Zo zou ik een schrijfretreat organiseren

Zo zou ik een schrijfretreat organiseren

Een paar nachtjes naar een warm land en schrijven vanaf het strand. Of misschien ga je de bergen wel in, zit je in een skihut schrijven met uitzicht over meters sneeuw. Als je mensen hoort over een schrijfretreat, zijn er vaak van zulke situaties bij. Eerlijk is eerlijk, dat klinkt mij ook goed in de oren. Maar voor mijn ideale schrijfretreat zou ik graag wat dichter bij huis willen blijven. Zo zou ik het organiseren.

In welk seizoen zou ik een schrijfretreat willen organiseren?

Ik denk deels in de herfst en winter, omdat ik dan ook jarig ben en dan dat allemaal lekker knus is. Dan voelt het ook als een soort van vakantie en voor mij voelt schrijven dat vaak ook. Een schrijfretreat in de lente lijkt me ook lekker. Ergens ik lekker onder een parasol kan schrijven klinkt goed. 

De omgeving van een schrijfretreat

Heel veel groen, daar droom ik al wat langer over. Uitgestrekte heiden en bomen die ver boven je uit toren. Dat klinkt super. Vooral omdat dat ook een inspirerende setting is, zoals met een kasteel, zeker voor fantasy verhalen als het aan mij ligt. Toch lijkt het me ook wel eens gaaf om zoiets te doen waar er sneeuw ligt, ook al hou ik niet van sneeuw. Als familie ooit op skivakantie gaat, ga ik wel mee om te schrijven en niet te skiën, haha!

De woonsituatie van de retreat

Een bad. Ik zou zo graag een bad willen hebben in de plek waar ik mijn schrijfretreat zou organiseren. Ik heb nu in meerdere huizen gewoond en de helft had een bad. Nu ik weer in een huis zonder woon, mis ik het wel. Vooral in de winter, even compleet opwarmen in plaats van hete douches. Vroeger droomde ik van een uitgebreide LUSH bruisballen verzameling, daar denk ik nu wel anders over. Misschien eucalyptus druppels in het water, dat lijkt me heerlijk, of iets dat meer zoals de winter ruikt. Een open haard of brandhaard buiten zou wat extra luxe zijn, maar hoeft niet per se. Als de kachel het maar wel doet. Ik neem dan toch wel mijn sloffen en warmste kleding mee, als het gaat om de winter. 

Wat zou ik doen op een schrijfretreat?

Alles wat valt onder schrijven. Maar eerlijk gezegd zou ik graag van tevoren alles al uitgedacht hebben zodat ik tijdens de periode weg alleen maar kan schrijven. Een nieuwe fantasy op een bijzondere en prachtige locatie zou wel echt ideaal zijn. Dat is toch de droom? Dan kan je letterlijk wegdromen bij je boek en jezelf inbeelden in je verhaal.

Wil jij ook op een schrijfretreat?

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: