The Edinburgh Diaries • part ii

The Edinburgh Diaries • part ii

Zoals je in deel een hebt kunnen lezen, hou ik ervan om ver van te voren een inpaklijstje samen te stellen. Dan speur ik Google af naar de temperaturen van de bestemming, bekijk ik wat ik wil bezoeken en of ik daarvoor goede schoenen nodig heb en natuurlijk het gevalletje van: heb ik andere stekkers nodig? Het liefst schrijf ik zo’n lijst weken, soms maanden, van te voren zodat ik alles alleen nog maar hoef in te pakken en de ‘inpak-stress’ ver achter me te laten. Gelukkig heb ik daar niet echt last van.

Mijn eerste soloreisje naar Trapani had ik toevallig samen met Camp NaNoWriMo gepland, dus gingen mijn laptop en USBs mee. Niet alleen daarvoor, maar ook zodat ik backups kon maken van mijn vlogbeelden en plek had voor de nieuwe dagen. Omdat ik ook nog een video wil maken waarin ik mijn koffer inpak, zal ik vandaag niet alles highlighten wat ik met me meeneem. Hier is een kleine blik in elektronica en de categorie bits an bobs.

e l e k t r o n i c a
Laptop + oplader
Telefoon + oplader + oordopjes
USB 16 GB
G7x + oplader + memory card + standaard
Reisstekker
Anne’s powerbank

b i t s & b o b s
Poncho’s?
Schrijfetui
Boek?
Paspoort
Portemonnee
Polaroid/wegwerpcamera?

 

 

 

 

 

Bij onze vliegmaatschappij mag je helaas maar één stuk handbagage mee het vliegtuig innemen, wat gek genoeg betekend dat als je maar voor een weekendje weggaat je naast je koffertje geen handtas voor je portemonnee, sleutels, paspoort en telefoon mag meenemen. Dus het tasje dat ik voor overdag wil gebruiken moet ik dus in mijn koffer bewaren zodat we ingecheckt zijn of al in het vliegtuig zitten. Ergens vind ik dat wel gek, moet je dan per se een jas met veel zakken meenemen om alles in te bewaren? Blijkbaar. Zo’n klein tasje mocht altijd bij je voeten staan. Ach, ik weet welk tasje ik mee wil nemen en het past in mijn koffer. Maar wat gaat daar dan in?

Mijn portemonnee is van Forever21. Mijn vorige portemonnee was aan de onderkant hartstikke versleten want voor ik hem overnam, was hij ook van mijn moeder geweest. Ik laat de onbelangrijke pasjes dit keer thuis, zoals persoonlijke pasjes van de Body Shop of de Hunkemöller. En mijn euro’s laat ik ook thuis, daar heb ik in Schotland toch weinig aan.

Mijn zusje heeft een fijne powerbank die een lange tijd meekan en ik heb gevraagd of die van haar mocht lenen als ik op vakantie ga. Gelukkig heeft ze ja gezegd, dus hoef ik me geen zorgen te aken over een lege telefoon. Sinds dat data roaming weg is en je je interbundel ook in het buitenland kan gebruiken, hoeven we ons ook geen zorgen te maken om te verdwalen.

Dit jaar neem ik voor het eerst een heus etuitje mee met schrijfgerei voor onderweg. Voorheen deed ik al mijn zegjes in de notities van mijn telefoon, maar voor deze speciale vakantie niet Het etuitje kreeg ik van Zoë, het is van Sostrene Grene. De pennen zijn een nieuwe favoriet, een Pilot fineliner. Er zitten flashcards in voor korte stukjes. Voor langere stukjes twijfel ik of ik een mini Moleskine journal meeneem die ik van Nienke, of het kleine boekje dat ik met kerst van Ismay kreeg. Ik wil openstaan voor alle inspiratie en al het mooist dat Edinburgh te bieden heeft. Eindelijk eens écht samen schrijven met de leukste schrijfvriendinnen.

o v e r  s c h r i j f g e r e e d s c h a p

“Als we naar Edinburgh gaan neem ik wat schrijven betreft enkel mijn reisdagboek mee. Daarin hoop ik dagelijks alles wat we meemaken en waarover we ons verwonderen op te schrijven zodat ik later nog een fijne herinnering heb. Ik weet nog wel dat we in de Bagels en Beans zaten en dat Femke aan het vertellen was over de solo-trip die ze naar Schotland wilde maken. Redelijk vanuit het niets vroeg ze ineens of Ismay en ik ook met haar mee wilden gaan. Ik vond het gelijk al een super leuk idee, nu de reis daadwerkelijk op de planning staat, begin ik er echt enorm veel zin in te krijgen. Ik loop de dagen af te tellen tot het zover is.” – Nienke

“Om te schrijven neem ik een klein schetsboekje mee (A6) formaat dat gemakkelijk in mijn tas past. En natuurlijk een etuitje met wat schrijf- en tekengerei. Ik ben namelijk van plan een reisdagboekje bij te gaan houden waarin ik opschrijf wat we meemaken, wat voor gedachten door me heen gaan, kleine momentjes en herinneringen die ik niet wil vergeten, gevoelens van intens geluk dat ik deze twee meiden heb leren kennen, woorden, zinnen en beelden in de vorm van kleine illustraties. Alles wat op dat moment in me opkomt.” – Ismay

Het is nu niet lang meer. Nog even drie weekjes volhouden, hard werken, echt inpakken, schrijfprojecten en to do’s afronden en dan kunnen we gewoon gaan. Ga jij nog op vakantie deze lente/zomer?

Liefs,
Femke

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: