Heb ik mijn doelen voor 2022 gehaald?

Heb ik mijn doelen voor 2022 gehaald?

De afgelopen jaren schreef ik een brief aan mezelf. In die brief schreef ik mijn persoonlijke en zakelijke doelen op. We zijn inmiddels alweer twaalf maanden verder en daarom wil ik samen met jou terugblikken op mijn doelen van 2022. Welke doelen heb ik dit jaar allemaal gehaald?

Een kleine disclaimer: mijn doelen heb ik na de blogpost nog verandert en anders verwoord.

Mijn zakelijke doelen van 2022

 1. Ik schrijf in 2022 een nieuw boek van circa 65.000 woorden, door voor versie één 10.000 woorden per maand te schrijven om in december het boek op te leveren – GEHAALD!
  Al moet ik eerlijk bekennen dat ik het fantasie-element eruit gehaald heb. Dit verhaal idee kwam namelijk met een fantasie-element, maar toen ik dit begin dit jaar dit verhaal ging herschrijven in de vorm van het eerste boek in een serie, maakte het fantasie-element het veel moeilijker. Het verhaal werd al ingewikkeld vanwege de mysteries en het avontuur, dus haalde ik het eruit. Versie één had uiteindelijk 65.000 woorden en versie twee tikte de 70.000 woorden aan. Extra pluspunt: dit haalde ik al in november!
 2. In 2022 verdubbel ik mijn zakelijke omzet ten opzichte van 2021 met 100% en haal ik daarmee de €10.000 omzet in twaalf maanden – NET NIET GEHAALD.
  Zoals ik in mijn homestretch blog al schreef, heb ik mijn omzetdoel gehalveerd. Deze had ik namelijk niet goed geformuleerd. De twee fouten die ik maakte: mijn zakelijke omzet en volledige verdiensten door de war halen en daardoor dus ook de verdubbeling verkeerd te berekenen. Daardoor heb ik van dit doel €10.000 gemaakt, een ruime verdubbeling van mijn zakelijke omzet. De €10.000 heb ik dan niet gehaald, maar het scheelde niet veel én ik heb sowieso mijn omzet van vorig jaar verdubbeld (die was toen €4.000). Dus dit doel zie ik gewoon als gehaald!
 3. In 2022 lanceer ik mijn podcast waarmee mijn nieuwsbrief 50% groeit, doordat ik deze promoot om buzz te creëren voor het bijbehorende programma – HALF GEHAALD?
  Dit doel kan ik in drie stukken hakken – oftewel, dit doel heb ik niet goed genoeg geformuleerd – Een podcast lanceren + nieuwsbrief groeien + een bijbehorend programma lanceren? Na mijn half jaar reflectie merkte ik dat mijn interesse in de nieuwsbrief/maillijst niet groot genoeg was en dat ik absoluut niet wist welke kant ik met mijn bedrijf op wilde, waardoor ⅔ van dit doel al wegvalt. Maar ik heb wel enorm plezier gehad in het maken van de podcast, waardoor ik dit doel alsnog zie als gehaald. 

Al met al heb ik mijn belangrijkste doel gehaald (boek schrijven) én ben ik enorm gegroeid als het gaat om omzet en daar ben ik mega trots op.

Mijn persoonlijke doelen van 2022

 1. Ik wil mezelf leren kennen en accepteren – DEELS GEHAALD
  Ben ik meer ‘in mezelf gegroeid’? Yes! Durf ik meer voor mezelf op te komen? Absoluut! Maar accepteer ik mijn lichaam zoals die is? Meh, met fases. Meer kan ik hier ook niet over zeggen, haha. 
 2. Ik wil een balans vinden tussen eten en bewegen – GELUKT, TOT CORONA
  Dit doel ging oprecht heel goed. Ik wandelde en haalde 10.000 stappen per dag, keek niet ontevreden naar mijn lichaam, maar nadat ik in Brisbane ziek werd (waarvan ik denk dat het corona was, gezien de gevolgen nu), haal ik met moeite 4.000 stappen per dag. Waardoor ik dus ook weer moeilijker naar eten kijk omdat ik meer eet dan beweeg en dat dus aan mijn lichaam merk, enzovoorts.
 3. Ik wil mezelf de tijd gunnen en rust nemen – GEHAALD.
  Als ik iets wel vaker heb gedaan, dan is dat dit doel wel. Niet alleen door mijn vakantie naar Australië, maar ook met het vrij nemen op mijn verjaardag en na mijn corona vaccinatie vrij nemen zijn goede keuzes geweest. Je kan daarna dingen in een ander perspectief zien, omdat je jezelf de tijd geeft.

Wat ik hiervan geleerd heb is dat ik absoluut niet van persoonlijke doelen hou, haha. Ik maak er én minder tijd voor én vind ze moeilijker om bij te houden. 

Wat ga ik volgend jaar doen met doelen?

Ik heb opnieuw drie persoonlijke doelen (ja echt, ik wil ook blijven doorzetten en goed voor mezelf zorgen). Daarnaast heb ik vijf zakelijke doelen, die elkaar om de beurt aanvullen. 1,25 doel per kwartaal, zeg maar. Wat die doelen zijn, vertel ik in januari, maar wat ik je wel alvast kan vertellen, is dat ik nu ook een plan van aanpak heb voor alle doelen. Ook de persoonlijke doelen, dus ik ben benieuwd wat ik eind 2023 kan zeggen tijdens mijn reflectie.

Wat ik in 2023 ook ga veranderen, is dat ik vaker ga reflecteren. Dit jaar deed ik mijn ‘half year’ reflectie in juli, dat was erg behulpzaam. Straks wil ik ook per kwartaal kijken waar ik sta en wat ik eventueel kan veranderen in mijn plan van aanpak.

Hoe staat het met jouw doelen voor 2022?

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights