Mijn februari 2020

Tja, februari. Je begon een beetje gek. Ik strompelde twee weken lang op krukken vooruit, werd omvergeblazen door storm Ciara en baadde bij oma in de woonkamer in het winterzonnetje. Maar je begon ook met vele spanning, want mijn afstudeertraject bij de Kunsthal begon. Kijk je mee naar de rest van februari?

Ik moet zeggen dat ik een hele fijne start heb kunnen maken wat betreft mijn scriptie. Het plan van aanpak maakte ik in drie uur al af en de tweede vrijdag die ik daarvoor ingepland had kon ik daardoor al vullen met het onderzoek zelf. 

Ik mocht ook iets super tofs doen! Ik kreeg een mailtje van Profielen, er waren toch vijf inschrijvingen voor de schrijfwedstrijd dus deze mocht ik als jurylid nakijken. Er zat echt een heel goed eerste hoofdstuk tussen, dus ik hoop dat zij wint, maar het hangt van de andere juryleden af. 

Tijdens het afstuderen gaan ook mijn taken als peercoach nog steeds door. Op woensdag 12 februari stond ik voor een gemotiveerde klas te vertellen over Copywriting & Storytelling en Online Skills, twee vakken uit ons curriculum. Toen er gevraagd werd of ze al wisten of ze zich gingen inschrijven, gingen heel wat handen omhoog. Dat was heel leuk om te zien. Dan voelt het als peercoach dat je wel echt goed je werk doet.

Ik leverde mijn plan van aanpak voor het afstuderen in, kreeg er feedback op, gooide hem weer om met een nieuwe doelstelling, leverde hem weer in en begon aan het onderzoek zelf. Maar naast het productief zijn wat betreft het afstuderen, ging het ook goed in de keuken. Ik maakte met mama boerenkoolstamppot en maakte zelf zuurkoolstamp en hutspot. Of zoals ik het altijd zeg, pee met juun stamppot, haha. Dat is een van de weinige dingen die ik het in Flakkees zeg. Stamppot maken is eigen heel simpel, maar ik was het kopen van kant-en-klare maaltijden bij de supermarkt wel zat. Ik plaatste alles in mijn ‘kookshow’ op Instagram Stories, haha.

Deze maand las ik eindelijk ‘Het Deense meisje uit’. Daarna leende ik een boek met nog meer meisjes: ‘Stad van meisjes’ van Elizabeth Gilbert. Zij heeft ook ‘Big Magic’ geschreven. Ik ben er nog niet aan begonnen, want ik heb nog geen tijd gehad om rustig te lezen. 

Doelen

Mijn hoofddoel voor maart sluit weer aan op het afstuderen: ik wil knallen met het onderzoek. De deadline is op 22 maart en ik heb nog een hoop te doen. Ik wil in Rotterdam fieldresearch doen, dus dat betekent op de vrijdag alsnog naar Rotterdam. Verder heb ik ook een schrijfdoel: ik wil mijn outline af maken. Ja, ja, er komt een nieuw project aan. Wat dat inhoudt lees je pas op 28 maar terug in een grote schrijfupdate. 

Hoe was jouw maand met die extra dag dit jaar?

Liefs,
Femke

Sta jij al ingeschreven voor mijn ‘Woord van de Maand‘-nieuwsbrief?

Volg:
0
Deel:

4 Reacties

 1. 29 februari 2020 / 11:17

  Dat klinkt, afgezien van de krukken en omver geblazen worden, als een goede maand. Veel succes met je onderzoek en afstuderen!

  • Femke
   Auteur
   29 februari 2020 / 12:10

   Haha, dankjewel! Op naar een mooie maart maand ?

 2. 4 maart 2020 / 14:27

  Klinkt goed, ondanks wat obstakels. Op naar nog zo’n maand, maar dan zonder krukken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights