Mijn december 2022 maandoverzicht

Mijn december 2022 maandoverzicht

En toen was ook de laatste maand van 2022 voorbij. Als ik december in vijf woorden zou moeten beschrijven, dan deed ik dat met verkoudheid, moed, creativiteit, koud en familie. Daarover zometeen meer, maar voor nu: hopelijk heb je fijne feestdagen gehad. Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling en proost op het nieuwe jaar!

Dit was december:

De maand begon met een flinke verkoudheid waarin ik zelfs overdag moest slapen om de dag door te komen. Toen dat eindelijk een beetje was weggetrokken, kwam die flinke vrieskou en dat was… heftig, haha. December vergde ook het een en ander aan moed, moedig zijn, zowel zakelijk als persoonlijk. Mijn creativiteit stond op standje 110%, waardoor ik het plot voor het tweede boek in mijn serie helemaal aan elkaar heb geknoopt. Het voelt goed nu ik het moeilijkste boek in de serie heb kunnen plotten. De andere boeken zitten namelijk al voor 80% in mijn hoofd dus dat wordt het moeilijkste niet. 

En familie; het is en blijft kerst. Al sinds ik heel klein ben, betekent kerst voor mij de nachtmis. De avond waarin we naar de kerk gaan, het verhaal van Jezus horen, en ‘s avonds thee drinken en zoete broodjes eten bij oma. Eerste en Tweede Kerstdag zijn vaak ook wel leuke dagen, maar dit is kerst voor mij. Dit jaar is het eerste jaar sinds 2018 dat de nachtmis weer doorgaat. In 2019 was er geen dienst op het eiland vanwege personeelstekort, ja, ook daar is dat een probleem, en 2020 en 2021 waren de corona-jaren. Dit was het eerste jaar dat het eindelijk weer doorging! We gingen met oma, allebei mijn neef en nicht met hun gezinnen en ook mijn zusje ging mee. Ik ben heel blij dat we dit weer konden doen.

EN AHHHH – IK HEB GOED NIEUWS. Soms moet je een cadeautje voor jezelf kopen en dat is precies dat ik 28 december heb gedaan. Ik ben namelijk trotse eigenaar van… een concertticket! Ik kam een TikTok tegen van iemand die naar een Hans Zimmer concert is geweest. Dat zag er zo gaaf uit en ik kreeg gelijk kippenvel. De muziek van Hans Zimmer is een mega inspiratie wat betreft het schrijven. Dus ik ging kijken of er ooit een concert in de buurt is. Bingo! Komend jaar staat hij zowel in Amsterdam als Rotterdam en ik wist het meteen: ik moest een ticket kopen. Dus, in 2023 neem ik mezelf lekker op date naar het Hans Zimmer concert!

Heb ik vakantie genomen tussen kerst en oud en nieuw? 

Het was mijn intentie om tussen kerst en oud en nieuw een paar dagen rust te nemen. Geen wekker zetten en zolang slapen als dat mijn lichaam nodig heeft; boeken lezen en brainstormen over mijn serie; series en films kijken tot ik erbij neer val, haha. Maar dat niet alleen, zoveel mogelijk werk afmaken voor de kerst, zodat ik tussen kerst en oud en nieuw alleen nog maar standby hoef te staan. Alleen ging de week veel te snel voorbij! Ik had amper het gevoel dat ik ‘vrij’ had. Voor ik het wist was het al woensdagmiddag en tijd om te koken voordat de stream zou starten, haha. 

De best-beluisterde aflevering van de Ondernemend Onderweg Podcast was:

Aflevering #17 is de winnaar deze maand. 

Hier gaat de aflevering over: Elk jaar blik ik met plezier terug op de doelen die ik voor dat jaar gesteld heb. Dit keer kijken we terug op drie – eigenlijk vage – doelen voor 2022. Hoe ging het met jouw doelen? Wil je deze content ook lezen? Ik heb er ook een blogpost over geschreven.

Dit staat op de planning voor januari: 

  • De nieuwjaarsduik! Dat deed ik vorig jaar voor het eerst en was heerlijk.
  • De eerste versie van het tweede boek in de serie schrijven.
  • De e-books van ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ lanceren via Kobo Writing Life! (Dan kun jij ze via Kobo en Kobo Plus lezen!)

Hoe was jouw laatste maand van 2023?

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights