Mijn september 2022 maandoverzicht

Mijn september 2022 maandoverzicht

De maand september vloog voorbij! Ik was elke dag mega druk op pad want ik was in Australië. Daarom gaat dit maandoverzicht alleen over mijn dagen in Australië, als een kleine samenvatting van elke locatie voordat ik alle vlogs ga bewerken. Lees je mee?

September in Australië – mijn vakantie

In september kneep ik er ‘even’ tussenuit om voor vier weken naar Australië te gaan. Misschien denk je, vier weken is toch hartstikke lang voor een vakantie? Of misschien wel, vier weken in Australië is veel te kort. Ja en ja, dat ben ik helemaal met je eens. Vier weken van huis is zeker lang en voor Australië ook zeker heel kort, maar na drie weken was ik er alweer aan toe om naar huis te gaan.

De start van mijn vakantie: Sydney

Ik startte mijn reis in Sydney, waar ik vier nachtjes bleef. De allereerste dag was spannend. Ik had letterlijk buikpijn van de spanning (en een paar dagen vliegen) en durfde, zeker zonder internet, niet al te ver van mijn hostel weg. Beetje bij beetje liep ik steeds een blokje verder. Ik raakte er steeds meer aan gewend om alleen te zijn en ‘s middags belandde ik in een kamer met hele gezellige meiden, waar ik de rest van de dagen mee optrok. Op de derde dag vertrok ik naar de Blue Mountains voor een spectaculaire tour (zie de foto’s op Instagram).

Cairns in vogelvlucht

Mijn reis in Cairns was minuscuul: ik spendeerde er maar twee dagen. Ik kwam om 1.00 uur in de nacht aan, mijn wekker stond om 6.00 uur want mijn tour begon om 7.00 uur. Die dag deed ik de Cape Tribulation tour, de tour waarin ik naar het regenwoud ging. De dag erna stond de wekker ook weer zo vroeg want ik ging snorkelen bij The Great Barrier Reef. De dag daarna was hetzelfde verhaal, want toen ging ik alweer met de Greyhound bus (de kust-bus, noem ik het maar, een beetje zoals de Flixbus in Nederland) naar de volgende plek: Townsville. 

Rianne opzoeken in Townsville

Toen was het eindelijk tijd voor een van de grootste redenen van mijn hele reis: Rianne bezoeken in Townsville. Rianne Robben is de auteur van Zomerburen, waar ik het wel vaker over heb gehad. Op 17 september is Rianne ook jarig en toen ik besloot om te gaan en zij vertelde dat dat haar verjaardag was, was de keuze om in september te gaan ook snel gemaakt. We zijn twee volle dagen op pad geweest: we gingen koala’s spotten op Magnetic Island en een dag naar Billabong Sanctuary, waar ik kangoeroes heb geaaid. 

De witte stranden van de Whitsundays (Airlie Beach) 

De Whitsundays zijn dé plekken van alle ansichtkaarten van Australië. Natuurlijk moest ik daar dan ook naar toe. Ik spendeerde een volle dag in Airlie Beach, waar ik veel wandelde en aan het strand van Cannonvale lunchte, toen een dag op de tour naar de Whitsundays – waar ik mega, maar dan ook mega verbrande op mijn voeten. Vervolgens moest ik een dag in bed blijven omdat ik mijn schoenen niet meer aan kon. En toen had ik nog 1,5 dag in Airlie Beach. Dat was net iets te lang voor een klein plaatsje waar niet veel te doen is, maar verplicht rustig aan doen was erg fijn.

Ziek zijn in Brisbane

Tja, dat is iets dat ik niet had verwacht: verkouden worden en in Brisbane te moeten uitzieken. Toen ik bij mijn hostel kwam, was ik op z’n zachts gezegd niet blij. Ik had geboekt via een Nederlandse organisatie en twee wensen doorgegeven: in het stadscentrum en geen party hostel met veel drank en drugs. Waar kwam ik terecht? 45 minuten buiten het stadscentrum en in een party hostel waar ze wiet rookten buiten mijn kamerdeur… en daarbovenop werd ik ook nog ziek. Ik voelde me behoorlijk lamlendig in Brisbane, zeker toen ik besloot een hele dag ziek in bed te blijven liggen. Gelukkig had ik niet het gevoel echt iets te missen in Brisbane, dat is tot nu toe mijn minst favoriete locatie van de hele reis. Op een paar monumentale gebouwen en een mega winkelcentrum na, is dat wel een beetje ‘the core’ van Brisbane. 

Ik ben wel naar Eat Street geweest, het grote foodfestival in Brisbane. Daar at ik poffertjes, maar dat niet alleen. Vanaf drie meter afstand herkende ik het logo van Venco en had ik ineens stoepkrijtdrop in mijn handen, aaaah!

Oud en vertrouwd in Sydney

En dan is waar ik nu mijn maandoverzicht schrijf. 4 oktober, vanaf mijn bed terwijl ik op kamergenoot Lilly wacht zodat we de kustwandeling van Coogee naar Bondi kunnen doen. Geloof me als ik zeg dat ik een enorme opluchting voelde om weer terug in Sydney te zijn. Ik voelde me weer veilig, op mijn gemak en ergens ook thuis. Wake Up! is zo’n fijn hostel om in te verblijven en al die gewonnen prijzen (van beste hostel Australië) hebben ze meer dan verdiend. 

In oktober ga ik:

  • Aan de slag met een nieuwe social media klant, woohoo! 
  • Zet ik de samenwerking met mijn eerste social media klant weer voort.
  • Mijn aanbod veranderen en specifieker mijn doelgroep targetten.
  • Werken aan boek twee in mijn nieuwste boekenserie. 
  • Alle video’s van Australië editen, haha. 

Ook ga ik je meer vertellen over de November feestmaand! Want ik heb een hoop te vieren, stay tuned.

In oktober wil ik ook een plan maken voor alle blogs van volgend jaar, maar ik wil vooral een plan maken voor 2023. Het einde van het jaar zit eraan te komen en ik wil dit jaar goed afsluiten. 

Hoe was jouw september? Is je studie weer begonnen, ben je bij een nieuwe baan gestart of heb je iets anders leuk te vertellen? Ik kijk ernaar uit om van je te horen (:

PS. Mijn webshop is weer geopend!

Vanaf nu kun je weer fysieke exemplaren van ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ bestellen! 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights