Mijn januari 2023 maandoverzicht

Mijn januari 2023 maandoverzicht

Welkom bij het allereerste maandoverzicht van het nieuwe jaar. Tot mijn verbazing vloog deze maand helemaal niet ‘zomaar’ voorbij. Hoewel de dagen wel snel voorbij gingen door vele taken, had ik nou niet het gevoel dat het voor mij te snel ging. Hoe ervaarde jij dat? Hoe was jou januari?

Ik deed weer de nieuwjaarsduik!

Met een duik in het koude water en een grote glimlach op mijn gezicht. Ik heb vanochtend opnieuw de nieuwjaarsduik gedaan, maar dit keer niet alleen. Mijn nicht ging met me mee én we gingen twee keer! Hier zijn twee citaten die ik graag met je wil delen voor 2023. “Great things never came from comfortzones.” & “You being uncomfortable, is a sign of your transformation.” Laten we dit jaar groeien. Groeien tot de persoon die we willen zijn en groeien in de dingen die we het allerliefst doen

Een rustige agenda in januari

Deze maand begon heel rustig. Afgelopen december had ik al veel content voor het nieuwe jaar gemaakt, waardoor ik in januari alleen maar hoefde te focussen op het werk van mijn opdrachtgevers. Ik heb uiteindelijk alle content voor maart af kunnen maken, waardoor er heel wat vinkjes bij elke opdrachtgever kwamen te staan. Zo startte deze maand ook mijn samenwerking met Kobo Writing Life en dat is tot nu toe al een hele leuke, uitdagende social media opdracht geweest. 

In januari schreef ik meer dan 50.000 woorden

Zoals je binnenkort in mijn schrijfjaar update en plan voor dit schrijfjaar kan lezen, zou ik in januari starten aan het tweede boek in mijn serie. Dat stelde ik de eerste paar dagen van het jaar nog even uit. Het kwam er niet van. Maar op 6 januari ging ik dan toch van start en daarna ging het als een tierelier. De scènes vlogen wel voorbij, haha. Daar was ik overigens wel opgelucht door, want als het schrijfproces net zo moeilijk bleek als het plotten, stond mij een flinke opdracht te wachten. Maar dat viel allemaal wel mee. Ik verbaasde mezelf door mijn snelheid maar ook door mijn inspiratie. Met op 30 januari nog maar tien scènes te gaan, verwacht ik wel dat ik alles in week 5 afkrijg! Maar, dan wacht ik denk ik alsnog tot maart voordat ik verder ga met de feedback van boek een, zodat ik me aan mijn tijdlijn kan houden.

Ik las…

 • Een samenvatting van ‘Rijke pa, arme pa’ (affiliate link) via mijn Kobo e-reader (gekregen van Kobo Writing Life voor onze socialmediasamenwerking)
 • ‘Wild’ van Cheryl Strayed (affiliate link). Het is een wat moeilijker boek om door te komen. Zo hang ik nu nog in de eerste 100 pagina’s waarin ze vertelt over waarom ze aan de Pacific Crest Trail is begonnen, een van de grootste hikes van Amerika die wel zeven maanden kan duren. 
 • Ook begon ik aan ‘Op het einde gaan ze allebei dood‘ (affiliate link) toen ik ‘Wild’ zo snel niet kon vinden. Ik heb van heel veel mensen gehoord dat ze er van moesten huilen, dus ik ben heel benieuwd. Het begin voelt in elk geval heel vlot.

Ik keek…

 • The Recruit! Voor de derde en vierde keer…
 • Ginny & Georgia S2. Ik geniet ervan. Ik was van tevoren een beetje terughoudend wat deze serie betreft, want ik was bang dat het best cliché was en dat is het ook, maar zo erg dat het leuk is. Het is een fijne comfortshow, maar wél met belangrijke onderwerpen zoals body image en racisme. 
 • Alert: Missing Persons Unit. Dankzij The Recruit leerde ik actrice Fivel Stewart kennen, ook wel bekend van Atypical. Zo speelt zij ook in de nieuwe serie Alert, over vermiste kinderen. Die is deze maand pas verschenen en is heel goed.
 • Footloose. Een klassieker. 

De best beluisterde podcast aflevering is: 

Aflevering 20! Hoe kom je erachter wat je wilt in het leven? Iets waar ik het afgelopen half jaar veel moeite mee heb gehad. Zoals je wel kon horen in aflevering 15 wist ik niet wat ik moest doen of hoe ik het moest uitzoeken. In deze aflevering vertel ik je de methode/technieken die mij hierbij hebben geholpen. De grootste ontdekking? Het kost tijd. Maar dit is hoe je het kickstart.

In februari…

 • Wil ik een eerste hand leggen aan het uitzoeken wat ik wil qua mijn aanbod. Dat is een van mijn doelen voor 2023 maar in januari heb ik er niets aan gedaan. Ik denk dat ik dat wil doen door mijn huidige aanbod (op de website) te verdelen in meerdere categorieën, zoals: vind ik leuk om te doen, wil ik meer doen, heeft vorig jaar voor omzet gezorgd en wil ik niet meer doen. Zo krijg ik een beter overzicht van wat wel en niet werkt. 
 • Ga ik mijn boek af schrijven. Het tweede deel in de serie is al voor meer dan de helft geschreven maar nu de laatste twintig scènes nog. 
 • Ga ik op zoek naar nieuwe social media klanten en wil ik vijf boekhandels benaderen voor de inkoop van ‘Slashwerk’.
 • Focust mijn auteurs Instagrampagina op ‘Jo’, vanwege de herdenking van de Watersnoodramp die 70 jaar geleden plaatsvond.
 • Ga ik ook de kraammand voor mijn zusje en haar man vullen. In februari duurt het namelijk nog maar twee weken voordat mijn nichtje ongeveer geboren wordt (WOOHOO) en ik kan niet wachten om haar te ontmoeten. Alle babycadeaus zijn inmiddels in huis, maar nu wil ik graag nog cadeaus voor de ouders erin doen. Een tegoedbon voor hun favoriete restaurant, hun favoriete bad/doucheschuim, noem maar op. Ik zie vaak TikToks voorbij komen waarin ouders zich soms ‘vergeten’ voelen na de geboorte van hun kind, maar dat gaat hier niet gebeuren, haha. Ik zorg dat ik ook voor hen wat fijne spulletjes heb om van te genieten.

Hoe was jouw maand?

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. Veronique
  4 februari 2023 / 10:22

  Klinkt als een goede maand! ✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights