5 jaar ondernemen in 15 minuten
  2. Aflevering 5 – Reizen als ondernemer, locatie-onafhankelijk werken + Australië
  3. Aflevering 4 – Hoe begin je met ondernemen?

Aflevering #1 – Mijn 2,5 jaar ondernemen in 15 minuten

Aangenaam, mijn naam is Femke Meijboom en dit is mijn ondernemersverhaal. Van altijd al boeken willen schrijven en uitgeven tot een vrijer leven leiden en mijn eigen keuzes maken. Op twaalfjarige leeftijd schreef ik mijn eerste verhaal en dat leidde tot een droom carrière als auteur. Acht jaar later zet ik de eerste stap: Inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels werk ik ruim 2,5 jaar als zelfstandige ondernemer, heb ik twee boeken uitgegeven, en dit is hoe ik het allemaal doe. Met wie heb ik het genoegen?

Aflevering #5 – Reizen als ondernemer, locatie-onafhankelijk werken + Australië

Een droom die uitkomt: ooit naar Australië. In september is het zover, want dan ga ik vier weken lang backpacken door Australië. Maar dat niet alleen. Tijdens het reizen wil ik nog steeds (freelance) blijven werken voor mijn klanten en content maken. Daarom wordt dit mijn eerste reis waarbij ik kennis maak met locatie-onafhankelijk werken. Hoe ik dat ga ervaren? Dat ga ik je vertellen wanneer ik weer terug ben. Bij deze podcast aflevering hoort een blogpost, dus ga na het luisteren even langs mijn website (verschijnt 22 juni).

Aflevering #4 – Hoe begin je met ondernemen?

Hoe begin je met ondernemen? Google heeft 5 miljoen resultaten op deze zoekwoorden, maar in deze aflevering vertel ik je de tips die ik had willen weten toen ik net begon. Van je fundering tot netwerken, maar ook mijn kijk op businesscoaches en boekentips. Hoe begint jouw ondernemersavontuur? Als je er nog niet helemaal uit bent, voel je dan vrij op me een berichtje te sturen op social media. Ik help je graag verder op weg.

Een stukje statistieken van mijn podcast

Ik hou van statistieken met grafieken en diagrammen (ik bekijk de statistieken op Spotify). Als we kijken naar wie mijn luisteraars zijn, wordt er ook gesorteerd op geslacht. Daarin is ook een categorie ‘not specified’ en ‘non-binary’. Dat vind ik heel fijn om te zien, die inclusiviteit! 80% van de luisteraars identificeert als vrouw, 20% identificeert als man. De leeftijdsgroepen is ook per geslacht ingedeeld. De 20% mannen die luisteren zijn tussen de 18 en 22 jaar. De groep vrouwen die luisteren, is verdeeld in groepen van 30% en 50%. 30% van de luisteraars zijn tussen de 23 en 27 jaar en 50% tussen 28 en 34 jaar. 

Wat kan je van de podcast in 2023 verwachten? 

De podcast lanceren het afgelopen is een mooie uitdaging geweest. Ik zocht een nieuw medium (alsof er nog niet genoeg social media is), wilde mijn creativiteit en vooral mijn ei kwijt en heb een hoop te vertellen. Dat heb ik nog steeds! Ik kan je met veel plezier vertellen dat in 2023 ook om de week een podcast aflevering online gaat komen. Zo zijn net aflevering 19 en 20 verschenen, maar gaan we gewoon door met opnemen. Een sneak peek van de komende afleveringen:

  • Hoe een brugpieper begint met schrijven (ik dus, toen ik 12 was)
  • Wat doe je als een samenwerking wegvalt?
  • Ga ik een dag minder werken (say what? Tja, nu moet je wachten tot september, hiih)

Ik hoop dat de podcast je inspireert en dat je het leuk vind om te luisteren. Bedankt dat je me om de week uitnodigt in je woonkamer, auto of waar je de afleveringen dan ook luistert. Dat vind ik erg gezellig, dus bedankt.

Meer podcast afleveringen luisteren?

Ondernemend Onderweg is te vinden via Spotify, Google Podcast, Apple Podcast en sinds kort ook Podimo. Neem vooral een kijkje, laat een review achter als je hebt geluisterd en deel de podcast met je vrienden.

Tot luister-se! 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights