Recensie: Doe mij maar klanten – Youri Meuleman

Recensie: Doe mij maar klanten – Youri Meuleman

Recensies zijn niet alleen leuk om te schrijven, maar ze zijn ook heel handig voor de auteur. Je mening helpt niet alleen met de verkoop, maar het helpt ook de lezer een keuze maken. Een recensie is bijna niet meer weg te denken uit boekenland. 

Vaak zie ik vijf en vier sterren reviews, een enkele keer drie sterren maar bijna nooit twee of zelfs één ster. Wel op Goodreads, maar niet echt op blogs en andere reviewsites. Het leesleven is alleen niet altijd vijf sterren, er zitten ook wel eens tegenvallers bij en dat is jammer. Ik heb daarom ook getwijfeld om deze recensie te plaatsen, maar een tegenvallend boek is de realiteit. 

Waarom viel ‘Doe mij maar klanten’ tegen?

Ik ben een lezer en een schrijver. Ik lees niet alleen maar ik kijk ook echt naar de tekst en vormgeving. De eerste aantekening die ik over Doe mij maar klanten van Youri Meuleman schreef was dat er spelfouten in staan en dat de woordafbreking niet mooi gedaan is. Dat was het eerste punt waar ik op afknapte. Zoiets is voor mij al snel een reden om moeite te hebben met een boek en niet te willen doorlezen. Het leest gewoon niet prettig. En als er dan ook nog een stappenplan wordt gegeven waarin twee stappen van de twaalf elkaars herhaling zijn, is het helemaal jammer.

Dit beviel me wél over het boek

Wat ik wel leuk en handig vind is dat er een stuk in staat over YouTube en het inzetten van het videoplatform om klanten te werven. Dit is een bruikbaar stuk dat ik kan gebruiken als leidraad voor een deel van mijn scriptie. Het boek is daarentegen wel een goede bron, juist omdat het uit eigen ervaringen stamt. 

Ik denk dat als je echt op zoek bent naar een goed stappenplan dat je wel iets aan dit boek hebt, vooral als je meer kijkt naar cijfers. In mijn ogen ging dit boek totaal niet over de relatie met de klant, waar een samenwerking juist op voort bouwt. 

Cijfer: 4,5
Sterren: 2 

Wil je meer boekenblogposts lezen? Dat kan in de categorie boeken. Ik schreef laatst een recensie over Als de nacht eindigt van Laura Diane!

Liefs,
Femke

Dit boek was een verrassingsgift uit een winactie op Instagram.

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 21 maart 2020 / 21:45

  Het is goed om kritisch en eerlijk te blijven en niet alleen boeken die je wel leuk vindt te reviewen. Ik vind het mooi dat je naast de minpunten ook pluspunten geeft!

  • Femke
   Auteur
   22 maart 2020 / 09:07

   Dankje! Ik twijfelde eerst nog of ik ‘m wel zou delen, maar het is wel mijn mening haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights