Wat zou ik nog willen leren nu ik afgestudeerd ben?

Nu ik ben afgestudeerd, betekent het niet dat ik niet meer wil doorleren. Integendeel, ik blijf het liefst nieuwe dingen leren. Experimenteren met ondernemen, solliciteren in andere vakgebieden, werkervaring opdoen, maar ook door cursussen te volgen. Ik heb er zelfs al een aantal op het oog.

Een boekhoudcursus

Flashback naar het eerste jaar op het Albeda College. Ik studeerde voor directiesecretaresse, maar in het eerste jaar hadden we ook het vak bedrijfsadministratie. Wie lette er nooit op en snapt nu nog steeds het verschil tussen crediteuren en debiteuren, niet? O, ik niet hoor, tss, kuch kuch. Nee, maar even eerlijk. Ik heb wel de basiskennis van boekhouden en administratie bijhouden, en gelukkig werk ik met een heel fijn programma, maar ik weet er te weinig van om me comfortabel te voelen. Ik wil niets verkeerd doen. Begin dit jaar heb ik wel een gratis, digitale cursus gevolgd, maar dat is allemaal alweer gezakt. Ik wil dat het helder in m’n koppie blijft zitten!

Een fotografiecursus

Soms zie ik prachtige portretfoto’s voorbijkomen en denk ik, oh, dat kan ik ook. Nou, dat kan ik niet. Niet zonder oefening en al helemaal niet in de stijl van die fotograaf. Ik wil graag mijn eigen fotografiestijl vinden. Het zou ontzettend gaaf zijn als ik mijn hobby wat meer kan inzetten door andere schrijvers en ondernemers kan ondersteunen met goede en krachtige portretten. Ik bied die dienst al wel aan en ik vind mijn foto’s heel mooi, maar ze mogen altijd beter (want nu schiet ik altijd in de automatische stand, au…) 

Maar ik wil niet alleen mijn portretfotografie verbeteren. Toen ik een aantal jaar geleden een webshop wilde openen, hoorde ik voor het eerst van productfotografie. Het is een term die ik niet zo snel zal vergeten, want mijn Pinterest staat er vol mee. Vooral food photography, ik vind het helemaal geweldig. Nu oma’s biografie binnenkort uitkomt, wil ik daar ook wat meer mee doen. Krachtige productfoto’s is al het halve werk, en het leukt mijn Instagram wat meer op. Wat daarbij goed van pas zal komen zijn de stylingboards van Create&co. Ik kocht laatst de green en grey concrete borden en kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. De borden zijn veel steviger en lichter dan ik had verwacht, dus ze kunnen overal mee naar toe. Perfect voor productfotografie dus!

Een d’tjes en t’jescursus

Als ik ergens nog steeds moeite mee heb, of sneller overheen kijk, dan zijn het mijn d’tjes en t’jes. Daarom ben ik ook heel blij dat er altijd nog een redactieronde is bij het publiceren van een boek (hoi Sanne, en hoi Tamara voor mijn scriptie, haha). Ik heb hier al sinds de middelbare school moeite mee. Ik vind dat het ons nooit echt goed is uitgelegd. Waarom het me nu soms wel lukt? Omdat ik de woorden begin te herkennen, net als het stampen van jaartallen bij geschiedenis. Ik weet wanneer ik word met dt gebruik en wanneer het vertelt is in plaats van verteld – denk ik, soms dan… dus er is werk aan de winkel op dit gebied. 

Een kookcursus

Wat hebben Sweet Magnolia’s, Virgin River en veel coming of age-films in gemeen? In al deze series en films zijn de hoofdpersonen koks/chefs of volgen ze een kookcursus omdat ze volwassener willen worden. Nu is dat ook iets wat bij mij past. Niet omdat ik per se volwassener wil worden, maar als het aan mij ligt eet ik elke avond iets met ui en ik wil mijn horizon wat meer verbreden.

Een cursus of workshop over schrijven

Als ik iets lastig vind op het gebied van schrijven, dan is het de spanning erin houden. Het heeft te maken met je pacing en kortere zinnen, maar als je me al langer volgt en mijn blog leest, weet je dat ik bijna nooit korte zinnen maak. Pfoe, even ademhalen. Deze zin was ook veel te lang, haha. Spannend schrijven is iets wat ik wil leren. Het liefst door een thriller-auteur, want die kunnen dat echt heel goed. Heb je de boeken van Daniëlle Bakhuis weleens gelezen? Nee, doen! De Executie en De Eliminatie zijn ge-wel-dig. 

Ik ben van mening dat je nooit uitgeleerd bent, ook niet na school, omdat het leven je altijd nieuwe obstakels toewerpt die je moet zien te overkomen. Dat gaat ons ook zeker lukken, maar een back-up gerecht voor verbrande ui en boontjes-gerecht komt wel goed van pas, haha. 

Wat voor cursussen zou jij graag willen volgen?

Liefs,
Femke

Deze blogpost is niet gesponsord door Create&co of het boekhoudprogramma Moneybird

Volg:
0
Deel:

1 Reactie

  1. johanna
    29 juli 2020 / 11:57

    Nu een schrijfcursus en daar ge ik me ook onlangs voor ingeschreven. Door corona wordt meer online aangebodrn, dus voor mij vanuit heg buitenland ideaal. Verder nog iets met coaching. Het is goed als je steeds iets blijft leren. Hier is het zelfs heel normaal. Succes met je plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: