Vijf random facts over mij!

Eén ding is wel zeker: hoe ouder je wordt, hoe gekker je wordt. Je laat jezelf wat meer gaan, geniet beter, je zit wat beter in je vel en accepteert vaker hoe je bent. Ook ik heb vaak, net als katten, mijn gekke vijf minuten en ja, ze zijn een beetje gek. Daarom deel ik vandaag met jullie vijf random facts over mij!

Boevenstopper?!

Een paar jaar geleden werkte ik bij de C&A in Vlissingen. Het was mijn eerste baantje, volgens mij was ik vijftien want ik mocht de dag na mijn verjaardag op sollicitatiegesprek komen. Ik weet nog wel hoe pijnlijke voeten ik had na mijn eerste dag werk. Ik had namelijk mijn sleehakken aangetrokken omdat ik geen nette zwarte werkschoenen had. Bedenk dan ook, ik was net jarig geweest – ik ben jarig op 24 november. Er lag dus sneeuw en ik trok open sleehakken aan waar mijn grote teen er uit stak! Ja, ik was vijftien jaar oud en klaagde altijd dat ik het koud had. Nog steeds trouwens. Ik was mijn collega’s zo dankbaar dat ik een paar uurtjes het magazijn in mocht om daar de volgorde van de dames-, heren- en kindervoorraden te controleren. Ik trok hartstikke ongegeneerd mijn hakken uit en slofte op mijn blote voeten over een super stoffige stenen vloer, maar die verkoeling had ik nodig.

Les 1 van Gossip Girl: trek nooit je hakken uit als je ze daarna nog aan moet. Het zal alleen maar meer pijn doen. En dat deed het. Leer van Gossip Girl.

But that’s not the story. Op mijn allerlaatste werkdag stond ik op de vrouwenafdeling. In Vlissingen zijn er best wel wat daklozen, zo stond (misschien staat?) er altijd iemand bij de Albert Heijn – het overdekte ABC (AH, Blokker en C&A). Wat ik toen zag, verbaasde me eigenlijk best wel. Ik kon precies zien hoe zo’n dakloze man buiten stond te neuzen bij het kledingrek van de mannen. Hij opende zijn witte plastic tas en stouwde deze ineens vol met de T-shirts! En ik rennen. ‘Meneer, meneer, mag ik deze kledingstukken van u terug?’. Hij mompelde wat, duwde een hele hand met T-shirts terug in mijn handen en toen liep hij weg. Ik stond daar echt met een mond vol tanden, er keken allemaal voorbijgangers naar me en toen schuifelde ik terug naar binnen. Mijn collega’s keken eerst vreemd op toen ik met kledingstukken in mijn armen naar binnenliep, maar toen ik het uitlegde, begonnen ze te lachen. Ze noemde het een heldendaad, en dat op mijn laatste dag. Achteraf hebben ze nog wel de politie gebeld en ik moest nog even met hen praten, maar dit was zeker een dag die ik niet zo snel meer zal vergeten.

Koukleum

Zoals ik al zei, klaag ik best vaak dat ik het koud heb. De herfst en winter zijn daarom ook niet mijn favorietste seizoenen. Om even een indicatie te geven van hoe koud ik het kan krijgen: ’s winters slaap ik onder twee dekbedden, in een thermolegging en –shirt, met sokken aan met daaroverheen zelfs nog wollen sokken van de Xenos… en tijdens een echt ijzige nacht trok nog weleens een muts op of sjaal om. I’m crazy like that.

Maar er is meer. Zo begon het al op 24 oktober dat ik de föhn in het stopcontact steek om deze vervolgens aan de doen en de warme lucht onder mijn shirt te blazen. In mijn trainingsbroek soms ook. Die keer dat ik warme lucht blies in mijn onesie vergeet ik ook niet meer. Ik stond helemaal bol van de warme lucht! Zoals ik al zei, kan ik het goed koud krijgen, haha.

Melig zijn

Soms heb ik ook mijn dagen dat ik wat extra melig ben. Zo kan ik helemaal stuk gaan van Zoë Sugg en Mark Ferris (terwijl ik dit schrijf, staat heel mijn YouTube-geschiedenis vol met ‘funny moments’-video’s van dit duo). Het programma HomeVideos is ook goed voor mijn gezondheid. Ik kan echt stuk gaan als ik hier naar kijk! Maar dat is niet het enige. YouTube heeft een speciale functie waar je een video kan vertragen en versnellen. Nou, ik kan dus helemaal kapot gaan van het lachen als ik vlogs of muziekvideo’s op 1,25 snelheid zet. Het triggert gewoon iets in mij. Probeer het eens, je zal net zo hard lachen!

Little spoon?

Dit is misschien iets geks, maar altijd als ik koffie of thee heb gedronken, houd ik de kleine lepel altijd in mijn mond. Ik zuig er wat op of wrijf het tegen mijn gehemelte. Dit gaat ook over één lepeltje van mijn oma’s servies… Het heeft me best vaak gered van het bijten op mijn nagels! Iets waar ik helaas nog niet helemaal van af ben.

Kleine baby

Ken je die home video’s waarin baby’s op de gekste plekken in slaap vallen? En dan, bam, met hun gezichtje in de pap? Soms ben ik net zo’n baby. Het gebeurt niet vaak meer, maar zelfs ik, met mijn twintig, kan nog bij oma op de grond of in haar luie stoel in slaap vallen. Het gebeurde laatst nog. Ik moest een ochtendje invallen en had er zo’n hoofpijn van gekregen. Toen ik ’s middags om de koffie ging bij oma, viel ik in haar luie stoel in slaap. Als de zon lekker schijnt, ben ik nog sneller in dromeland. Heel soms kruip ik over de grond en ga ik in de zonnestralen liggen of tegen de kachel. Uiteindelijk val ik in een heerlijke slaap. En het leuke? Het brengt voor oma iedere keer herinneringen terug van vroeger.

Wat is nog een leuk feitje over jou?

Liefs,
Femke

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 12 februari 2018 / 21:34

  Super leuk om te lezen!! Wat dapper dat je die dakloze man durfde aan te spreken!

  • Femke
   Auteur
   14 februari 2018 / 09:14

   Haha, thanks! Ik dacht eerst van doe ik het wel, doe ik het niet, maar ja het waren toch wel items van de winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: