Deze 12 boeken wil ik deze zomer lezen!

Deze 12 boeken wil ik deze zomer lezen!

Hoeveel boeken zijn te veel boeken? Ik vraag het voor een vriend… Dit zijn de twaalf (!) boeken die ik deze zomer wil lezen. 

Dit zijn alle fictie boeken:

Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Inmiddels heb ik alle boeken van Chinouk in huis, behalve haar kinderboeken serie over Lúcia Flores. Maar in die reeks heb ik (onbewust) dit boek overgeslagen. Say no more, dit boek gaan we van de zomer lezen. Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde. Lees hier ‘Je hebt één nieuwe volger’. 

Happyland – Chinouk Thijssen

In het saaie dorpje Zevenstroom wordt een nieuw pretpark geopend: Happyland. Iedereen is dolblij, maar Bodi en zijn vrienden Jeffrey, Maja en Ayden hebben al snel door dat er iets raars aan de hand is. Het clownsbeeld van het spookhuis lijkt tegen hen te praten en er gebeuren allerlei onverklaarbare dingen. Steeds meer jongeren die het pretpark bezoeken, verdwijnen spoorloos. De populairste attractie, de wildwaterbaan, lijkt daar iets mee te maken te hebben. Bodi en zijn vrienden weten dat ze dit mysterie zelf moeten oplossen, want wie zou hen geloven als ze de waarheid over de legende van Zevenstroom zouden vertellen? Lees hier ‘Happyland’. 

Dochter van de Scharlaken Rozen – Chloe Gong

Shanghai, 1926. Een bloedvete tussen twee bendes kleurt de ­straten rood en laat de stad achter in hulpeloze chaos. In het oog van de storm staat Juliette Cai: de achttienjarige erfgename van de Scharlaken Rozen, een netwerk van criminelen dat zich ver boven de wet waant. Hun enige rivalen zijn de Witte Magnolia’s, een beruchte bende die al generatieslang tegen de Scharlaken Rozen vecht. Aan het hoofd staat hun erfgenaam, Roma Montagov, Juliette‘s eerste liefde… en de eerste die haar verried. 

De genadeloze machtsstrijd is niet het enige wat de straten onveilig maakt. Een duistere kracht drijft mensen letterlijk tot waanzin. Als de eerste dodelijke slachtoffers vallen, wordt de noodtoestand uitgeroepen. Is het een besmettelijke ziekte? Schuilt er een monster in de schaduwen? Als erfgenamen van de machtigste bendes zullen Juliette en Roma hun krachten moeten bundelen om de inwoners te beschermen. Voordat er niemand meer is om over te heersen. Bestel hier het eerste deel in de duolgie.

Het lied van de zee – A.G. Slatter

Lang geleden floreerde Miren O’Malleys familie dankzij een deal die ze hadden gesloten met de Meermensen: veiligheid voor hun schepen op zee in ruil voor een bijna onbetaalbare prijs. Die belofte hebben ze echter al vele jaren niet kunnen waarmaken. Mirens oma is vastbesloten om de gloriedagen die zij zich nog kan herinneren terug te laten keren, zelfs als dat betekent dat ze Miren haar vrijheid moet ontnemen. Haar oma leert haar dat de O’Malleys een machtige familie horen te zijn die zich houdt aan de eeuwenoude traditie die hen al generaties lang ondersteunt: Eén kind is voor de familie. Eén kind is voor de kerk. En één kind is voor de zee. Lees nu ‘Het lied van de zee’. 

Einstein – Torben Kuhlmann

“Fantasie is belangrijker dan kennis, want kennis is begrensd.” Albert Einstein Stel je voor dat Einstein zijn beroemde theorieën pas bedacht na een ontmoeting met een muis. Zou dat niet verklaren hoe hij de natuurkundewetten en onze ideeën over ruimte en tijd voorgoed op hun kop kon zetten? Bestel hier ‘Einstein’

Edison – Torben Kuhlmann

Torben Kuhlmanns derde muizenavontuur! Peter is een nieuwsgierige muis die hoort over een gezonken muizenschat. Samen met een muizenprofessor is hij vastbesloten de schat terug te vinden. En dan doen ze een ontdekking die zowel mens als muis voor altijd in een ander licht zal zetten! Torbens neemt je vanuit zijn grote passie voor science-fiction en avontuur deze keer mee naar de diepte van de zee. Dit geeft talloze adembenemend mooie beelden. Bestel hier ‘Edison’

Lindbergh – Torben Kuhlmann

Het leven was gevaarlijk geworden, besefte de kleine muis. Overal stonden muizenvallen en lagen vijanden op de loer, en een voor een verdwenen zijn muizenvrienden. Maar waar waren ze naartoe gegaan? Naar Amerika? 

Toen kreeg de muis een waanzinnig idee: hij wilde leren vliegen! Dan kon hij naar Amerika gaan en zijn vrienden vinden. Nachtenlang knutselde hij aan een vliegtuig, tot zijn droom werkelijkheid werd… Bestel hier ‘Lindbergh’ 

Van dit “kwartet” heb ik Armstrong al! 

Dit zijn alle non-fictie boeken:

Behoed me niet – Anne-Marije Maris

Vlak voor Australië kreeg ik van (nu mijn huidige werkgever) Uitgeverij Palmslag de derde dichtbundel van Anne-Marije. Nadat ik eerder ‘Kopje onder’ mocht recenseren, was ik super blij om deze bundel te mogen lezen. Ik kan me herinneren dat ik begonnen was voordat ik naar Australië ging, maar meer niet. Daarom wil ik deze zomer bewust stilstaan bij dit werk. Lees hier ‘Behoed me niet’. 

Eetgestoord – Charlotte Simons

De meeste mensen hebben wel ongeveer een vaag idee van wat anorexia nervosa inhoudt. Boulimia nervosa daarentegen is alweer een stuk minder bekend, en van de eetbuistoornis – ook wel Binge Eating Disorder (BED) – of eetstoornis NAO heeft het grootste deel eigenlijk geen enkel notie. Dit indrukwekkende zesde deel in de Hoofdzaken-serie geeft een compleet en helder beeld van de diagnose eetstoornis en zal voor herkenning en begrip zorgen bij iedereen die met een eetstoornis te maken heeft. Lees hier ‘Eetgestoord’.

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand – Maaike Schmitz

Het allernieuwste boek in de Hoofdzaken-serie is dit boek van Maaike. Maaike Schmitz leeft met BDD (Body Dismorphic Disorder): ze kan niet in de spiegel kijken zonder totale paniek te ervaren over haar uiterlijk. Waar anderen misschien onzeker kunnen zijn over bepaalde lichaamsdelen of kenmerken, wordt dit voor Maaike een obsessie die haar hele dag bepaalt. Zelfs op haar trouwdag zag ze haar spiegelbeeld niet. 

In ‘Spiegeltje spiegeltje aan de wand’ legt Maaike aan de hand van de DSM-5 en gesprekken met anderen uit wat BDD inhoudt, vertelt ze zonder terughoudendheid wat de ziekte met haar heeft gedaan en wat ons, bijvoorbeeld door invloed van sociale media, misschien nog wel te wachten staat. Lees hier ‘Spiegeltje, spiegeltje‘. 

Deze 2 boeken staan nog op mijn verlanglijst:

Vlucht 703 – Chinouk Thijssen

Hoeveel Chinouk Thijssen is teveel Chinouk Thijssen? Eerlijk, ik kan geen genoeg van haar boeken krijgen. Daarom staat dit boek ook op mijn verlanglijst. In dit boek volgen we twee jongeren die naar een escaperoom in een vliegtuig gaan en een bom moeten ontmantelen. Maar zoals alleen Chinouk kan bedenken, gaat het hier om een échte bom en stijgen ze écht op met het vliegtuig. Pre-order hier ‘Vlucht 703’. 

Veertien woorden – Ronald van den Broek

Nog een boek van de uitgeverij waarvoor ik werk. Ik mag aan zoveel bijzondere boeken meewerken, het is echt bizar. ‘Veertien woorden’ is de vijfde thriller van Ronald van den Broek en het gaat over een reeks moorden in New York. De verdachte heeft het op Nederlanders gemunt en we volgen de FBI-agent Jasleen Martens bij het uitzoeken van de bloedstollende case. Pre-order hier ‘Veertien woorden’. 

Welke boeken staan nog op jouw TBR?

Alle links op deze pagina zijn affiliate links. Dat betekent dat, wanneer jij via deze link een aankoop doet, ik daar een commissie krijg, waarmee je mij en mijn website steunt.
Volg:
0
Deel:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights