Wat betekent creëren voor jou?

Goeiemorgen allemaal. De blogpost van vandaag is redelijk aan de korte kant. Dat ben ik niet van mezelf gewend want ik hou van lekker kletsen en blijven schrijven. Vandaag wil ik het hebben over wat maken en creëren voor jou betekent. Nu school weer begonnen is, en ik september niet helemaal vooruit heb gepland, doemde deze lege zaterdag ineens op in mijn notitieboekje. En ook volgende week. Afgelopen woensdag was ik vrij en ik had ’s ochtends al mijn huiswerk gemaakt, waardoor ik in de middag eens kon nadenken over de blogposts van de twee lege zaterdagen. Daarom laat ik vandaag een stukje hersenspinsel zien van een zomerse avond. Wat betekent creëren nou eigenlijk?

Creëren. Wat betekent het voor mij? Bezig zijn. Creativiteit uiten. Anderen blij maken. Maar ik laat me vaak tegenhouden. Door materiaal, talent, wie het zou kunnen waarderen. Twijfel. Ik heb een lange tijd gedacht dat je alleen mooie dingen kunt maken met dure materialen. De beste verf, de duurste kwasten of de nieuwste digitale gadgets. Waarom dit mijn mentaliteit is, weet ik niet. Ik wil me er niet door laten tegenhouden. Echter laat ik me wel door iets anders stoppen. Ken ik wel genoeg mensen die boekentasjes willen gebruiken? Kan ik wel genoeg mensen bereiken? Volgen genoeg mensen mij op social media? Moet ik voordat ik ‘merch’ wil verkopen niet eerst eens echt iets publiceren? Wat heb ik hen nou te bieden als newbie maker? Ik wil kaartjes maken. Boekenleggers. Vrolijkheid delen. Motivatie brengen. Inspiratie schenken. Maar hoe pak ik zoiets in hemelsnaam aan? De weinige ervaring, en following, zetten me door angst een stap terug. Angst om met een stuk of 100 tasjes achter te blijven.

Zouden we ons nog steeds zo’n zorgen maken om wat we plaatsen of maken als we niet elk hartje zouden tellen? Zouden we dan echt maken en delen wat we willen?

Wat betekent creëren voor jou? Laat jij je tegenhouden door een stuk of honderd hartjes of je volgers aantal?

Liefs,
Femke

P.S. Hier is nog een mooi woordje waarheid (:

 

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: