Mijn maart 2019

Mijn maart 2019

Maart was een beetje een vreemde maand. Het stormde hevig aan het begin waardoor met de bus naar school gaan geen pretje was, daarna werd ik ziek en lag ik vier dagen languit in bed vanwege hoofdpijn, keelpijn en flinke spierpijn in mijn rug. Toen ik eindelijk dacht mijn dagelijks leven weer op de rails te krijgen en naar Utrecht te gaan voor een sollicitatie, gebeurde de aanslag en overleed onze buurvrouw en vloog er weer een week voorbij terwijl ik niet oplette. Of er ook leuke dingen gebeurden? Jawel, maar ik zat voornamelijk thuis met Netflix, ja, Netflix.

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten was dat ik Netflix aanschafte – de proefversie dan. De 8-delige documentaire over Madeleine McCann kwam uit en omdat ik al veel crime video’s had gekeken op YouTube, wilde ik deze ook zien. Mijn kijk op de hele case is veranderd en toch ook weer hetzelfde gebleven. Om dan toch maar goed gebruik te maken van de proefversie, ben ik weer aan Pretty Little Liars begonnen. Ik wilde per se seizoen vier kijken, omdat Spencer daar verslaafd raakte en dit een seizoen was met een interessante verhaallijn. En sindsdien ben ik bijna klaar met seizoen vijf. Mama was deze maand ook een paar dagen weg, dus had ik het huis voor mezelf. Al moest ik wel naar school en zat ik dus uiteindelijk weinig alleen thuis. Ik publiceerde een blogpost deze maand waar ik best trots op ben: hij gaat over het onder ogen komen van je angsten. Want dat heb ik de afgelopen maanden wel gedaan. Verder had ik een mini doorbraak met schrijven, en op solo gebied en op co-schrijversgebied. Ook verschoof de sollicitatie voor stage een week en haalde ik een aantal deadlines voor school. Nog heel even en dan begint stage, en daarna heb ik alweer zomervakantie. De tijd is echt voorbijgevlogen.

Hoe kan ik twee maart vergeten? Mental note: kijk volgende keer even tussen je verwijderde foto’s. 2 maart aten we weer Turkse pizza’s met de buren! Ik heb zoveel knoflooksaus op! Het was weer bizar heerlijk. Met z’n allen afhaal eten doen we misschien een keer of twee per jaar en het blijft mega gezellig. Omdat Anne en haar vriend er niet bij konden zijn, stuurde ik Anne wel een jaloersmakende foto 😉 O! Nog iets leuks. Ik kreeg een melding van Facebook dat Sam en ik al twee jaar bevriend zijn <3 En deze maand heb ik ook veel meer gekookt dan voorheen! Het heeft aan het begin van deze maand ook nog eens flink geonweerd, gek genoeg had ik dat ook nodig. Een lerares van school had ook nog eens in haar Powerpoint het account van Dutchgirlsinmuseums uitgelicht en daar werd ik zo blij van dat ik het gelijk naar Iris appte. Stiekem was dat een trots momentje!

En dan, voor ik het bijna vergeet. Een van mijn opdrachten op school was een column schrijven. En om het verhaal even achterwege te laten en lekker kort te zijn: mijn leraar heeft ‘m gewoon opgehangen in de lerarenkamer!!! TROTS MOMENTJE HIER.

En op een van de laatste dagen van de maand beloonde ik mezelf met een McFlurry. Even wat plezier in mijn agenda zetten, haha.

Schrijven

Terwijl Achter Hemel en Aarde nog bij Sam en Melissa ligt, ben ik verder gegaan aan een project waarover ik zei juist niet meer verder te gaan. Volg je het nog? In de laatste schrijf met me-video had ik gezegd dat ik waarschijnlijk niet verder zou gaan met Van bloed en marmer maar de inspiratie is er nog steeds. Dus ik heb er gewoon op voort gebreid. Ik verzamelde heel wat natuurfoto’s op Pinterest, schreef 3 ½ personage uit en ging verder aan de worldbuilding. De kaart heb ik al, maar nu wilde ik het belangrijkste dorp beter uitbouwen. In de nieuwe schrijf met me-video van volgende maand kan je zien wat ik nog meer heb gedaan om het boek schrijfklaar te maken. 

Ik maakte video’s over…

Mijn maart TBR-stapel
Een how-to hoe je met procenten kan outlinen

Ik schreef over…

Mijn februari
Soms moet je je angsten onder ogen komen
Leer me kennen in lijstjes
En zes boeken voor belangrijke levenslessen

Oops, what else? 

Ik voel me echt beschaamd dat ik voor deze maand niet veel meer leuks te vertellen heb… mijn zusje was jarig maar ze vierde het niet, ik heb veel deadlines gehad en las een paar boeken maar dat was het ook wel. En ik zat nog te denken aan wekelijkse of bi-weekly updates in plaats van maandelijkse, wow, haha. Ik heb het er ook met mijn mentor over gehad. Je zal wel denken, waarover? Nou, om meer leuke dingen in mijn planning te gooien. Nu ben ik alleen maar deadlines aan het najagen waardoor de ‘zin’ om echt te gaan schrijven er nog niet is, daarom ben ik ook alleen maar bezig met plannen – want daar ben ik wel goed in, haha! Maart was een deadline maand, en dat is kwalitatief uitermate teleurstellend. Ik kan niet alles tegelijk en dat wil ik wel, het werkt alleen niet. Maar ik heb wel een stage in de pocket bij een heel leuk bedrijf! 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights