Wie is Femke? Een Q&A

femke meijboom portret

Al twee jaar lang plaatst ik elke januari een soort kennismakingsblog zodat je mij, het gezicht achter deze website, beter kan leren kennen. De eerste keer deed ik dat met een paar feitjes, de tweede keer met lijstjes en nu kreeg jij de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wie is Femke?

Hoi, ik ben Femke. In november ben ik tweeëntwintig geworden en ben ik ook mijn eigen onderneming gestart. Dat was heel spannend. Zeker omdat ik ook nog studeer. Ik volg de opleiding Crossmediale Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam, voor wie ik ook maandelijks blog op hun platform Profielen. Dat was voor mij de eerste stap om mijn teksten met anderen te mogen delen. Vanaf februari loop ik stage bij de Kunsthal, ook in Rotterdam, en dan gaat het afstuderen beginnen. En verder? Verder ben ik een oma’s kindje, zou ik graag nog eens naar Parijs en Rome willen en ik ben een INFJ. Maar daarover later meer. 

Het is tijd voor de Q&A

Wat is je mooiste les?

Er komen gelijk een aantal bij me binnen, maar die heb ik ook al eens eerder gedeeld in de vier wijze lessen van 2018 en de geleerde lessen van 2019. Ik denk dat de belangrijkste les eentje was die ik juist niet wilde geloven, of eigenlijk het geduld voor had. ‘Alles komt met tijd’ en dan vooral dat ik nergens op moet wachten, want dan komt het nooit.

Het kostte mij bijna zeven jaar voor ik mijn eigen lichaam mooi vond, en dan tel ik nog maar vanaf mijn twaalfde omdat ik dat als eerste moment herinner. Daarvoor was ik nooit tevreden met mijn lengte, ik was de langste van de klas, of mijn grote neus. Het kostte me ook bijna zeven jaar voor er weer contact kwam tussen mij en mijn vader. Ik moest eerst een tussenjaar nemen voor ik wist welke opleiding ik wilde volgen. Het kostte me zo’n vijf of zes baantjes voor ik wist wat ik wilde doen. Voor ik wist dat loondienst niet echt iets voor mij was, waardoor ik nu zelfstandig ondernemer ben (dat is een van de redenen, haha). Alles komt met de tijd, heb geduld. Hoe moeilijk dat soms ook is. 

Wat is mijn favoriete vakantie?

Als ik eerlijk ben, heb ik gemengde gevoelens over vakantie. Soms zijn ze te kort en soms net lang genoeg. Als student heb je al gauw een favoriete vakantie: de zomervakantie of de herfstvakantie, de eerste vakantie na de zomervakantie. Ik hou van de zomervakantie omdat het warm is, warm genoeg om met korte mouwen te lopen, dat vind ik al genoeg. Het betekent lange dagen, zelf je tijd indelen, en je voelt door die lange dagen meer rust. Maar qua seizoen zal de lente altijd mijn favoriet blijven, omdat alles dan weer opnieuw begint. De bloemetjes komen weer, de bomen groeien weer aan, de dagen worden weer langer enzovoorts. 

Maar als je kijkt naar mijn kerstvakantie, elke eerste vier dagen zat ik om 9:15 uur weer aan mijn bureau. Ik wilde werken. Ik had nog blogposts om te schrijven en ik moest vooral een beginnetje maken met het leren. Wanneer ik vakantie heb, heb ik niet echt vakantie, alsof ik het mezelf niet kan gunnen om even stil te zitten. Toch heb ik deze vakantie wél meer dat balans kunnen vinden. Maar ik wilde alles gewoon tip en top hebben voor januari. 

Wat is je favoriete pizza topping?

Heb je even? Vroeger at ik ook Hawaii (ja, met ananas erop) en salami, en dan de dikste pizzabodems. Nu eet ik de dunne la Margarita classic van de Albert Heijn, dat is de enige Margaret die ik lekker vind. De anderen hebben te veel kaas of zijn smakeloos, maar deze is het zoutig genoeg en heeft een oké-laagje kaas. Als ik zin heb om het lekkerder te maken, snij ik een uitje in halvemaan ringetjes of spuit ik er wat knoflooksaus op. Ja, ik heb echt de gekste combinaties. Als ik echt fancy wil, en dus ergens pizza bestel, ga ik voor de veggie pizza. Extra kaas, ui, champignon, paprika’s, (ik vraag altijd zonder artisjok), noem maar op. Als het lekker was om er ook taugé op te doen, dan deed ik het, want ik hou van taugé. Als het maar lekker kazig en goed belegd is (dus niet als ik zonder artisjok vraag, niet bijvullen met de anderen en vervolgens een half lege pizza leveren, want dan baal ik)! This girl loves pizza.

Hoe en wanneer ben je begonnen met schrijven? 

Het antwoord is zowel gênant, als een blessing in disguise. Het eerste verhaal dat ik schreef ging over een rode vos, dat schreef ik op de basisschool in een documentatieboekje, maar het eerste échte verhaal ging over Justin Bieber. Ik was twaalf, was een grote fan en had My World, My World 2.0 en Boyfriend gekocht. Ik kocht alle magazines en had posters aan de binnenkant van mijn kledingkast hangen. Mijn verhaal ging uiteindelijk over mezelf. Ik had mezelf in zijn leven geschreven, zoals de meeste fanfictie begint. Snap je nu dat ik het gênant vind? Het hoofdpersonage heette Lauren en was een penvriendin van Biebers beste vriend, waardoor ze elkaar leerden kennen. Uiteindelijk crashte Quizlet, de site waarop ik het schreef, en was alles weg. Gelukkig maar. Dat zou ik niet meer willen lezen.

Daarna schreef ik nog een fanfictie verhaal, dit keer over Liam Payne, en daarna eentje over Nathan Sykes. Zie jij de rode draad, nee? Google dan deze jongens maar eens op – op hun oude kapsel… ja, ze hadden allemaal hetzelfde kapsels als Bieber, haha! Je kunt mijn oude verhalen nog steeds teruglezen.

Er was een lange tijd een discussie in de Amerikaanse writing community dat je geen echte schrijver was als je met fanfictie begonnen bent. Daar ben ik het niet mee eens. Schrijven is schrijven, maar in deze vorm hoefde je nog niet na te denken over personages en setting, ga maar door. Het was een goede manier om te beginnen en storytelling te leren kennen. 

Alle soorten manieren valt onder schrijven. Doe je ding. 

Wat zou jij mij nog eens willen vragen?

Liefs,
Femke  

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: