Wat klets je nou allemaal?

Wat klets je nou allemaal?

‘Wat goed, hè, dat Femke al drie boeken heeft?’ – ‘Maar ze zijn nog niet uitgegeven, hoor.’ – ‘Oh…’

Dit zijn een paar regels uit een gesprek dat mijn moeder best vaak voert. Als ze dit dan weer tegen mij verteld, vraag ik me altijd af hoe ik dit moet opvatten. Is het positief, negatief – ergens tussenin? Het voelt meestal een beetje negatief, maar drie boeken schrijven is niet niets! Vaak valt dan ook nog de vraag wat ik dan wèl allemaal doe. Tja, wat doe ik allemaal? Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig? Wat kletst ik nou steeds over drie boeken? Dat zal ik je eens vertellen… (zei Likkepot).

Een schrijver ben je, auteur kan je worden

Ik schrijf wel zeker boeken. Het komt nog wel eens voor dat een boek in de prullenbak beland omdat het flut is, je schrijfkunsten tegenvallen of omdat je je ineens heel klein, onzeker en verlegen voelt. Dit overkwam mij ook. Dan ga je gewoon door, je schrijft het volgende boek en soms gaat er wel eens een paar jaar overheen.

Boek 1 – een middeleeuws verhaal

Mijn allereerste echte boek heet Civils. Ik schreef het in het Engels omdat ik een Britse fase had. Ik wilde mijn buitenlandse stage in Londen volgen, ook al duurde dit nog een jaar, ik maakte video’s in het Engels, mijn beste vak op het MBO was Engels, ik dacht, sprak en las in het Engels. Ik liet de Britste woorden me helemaal inpakken. Maar toen ik het vertaalde naar het Nederlands, ging ik de fout in. Ik vertaalde alles letterlijk en dus werd Civils ‘Civiel’. Jakkie. Ik dacht laat ik mam eens proeflezen. Nou, dat laat ze me nooit meer vergeten. Het verhaal was ondergedompeld in de fouten. Nu kan ik alleen maar bidden dat ik nooit meer zo’n slechte keuze maak.

Boek 2 – Achter Hemel en Aarde

Als je mijn blog al wat langer volgt, dan weet je dat dit mijn trots is. Dit is mijn fantasy manuscript van een mooie 84-duizend woorden. Ik schreef dit boek in een half jaar, met een pauze van drie maanden door een verhuizing en een soort schrijf burn-out/writer’s block, maar ineens was het af. En toen? Ik ging gelijk door met de edits want ik wilde dat dit mijn debuut zou worden.  Ik doe mijn best om dit boek beter en beter te maken, maar hoeveel versies dit boek nog gaat krijgen, is nog de vraag. Het bewerken van dit boek is ondertussen begonnen maar het staat niet meer bovenaan mijn to do lijstje.

De foto is gemaakt door Iris Zaagman

Boek 3 – Zwemmen met lood

Het boek waar ik ook nooit iets mee wil doen. Soms zit mijn hoofd zo vol met ideeën, maar ook met dingen waarvan ik wilde ze gezegd te hebben… klinkt dat een beetje logisch? In plaats om met iemand te gaan praten, koos ik ervoor om alles wat ik wilde zeggen in een boek te stoppen. Ik gebruikte ZML dus therapeutisch, en ik moet zeggen, dit is me echt goed afgegaan. Ik heb mijn zegje gedaan en ik voel me opgelucht. Dit boek zal echter nooit het licht zien, haha.

Boek 4 – Linguae in signum

Dit is nog geheim hihi. Dit boek staat nu namelijk bovenaan mijn lijst. Zeker deze maand, want ik wil hier leuke dingen mee gaan doen!

En nu dan?

Ik schrijf nog steeds heel veel. Ik heb veel ideeën in mijn hoofd rondzwerven waarmee ik aan de slag wil, maar ik weet ook dat ik niet alles tegelijk met beide handen kan aanpakken – hoe graag ik dit ook wil. Daarnaast heb ik ook nog andere visies, zoals mijn blog naar een hoger niveau tillen met wekelijks (en misschien wel twee keer per week) een blogpost online en hetzelfde geldt voor mijn YouTube-kanaal. Maar ik wil ook nog een nieuwe studie doen, mezelf nog meer leren dan dat opleidingen kunnen doen zoals door workshops te volgen. Ik wil meer dan alleen schrijven. Maar bovenal, wil ik blijven schrijven.

Als jij iets voor de rest van je leven mocht doen, wat zou dat dan zijn?

Liefs,
Femke

Wist je dat ik inmiddels twee boeken heb uitgegeven?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights